Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Posty od 16 do 22 z 22
  1. #16
    Klubowicz
    Dołączył
    23 kwiecień 2017
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    42
    Postów
    199
    Auto
    Croma 1,9 16V 150 KM
    Rocznik
    2006
    sprawdz bezpieczniki pod maska: f16 do f18, f21,f22, pod deska - f31, sprawdz polaczenia elektryczne pod katem korozji, niestety usterka z gatunku upierdliwych



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #17
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    10 grudzień 2018
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    13
    Auto
    Croma 1.9 Multijet Automat
    Rocznik
    2005
    W innym moim aucie, mechanicy jakimś cudem pracowali w nocy i zobaczyli przechodzące iskry przy kopułce. W dzień nie do zauważenia. Może zatem coś z elektryką...

  4. #18
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    05 marzec 2012
    Skąd
    Gliwice
    Wiek
    49
    Postów
    566
    Auto
    Fiat Croma 1.9 16V 150KM DPF Emotion
    Rocznik
    10.2007
    Cytat Napisał adrian1900 Zobacz post
    W innym moim aucie, mechanicy jakimś cudem pracowali w nocy i zobaczyli przechodzące iskry przy kopułce. W dzień nie do zauważenia. Może zatem coś z elektryką...
    Takie cuda tylko w benzynie...

  5. #19
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2017
    Skąd
    łódź
    Wiek
    29
    Postów
    11
    Auto
    fiat croma 1.9 multijet
    Rocznik
    2005
    W jtd również Na razie mam sprawdzaną wiązkę ( plus 2 bezpieczniki były spalone). Oraz 2 przewody z wiązki były luźne i mogło to powodować problem. Poczekam na odpowiedź mechanika i zobaczymy

  6. #20
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2017
    Skąd
    łódź
    Wiek
    29
    Postów
    11
    Auto
    fiat croma 1.9 multijet
    Rocznik
    2005
    Pytanie. Czy stacyjka może być przyczyną nie odpalenia auta ? Chodzi o to, że wiązka od ECU jest sprawna ale dalej croma nie chce zapalić. Tzn słychać jak kręci ale nie chce odpalić. Wyświetla się kłódka na stacyjce co prawda ale pompa paliwa normalne pracuje więc raczej to nie kwestia immo.

  7. #21
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    24 lipiec 2011
    Skąd
    Gdańsk-Łeba
    Wiek
    46
    Postów
    698
    Auto
    Croma II MJTD 1,9 150 KM
    Rocznik
    7.2007
    Nie zapali bo układ nie rozpoznaje kluczyka lub nie odblokował kierownicy... jest nieaktywny. Może to być oczywiście wina styków w stacyjce... Wymiana stacyjki na inna nic nie da bo jest tam zakodowany kluczyk. co najyżej przeczyszczenie lub wymiana mikro przełączników.
    Zobacz z innym kluczykiem.. Kłódka musi zniknąć z wyświetlacza
    Zdrowy rozsądek to coś, czego każdy potrzebuje, mało kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje

  8. #22
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2017
    Skąd
    łódź
    Wiek
    29
    Postów
    11
    Auto
    fiat croma 1.9 multijet
    Rocznik
    2005
    Problem w końcu rozwiązany. Okazało się, że winne były przewody z wiązki które łączą ECU z silnikiem ( jeden był odpowiedzialny za paliwo dlatego był problem z pompą), a drugi nie pamiętam Dodatkowo były jednak do wymiany 2 bezpieczniki ponieważ tamte niepodłączone przewody dodatkowo powodowały zwarcie. Przy okazji został też naprawiony problem z wypadającym wspomaganiem ( sprawdzenie i przylutowanie luźnych kabli do kostki). Została mi jeszcze do zregenerowania stacyjka ( ostatni styk nie łączy dlatego nie mam immo podczas jazdy, choć kluczyk rozpoznaje).


 
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Stilo 1.6 16v zgasł podczas jazdy i nie odpala...
    Napisany przez Kamilstw na forum Stilo
    Odpowiedzi: 36
    Ostatni post: 26-09-2017, 15:20
  2. Fiat Brava zgasły światła podczas jazdy
    Napisany przez niwekewin na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post: 15-11-2016, 20:34
  3. Doblo 1,3 zgasł silnik podczas jazdy
    Napisany przez darkla na forum Doblo
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 06-05-2016, 09:35
  4. Bravo 1.4 12v 95' zgasł podczas jazdy
    Napisany przez Luckey13 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 17-04-2014, 19:26
  5. Siena zgasła podczas jazdy i nie odpala? 1.6 16V 97r
    Napisany przez Damiano9 na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 05-06-2011, 13:02

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

1.9 jtd automat zgasl podczas jazdy

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl