Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Posty od 16 do 30 z 53
Like Tree3lubi to!

Temat: Problem z uruchomieniem Android Auto  

  1. #16
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    07 luty 2020
    Skąd
    UK
    Postów
    5
    Auto
    Tipo
    Rocznik
    2017
    Mam ten sam kmunikat na swoim. jak uda ci sie to ogarnac to daj znac.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #17
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    Steyr, jeśli to możliwe to proszę o pomoc. Zakupiłem potrzebne akcesoria i po krótkiej walce z ustawieniami MES (wersja 3.9) udało mi się ustanowić połączenie. Zgodnie z procedurą wszedłem do CAN Setup. Kolejnym krokiem jest wciśnięcie komendy ctrl+alt+c jednak u mnie nic się nie dzieje. Mam tam 3 zakładki:
    20200226_195044.jpg
    20200226_195051.jpg
    20200226_195101.jpg
    Jakiś pomysł co robię nie tak? Czy wersja softu może mieć aż takie znaczenie? Co zrobić by wyświetlić to proxy tym edytowalnym trybie?
    Pozdrawiam

  4. #18
    Master
    Dołączył
    17 styczeń 2019
    Skąd
    Wadowice
    Wiek
    32
    Postów
    1,093
    Auto
    Fiat Tipo SW Lounge 1.4tjet + lpg BRC32/Barracuda 115
    Rocznik
    2017
    Procedurę ctrl+alt+c wykonujesz w zakladce "Adjustments".

  5. #19
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    Wydaje mi się, że próbowałem w każdym, ale dla pewności spróbuję jutro jeszcze raz. Pozdrawiam

  6. #20
    Master
    Dołączył
    17 styczeń 2019
    Skąd
    Wadowice
    Wiek
    32
    Postów
    1,093
    Auto
    Fiat Tipo SW Lounge 1.4tjet + lpg BRC32/Barracuda 115
    Rocznik
    2017
    No chyba że masz blokadę SGW.

    Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka

  7. #21
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    18 luty 2020
    Skąd
    Rzeszów
    Wiek
    38
    Postów
    1
    Auto
    Tipo 1.4 T-Jet
    Rocznik
    2019
    Cześć.
    Mam uconnect bez Nav i bez Live (najprostszą wersję)
    Telefon Xiaomi redmi note 8, android 9.
    U mnie także aplikacja mogła sparować się poprawnie tylko i wyłącznie na włączonym zapłonie przy zgaszonym silniku. Zrestartowałem także telefon zanim go podłączyłem do USB.
    Od tej pory działa poprawnie za każdym razem.

  8. #22
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    Steyr miałeś rację. Na zakładce "regulacje" ctrl+alt+c zadziałało, skopiowałem całą sekwencję i zrobiłem print screen. Mam wersję z 235 bitami. Okazało się że tylko 157 jest do zmiany. 160ty i 235ty były tak jak w instrukcji. Ale pojawił się problem-w trakcie zapisywania zmiany nie połączył się z modułem poduszek powietrznych. Z radiem też nie dał rady mimo niebieskiej przejściówki. W efekcie mam tak jak na zdjeciu
    IMG_20200228_182822.jpg
    IMG_20200228_182552.jpg
    Zmiana proxi na poprzednią konfigurację nic nie wniosło. Nadal nie łączy się z airbagiem. Błędów nie ma prócz migania licznika przebiegu. Jakieś rady? Dzięki

  9. #23
    Klubowicz
    Dołączył
    18 wrzesień 2014
    Skąd
    RZ
    Postów
    133
    Auto
    Tipo 1.4 HB 95 KM / Stilo 1.4 HB 95 KM
    Rocznik
    12.2017 / 12.2004
    Cytat Napisał Pelopidas Zobacz post
    Zmiana proxi na poprzednią konfigurację nic nie wniosło. Nadal nie łączy się z airbagiem. Błędów nie ma prócz migania licznika przebiegu. Jakieś rady? Dzięki
    Nie masz wpiętego fotelika czasem z tyłu lub zapiętych gdzieś pasów? Ktoś kiedys miał chyba podobny problem w którymś wątku i problemem były zapięte pasy a właściwie fotelik.

  10. #24
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    Trafna uwaga. Jest wpięty pas fotelika z tyłu. Jutro sprawdzę.

  11. #25
    Master
    Dołączył
    07 czerwiec 2017
    Skąd
    Białystok
    Postów
    2,550
    Auto
    Tipo SW 1.4 T-JET LPG Lounge
    Rocznik
    2017
    Ja to przerabiałem. Z zapiętym pasem proxi nie przejdzie. Ile ja się naprzeklinalem... Rozwiązanie znalazłem na włoskim forum...
    Lepszy
    Power
    Gamoniu

  12. #26
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    Super gdyby to było to. Dziękuję Panowie. Jak sprawdzę to napiszę

  13. #27
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    27 kwiecień 2018
    Skąd
    Skawina
    Wiek
    38
    Postów
    625
    Auto
    TIPO SW 1.4 fire
    Rocznik
    2018
    Cytat Napisał Pelopidas Zobacz post
    Super gdyby to było to. Dziękuję Panowie. Jak sprawdzę to napiszę
    A uruchomiłeś AA

  14. #28
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    Trochę mnie nie było, ale już po testach. No więc dziękuję za radę z pasami - mieliście rację. Po odpięciu pasa całe proxi weszło bez zająknięcia. Wszystkie moduły weszły łącznie z airbagiem. Niestety zmiana bitów zgodnie z instrukcją nie wniosła nic w temacie AA. Może w moim roczniku odpowiadają za to inne bity? Spróbuję jeszcze z innym telefonem i wersją AA. Czy może ktoś podlinkować to włoskie Forum skąd wzięła się cała procedura? Może tam znajdę odpowiedzi. Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam.

  15. #29
    Master
    Dołączył
    07 czerwiec 2017
    Skąd
    Białystok
    Postów
    2,550
    Auto
    Tipo SW 1.4 T-JET LPG Lounge
    Rocznik
    2017
    W telefonie zainstaluj odpowoednia wersje aplikacji AA, odpal apke, podepnij telefon kablem, włącz radio i powinno zabanglac...
    cenzura lubi to.
    Lepszy
    Power
    Gamoniu

  16. #30
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    14 styczeń 2020
    Skąd
    Katowice
    Wiek
    30
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo SW 1,4 95km Lounge
    Rocznik
    2018
    No niestety nic. Sprawdzone na 2 telefonach i 3 kablach w tym Baseus, dość dobry. Widać nie dane mi uruchomić AAAle dziękuję wszystkim zaangażowanym.
    Ostatnio edytowane przez Pelopidas ; 18-03-2020 o 19:09


 
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. problem z uruchomieniem samochodu ( auto zgasło )
    Napisany przez challenger na forum Coupe
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 10-08-2015, 09:07
  2. Siena 1.6 16v - Nagły problem z uruchomieniem
    Napisany przez volfodzio na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 28-10-2014, 13:18
  3. problem z uruchomieniem
    Napisany przez polo80 na forum Uno
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 24-02-2013, 10:23
  4. problem z uruchomieniem samochodu
    Napisany przez fiatpanda 007 na forum Panda
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 09-10-2010, 20:05
  5. Problem z uruchomieniem
    Napisany przez mw555 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 08-06-2010, 23:10

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

tipo uruchomienie android auto

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl