Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    30 wrzesień 2021
    Skąd
    Piaseczno
    Postów
    10
    Auto
    Punto 1.2 8v
    Rocznik
    2005

    Problem z odpalaniem na zimnym silniku

    Witam wszystkich. Mam następujący problem. Na zimnym silniku nie jestem w stanie odpalić samochodu. Silnik odpala na dosłownie ułamek sekundy, po czym gaśnie. Muszę dodać gazu, by odpalił. Następnie, jak przejadę dosłownie 100m mogę wyłączyć silnik i ponownie uruchomić już bez żadnego problemu.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    30 wrzesień 2021
    Skąd
    Piaseczno
    Postów
    10
    Auto
    Punto 1.2 8v
    Rocznik
    2005
    Po podpięciu do MES wykazało mi następujące błędy:
    U1600 - nieprawidłowość w funkcjonowaniu klucza elektronicznego immobilizera
    U1602 - Linia komunikacyjna CAN pomiędzy różnymi ECU samochodu nie funkcjonuje poprawnie.
    Dodam, że mam jeszcze błędy poduszki powietrznej 229 i 254. Za niskie napięcie ECU oraz obwód deaktywacji poduszki powietrznej pasażera jest uszkodzony.
    1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg
    Miał ktoś z takimi błędami do czynienia?
    Ostatnio edytowane przez Bingo1 ; 06-10-2021 o 00:25

  4. #3
    Master
    Dołączył
    26 czerwiec 2017
    Skąd
    Pińczów
    Postów
    1,737
    Auto
    Grande Punto 1.9 MultiJet, 1.4 8V
    Rocznik
    2006, 2009
    Tak jak napisałem gdzieś w poście o poduszkach, akumulator i ładowanie do sprawdzenia.
    Ja bym w sumie od razu go podpiął pod ładowanie, ale na początek alternator trzeba sprawdzić.
    Jeśli nie ładuje tak jak trzeba, to po jakimś czasie od naładowania prostownikiem, problemy powrócą.

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    30 wrzesień 2021
    Skąd
    Piaseczno
    Postów
    10
    Auto
    Punto 1.2 8v
    Rocznik
    2005
    Cytat Napisał malutki1989 Zobacz post
    Tak jak napisałem gdzieś w poście o poduszkach, akumulator i ładowanie do sprawdzenia.
    Ja bym w sumie od razu go podpiął pod ładowanie, ale na początek alternator trzeba sprawdzić.
    Jeśli nie ładuje tak jak trzeba, to po jakimś czasie od naładowania prostownikiem, problemy powrócą.
    Mierzyłem ładowanie i jest ok. Problem się zaczął od momentu, gdy kupiłem nowy akumulator.

  6. #5
    Klubowicz
    Dołączył
    16 maj 2021
    Skąd
    Lublin
    Wiek
    50
    Postów
    129
    Auto
    Bravo 1.9 Multijet
    Rocznik
    2009
    Masy wszelkie do sprawdzenia / przeczyszczenia. Może pomóc.

  7. #6
    Klubowicz
    Dołączył
    13 kwiecień 2016
    Skąd
    Lubliniec
    Postów
    362
    Auto
    punto II 1.2 16v
    Rocznik
    2000
    Proponuje sprawdzić napięcie akumulatora i wtedy dochodzić szczegółów. Jak na zimnym nie odpala, to wina może być po stronie przepustnicy, a konkretnie silnika krokowego.


 

Podobne tematy

  1. problem z odpalaniem na zimnym silniku 1,4 benzyna + LPG
    Napisany przez mazzoll na forum Doblo II
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 13-10-2021, 14:52
  2. Nierówna praca na zimnym silniku/problem z odpalaniem
    Napisany przez Laniek na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 18-10-2020, 09:04
  3. Problem z odpalaniem na zimnym silniku 1,9 150km
    Napisany przez Pirzmak na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 54
    Ostatni post: 06-01-2019, 20:35
  4. Problem z odpalaniem na zimnym silniku
    Napisany przez użytkownikGrandePunto na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 24-11-2015, 13:40
  5. Problem z odpalaniem na zimnym jak i na ciepłym silniku
    Napisany przez Grubcio63 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post: 01-06-2012, 17:05

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl