Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Posty od 106 do 110 z 110
Like Tree6lubi to!

Temat: Przeguby wew - jakie, opinie.  

  1. #106
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 październik 2018
    Skąd
    ES
    Postów
    24
    Auto
    Fiat Croma 1.9 150 km automat
    Rocznik
    2006
    Ciekawostka

    Myślałem, że wyrabia mi się połoś z drugiej strony - szarpanie w pewnym zakresie prędkości, pod górkę etc. (wymeniałem już jedną przy ok. 250k na oryginał, a zbliżam się teraz do 400k) i szukałem już zamiennika etc. W międzyczasie zdecydowałem się wymienić całe zawieszenie i przód i tył - amory, sprężyny, łączniki drążka z przodu, poduszki amora. I cud - szarpanie ustało I ustało stukanie z tyłu też a już byłem gotów banany z tyłu wymienić, nawet nabyłem i leżą do tej pory.

    Mój wniosek - przekoszone zawieszenie (np. stlamszone po latach sprężyny, niedomagajacy amor) powoduje że przegub pracuje "nie w osi", i jak u człowieka efekt domina - niedomaga kostka, wiech stawia się podświadomie nogi inaczej, i po paru latach odzywaja się kolana.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #107
    Klubowicz
    Dołączył
    12 październik 2015
    Skąd
    Elbląg
    Wiek
    30
    Postów
    265
    Auto
    Croma 1.9 Multijet automat
    Rocznik
    2010 FL
    Po wymianie prawej półosi na oryginał w ASO. I przejechaniu 2 tyś km zauważyłem że mam zarzygane białym/szarym smarem nadkole,wahacz, drążki. Ten smar ucieka gdzieś spod opasek przegubu wewnętrznego. Czy to normalne? Ogladalem manszete, dziur brak.

    Wysłane z mojego LM-Q610.FG przy użyciu Tapatalka

  4. #108
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia
    Postów
    11,394
    Auto
    Croma FL Emotion
    Rocznik
    08.2008
    Jest szansa, że mechanik za dużo smaru nałożył, i resztka spod opaski wyleciała. Wytrzyj i obserwuj.

    Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    -Fiat Croma 1.9 FL Emotion - Czarna FURIA

    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  5. #109
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    24 lipiec 2011
    Skąd
    Gdańsk-Łeba
    Wiek
    46
    Postów
    651
    Auto
    Croma II MJTD 1,9 150 KM
    Rocznik
    7.2007
    Skoro robiłeś to w ASO to lepiej podjedź i niech sprawdza w ramach reklamacji... lepiej dmuchać na zimne
    Zdrowy rozsądek to coś, czego każdy potrzebuje, mało kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje

  6. #110
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 marzec 2009
    Skąd
    Racibórz
    Postów
    73
    Auto
    Croma 1,9 JTD-M, Marea 1,9 JTD
    Sprawdź czy opaska nie jest luźna, można nią kręcić. Jeśli dali za dużo smaru i zacisk się poluzował to może wyciekać. Druga możliwość że smar był pod zaciskiem i ta ilość musi wyciec (być wyrzucona siłą odśrodkową).


 
Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Podobne tematy

  1. opinie żarówek H4, jakie polecacie?
    Napisany przez opass na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 20-11-2017, 11:58
  2. Jakie przeguby?
    Napisany przez kajfux na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 03-12-2014, 09:32
  3. Jakie Opinie o Cinque/Sei cento?
    Napisany przez simonkw na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post: 05-10-2013, 21:17
  4. przeguby wymiana
    Napisany przez tobek85 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 40
    Ostatni post: 09-12-2012, 23:22
  5. Czy to mogą być przeguby?
    Napisany przez tiraeth na forum Uno
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 05-06-2012, 20:24

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl