Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Posty od 46 do 53 z 53
Like Tree3lubi to!

Temat: Problem z uruchomieniem Android Auto  

  1. #46
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 lipiec 2020
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    3
    Auto
    Tipo 1.4 SW
    Rocznik
    2019
    Cześć,

    mam podobny problem w Tipo z 2019 r. Używam Samsunga Galaxy Note 9. Zainstalowany Android Auto w Volvo łączy się bez problemu a w Tipo (radio 7) po restarcie tel uda się włączyć później już klapa. Niestety ale mam już wersję androida 10 gdzie Android Auto jest zainstalowany i mam wersję 5.4.502264. Uważajcie więc z aktualizacją Android Auto do najnowszej wersji. Ma ktoś pomysł na rozwiązanie problemu?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #47
    Master
    Dołączył
    15 czerwiec 2018
    Skąd
    Zabrze
    Wiek
    36
    Postów
    1,504
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-Jet LPG
    Rocznik
    2018
    Wersja raczej nie jest problemem, też mam andka 10, ta sama wersja i bangla bez zarzutów
    Xiaomi note 10 lite

    Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

  4. #48
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 lipiec 2020
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    3
    Auto
    Tipo 1.4 SW
    Rocznik
    2019
    Wychodzi na to, że jest to problem oprogramowania radia. Czy można z tym jechać do serwisu? Mogą zaktualizować oprogramowanie w radiu?

  5. #49
    Master
    Dołączył
    15 czerwiec 2018
    Skąd
    Zabrze
    Wiek
    36
    Postów
    1,504
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-Jet LPG
    Rocznik
    2018
    Cytat Napisał pszydlo5 Zobacz post
    Wychodzi na to, że jest to problem oprogramowania radia. Czy można z tym jechać do serwisu? Mogą zaktualizować oprogramowanie w radiu?
    Zobacz inny kabel, zobacz czy laduje Ci po kablu telefon, zobacz czy po kablu czyta multimedia, czasem wtyk w aucie szwankuje

    Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

  6. #50
    Master
    Dołączył
    15 czerwiec 2018
    Skąd
    Zabrze
    Wiek
    36
    Postów
    1,504
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-Jet LPG
    Rocznik
    2018
    Nie wtyk, a gniazdo oczywiście

    Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka

  7. #51
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    09 lipiec 2020
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    3
    Auto
    Tipo 1.4 SW
    Rocznik
    2019
    Wczoraj trochę grzebałem przy tym. Pomogło przywrócenie do ustawień fabrycznych radia. Wszystko śmiga, przynajmniej na tyle na ile mogłem to sprawdzić.

  8. #52
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    28 sierpień 2020
    Skąd
    Wrocław
    Wiek
    29
    Postów
    1
    Auto
    Tipo 1.4 95KM Lounge
    Rocznik
    12.2019
    Witam. Mam trochę inny problem, ale może ktoś będzie w stanie pomóc.
    Posiadam Fiata Tipo 1.4 95KM wersja Lounge z grudnia 2019r., z pakietem CITY. Jeśli chodzi o telefon to Xiaomi Redmi Note 8 Pro.
    Po podłączeniu telefonu kablem Android Auto uruchamia się samoistnie, bez problemu (czy silnik włączony, czy sam zapłon), mogę wszystko robić w samym Android Auto. Jednak do momentu, kiedy wyłączę na panelu sterowania samochodu Android Auto (chcę przykładowo coś zmienić w radio), albo pojawi się jakiś komunikat z systemu samochodu wyświetlony na ekranie, albo wrzucę wsteczny i uruchomi się kamera cofania - wówczas kiedy zakończą się te działania następuje powrót do Andorid Auto i całkowite zawieszenie się Android Auto w samochodzie oraz jednoczesne wyłączenie Park Assist - wyświetlacz jest zablokowany w jednym momencie (zwykle jest czarny z jakąś tam godziną), nie można wyłączyć radia, zmienić głośności czy stacji przy pomocy przycisków na kierownicy, a telefon przestaje się ładować. Jazdę oczywiście można kontynuować. Taka sytuacja trwa ok. 1-2 minuty, po czym radio samo się wyłącza, włącza ponowie, Android Auto także. I sytuacja się powtarza, jeśli pojawi się coś spoza Android Auto (jak wyżej).
    Myślałem, że może to sprawa aplikacji Android Auto na telefonie (Android 10) - telefon ma wgraną aplikację, przy czym nie ma nigdzie ikony aplikacji, widać ją tylko w google play jako zainstalowane aplikacje; sama się aktualizuje. Nie da się uruchomić aplikacji na telefonie, żeby pozmieniać jakieś ustawienia itp. Jedyne co można z nią zrobić to odinstalować aktualizacje z poziomu google play. Jeszcze jakiś miesiąc temu wszystko działało ok. Dlatego teraz odinstalowałem aktualizacje, ściągałem różne wersje (starsze, nowsze) z android auto mirror apk, za każdym razem jednak na końcu instalacji pojawia się komunikat, że nie udało się zainstalować aplikacji, choć ta dalej działa (jak opisałem powyżej), dalej nie widać jej ikony itd. Wcześniej używałem telefonu Huawei P10 Lite i tam wszystko było ok.
    W związku z tym problemem oraz jak się okazuje klasycznym problemem pt. "bucząca klimatyzacja" oddałem auto do ASO. Z klimatyzacją oczywiście nic nie da się zrobić. Otrzymałem informację, że zaktualizowano Android Auto w samochodzie i o ile nie mam telefonu z Androidem 10 to wszystko powinno działać - no mój stety/niestety go ma. I tu się rodzi pytanie - czy to faktycznie jest kwestia Androida 10? Czy może ktoś wie jak rozwiązać ten problem?
    Z ciekawości podłączyłem dziś mój stary telefon (Huwei P10 Lite), na którym zainstalowałem już dawno temu Android Auto (normalna ikonka na ekranie, można w niej normalnie działać), i o dziwo po podłączeniu telefonu przez kabel USB Android Auto nie uruchamia się - działa na telefonie, nie działa "w samochodzie". Ale może jest to kwestia kabla/gniazda w telefonie, bo te szwankują i telefon co chwilę się rozłącza.
    Z góry dziękuję za odpowiedzi.

  9. #53
    Moderator
    Dołączył
    02 maj 2016
    Skąd
    Łódź
    Wiek
    40
    Postów
    1,538
    Auto
    Tipo 1.4 16V OE+ Węgry
    Rocznik
    2016
    Wejdź w wyszukiwanie poprzez przesunięcie palcem w dół po ekranie, wpisz w szukaj : android auto. Pokażą Ci sie ustawienia android auto, w którym będziesz mógł zmienić ustawienia. Mowa oczywiście o telefonach z android 10.
    Fiat Tipo 1.4 16V Open Edition Plus Węgry


 
Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Podobne tematy

  1. problem z uruchomieniem samochodu ( auto zgasło )
    Napisany przez challenger na forum Coupe
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 10-08-2015, 09:07
  2. Siena 1.6 16v - Nagły problem z uruchomieniem
    Napisany przez volfodzio na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 28-10-2014, 13:18
  3. problem z uruchomieniem
    Napisany przez polo80 na forum Uno
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 24-02-2013, 10:23
  4. problem z uruchomieniem samochodu
    Napisany przez fiatpanda 007 na forum Panda
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 09-10-2010, 20:05
  5. Problem z uruchomieniem
    Napisany przez mw555 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 08-06-2010, 23:10

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

tipo uruchomienie android auto

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl