Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    19 czerwiec 2017
    Skąd
    Polska
    Wiek
    34
    Postów
    2
    Auto
    Fiat Croma
    Rocznik
    2006

    Fiat Croma 1.9 JTD 150KM check engine, błąd P0340, nie odpala.

    Witam wszystkich.
    Auto Fiat Croma 1.9 JTD 150KM, podczas jazdy przy zatrzymaniu się przed przejściem dla pieszych auto zgasło. Po odpaleniu udało mi się tylko zjechać na pobocze, po czym znowu auto zgasło.
    Od tamtej pory w ogóle nie odpala. Po przeskanowaniu MES wywaliło błąd P0340, który rzekomo odpowiada za uszkodzony czujnik położenia wałka rozrządu. Po wymianie czujnika nadal nic. Poczytałem na forach, że prawdopodobnie winowajcą może być również czujnik położenia wału korbowego, który również wymieniłem bezskutecznie. Odpiąłem wężyk od pompy paliwa, po przekręceniu stacyjki pompa podaje, aku naładowałem, przez wtryski paliwo idzie, wszystkie bezpieczniki sprawdzone, prąd do czujników wału i wałka również dochodzi, rozrząd cały, wszystko ustawione w punktach, gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny?
    Ostatnio edytowane przez Marcin20k ; 29-06-2019 o 10:45



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    29 listopad 2016
    Skąd
    Chęciny
    Postów
    602
    Auto
    Fiat bravo 2,0 mjtd, fiat stilo 1,9 jtd 2003
    Rocznik
    2009
    Na plaku próbowales zapalic? Moze cos z zasilaniem paliwem, regulator cisnienia.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    19 czerwiec 2017
    Skąd
    Polska
    Wiek
    34
    Postów
    2
    Auto
    Fiat Croma
    Rocznik
    2006
    Na plaku również próbowałem, niby coś tam próbował zagadać lecz finalnie nie odpalił. Od regulatora ciśnienia miałem pęknięty wężyk, skróciłem go założyłem i również nie pomogło. Jutro oddaje do mechanika, bo już nie mam do niego siły. Po odbiorze napiszę jaka była przyczyna, o ile mechanik ogarnie temat.

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    22 kwiecień 2013
    Skąd
    Pruszków
    Wiek
    6
    Postów
    85
    Auto
    Croma 1,9 150 PS
    Rocznik
    2007
    Witam i odgrzewam temat, mam to samo. Czy znane są rozwiązania tego problemu?


 

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 17-05-2018, 22:52
  2. Stilon nie odpala. P0340
    Napisany przez GenesisGl na forum Stilo
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 02-04-2018, 13:29
  3. Wczoraj check engine, dzis odpala i po kilku sekundach gaśnie
    Napisany przez KrzynekH na forum Ducato III
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 04-01-2018, 12:16
  4. check engine - Fiat Doblo 1.6 16V 2004
    Napisany przez synio77 na forum Doblo
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 09-03-2017, 18:51
  5. Croma 2.4, check engine, zawór EGR
    Napisany przez PiotrL na forum Croma
    Odpowiedzi: 47
    Ostatni post: 24-05-2015, 21:48

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl