Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Posty od 1 do 15 z 53
Like Tree3lubi to!

Temat: Problem z uruchomieniem Android Auto  

  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018

    Problem z uruchomieniem Android Auto

    Witam forumowiczów. Od niedawna jestem posiadaczem Fiata Tipo kombi, z sierpnia 2018r, wersja Lounge. Mimo wielu prób, obejrzenia wielu filmików i postów m. in. na tym forum, nie potrafię uruchomić android auto na moim radiu Uconnect 7hd. Na infolini Fiata usłyszałem, że mój samochód powinien mieć AA w standarcie. Zainstalowałem apke na dwóch różnych telefonach, z uwzględnieniem wersji softu telefonu. Próbowałem połączył się po Bluetooth i kablem(dwa różne ) i nic się nie zmieniło . Brak jakiejkolwiek reakcji radia, żadnej ikonki, żadnego sygnału że powstało jakieś połączenie. Ogólnie telefony po Bluetooth widzi bez problemu. Muzyka leci, połączenia tel też, ale jeśli chodzi o obraz cisza. Czy możliwe, że jednak nie mam AA? Jak to potwierdzić? Czy samo zainstalowanie apki nie powinno wystarczyć? Dodam, że grzebałem też w ustawieniach programisty w telefonie. Próbowałem debugować USB. Wszystko bez reakcji. Może ktoś opisze jak przeprowadził ten proces u siebie. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez Pelopidas ; 04-02-2020 o 20:25



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    02 marzec 2019
    Skąd
    Nakło nad Notecią
    Wiek
    37
    Postów
    480
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet Pb Lounge
    Rocznik
    2018
    Mi fon padł na którym normalnie używałem AA i chciałem użyć żony, wszystko zrobiłem poprawnie a radio nic. Okazało się że ponownie radio nie widzi mi USB. Kuknij na zakładce MEDIA wejdź na ŹRÓDŁO DŹWIĘKU i zobacz na wpiętym np pedrivie z mp3 czy oprucz bt widzi też USB. Może to kwestia dziwnie działającego portu USB?

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 grudzień 2019
    Skąd
    Gdańsk
    Wiek
    31
    Postów
    1
    Auto
    Tipo 1.4 T-JET
    Rocznik
    2019
    Hej, nie wiem czy na pewno pomoże, ale u mnie po tym zaskoczyło:
    Żeby pierwszy raz "sparować" aplikację z telefonem, należy podłączyć telefon NA WYJĘTYM ZE STACYJKI KLUCZYKU z WŁĄCZONYM RADIEM. Aplikacja uruchamia się samoczynnie, nie trzeba jej włączać. Wtedy na telefonie pojawia się parę zgód do przeklikania w Android Auto i w przyszłości wszystko działa normalnie i można podłączać kiedykolwiek.
    Z tego co wiem, z Uconnect 7 działa tylko po kablu (przyjamniej u mnie w SW Lounge).

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    Spróbuję zainwestować w jeszcze inny kabel i potestuje z tymi zgodami. Bo chyba zgodziłem się na wszystko na etapie instalacji apki, a nie przy podłączeniu w samochodzie. Może też coś być z tym USB, bo w "źródłach" USB podświetla się tylko w przypadku pendrivea, a przy kablu echo. Dzięki za sugestie
    Ostatnio edytowane przez Pelopidas ; 04-02-2020 o 22:48

  6. #5
    Master
    Dołączył
    15 czerwiec 2018
    Skąd
    Zabrze
    Wiek
    36
    Postów
    1,504
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-Jet LPG
    Rocznik
    2018
    AA tylko po kablu w istniejących radiach

    Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    Dzięki za podpowiedzi. Potestuje inne kable

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Rzeszów
    Postów
    17
    Auto
    Renault Megane
    Rocznik
    1999
    Proszę o usunięcie postu, pomyliłem tematy ;x
    Ostatnio edytowane przez cenzura ; 05-02-2020 o 12:07

  9. #8
    Master
    Dołączył
    17 styczeń 2019
    Skąd
    Wadowice
    Wiek
    32
    Postów
    1,093
    Auto
    Fiat Tipo SW Lounge 1.4tjet + lpg BRC32/Barracuda 115
    Rocznik
    2017
    Pozostaje spróbować uruchomić AA przez zmianę proxy.

  10. #9
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    Możesz opisać trochę szerzej?

    (Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.

    Dziś dotarł nowy kabel usb baseus, który ponoć działa z androidem. Postęp jest taki, że powstało połączenie kablowe między radiem a telefonem, ale tylko w kwestii odczytania plików muzycznych. Próbuję w ogóle ustalić jaki model radia posiadam bo wg. Googla są prawdopodobnie trzy: Uconnect 7 hd, Uconnect 7 hd live i Uconnect 7 hd Nav Live. Przy próbie uruchomienia Uconnect Live, aplikacja wyświetla komunikat, że usługa jest niedostępna w moim samochodzie. Nie mam też ikony Apps i nawigacji więc podejrzewam, że mam pierwszy model. Nie wiem czy trafiłem na źle ogarniętą babeczkę w infolini, ale nie zwróciła mi uwagi na jakieś powiązanie między modelem radia a dostępnością AA. W ogóle jakoś niechętnie mówiła na ten temat podpierając się tym, że AA to nie ich aplikacja. I ostatnie pytanie: Czy poprzedni właściciel mógł zostawić po sobie jakieś "śmieci" w ustawieniach? Może trzeba coś wyczyścić/zrestartować? Może coś więcej o tym proxy? Dzięki za starania

  11. #10
    Master
    Dołączył
    17 styczeń 2019
    Skąd
    Wadowice
    Wiek
    32
    Postów
    1,093
    Auto
    Fiat Tipo SW Lounge 1.4tjet + lpg BRC32/Barracuda 115
    Rocznik
    2017

  12. #11
    Master
    Dołączył
    07 czerwiec 2017
    Skąd
    Białystok
    Postów
    2,550
    Auto
    Tipo SW 1.4 T-JET LPG Lounge
    Rocznik
    2017
    Po prostu nie masz AA aktywnego. Można je aktywować w każdej z 3 wskazanych przez ciebie wersji radia 7.
    Lepszy
    Power
    Gamoniu

  13. #12
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    Ok, dzięki za podpowiedzi. Qvadrat pisząc o aktywacji masz na myśli procedurę jaką wrzucił Steyr?

  14. #13
    Master
    Dołączył
    07 czerwiec 2017
    Skąd
    Białystok
    Postów
    2,550
    Auto
    Tipo SW 1.4 T-JET LPG Lounge
    Rocznik
    2017
    Tak, dokładnie to. Widać poprzedni właściciel nie zamówił AA lub wziął auto z placu bez AA i dlatego nie ma. To kosztowało do połowy 2017 650 zł a potem 850zl dopłaty.
    Lepszy
    Power
    Gamoniu

  15. #14
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    No i sprawa się wyjaśniła. Uprzejmą Pani z infolini ma minimalną wiedzę o temacie i powtarza tylko regułki o AA w standarcie od 2018r. Dopiero po moich prośbach o specyfikację auta i kontakcie z działem technicznym wyszło, że AA u mnie nie ma bo poprzedni właściciel(leasing) nie zamówił tej opcji. Tak więc rocznik nie bardzo ma znaczenie, albo to polityka zdzierania kasy z leasingobiorców. Pozostaje mi grzebanie w radiu samemu, chyba, że czyta to ktoś ze Śląska kto mógłby pomóc. Dziękuję za rady i dam znać jeśli się uda.

  16. #15
    Master
    Dołączył
    17 styczeń 2019
    Skąd
    Wadowice
    Wiek
    32
    Postów
    1,093
    Auto
    Fiat Tipo SW Lounge 1.4tjet + lpg BRC32/Barracuda 115
    Rocznik
    2017
    Cytat Napisał Qvadrat Zobacz post
    Tak, dokładnie to. Widać poprzedni właściciel nie zamówił AA lub wziął auto z placu bez AA i dlatego nie ma. To kosztowało do połowy 2017 650 zł a potem 850zl dopłaty.
    Drogo jak na 10min roboty

    Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
    Qvadrat lubi to.


 
Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. problem z uruchomieniem samochodu ( auto zgasło )
    Napisany przez challenger na forum Coupe
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 10-08-2015, 09:07
  2. Siena 1.6 16v - Nagły problem z uruchomieniem
    Napisany przez volfodzio na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 28-10-2014, 13:18
  3. problem z uruchomieniem
    Napisany przez polo80 na forum Uno
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 24-02-2013, 10:23
  4. problem z uruchomieniem samochodu
    Napisany przez fiatpanda 007 na forum Panda
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 09-10-2010, 20:05
  5. Problem z uruchomieniem
    Napisany przez mw555 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 08-06-2010, 23:10

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

tipo uruchomienie android auto

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl