Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 październik 2018
    Skąd
    POZNAŃ
    Wiek
    30
    Postów
    21
    Auto
    Bravo
    Rocznik
    2010

    Bravo 1.4 T-Jet nie odpala, miga check engine

    Witam. Odpaliłam dzisiaj samochód normalnie bez problemu, przyjechałam 3 km poszłam do sklepu, wróciłam ze sklepu wsiadam przekręcam kluczyk, a tam migający check engine, w ogóle nie pali, przy próbie odpalenia cały czas miga kontrolka silnika i cos ,,cyka” z pod maski.. momentami choinka kontrolek na wyswietlaczu.. przyjechał kolega podłączyliśmy kable do akumulatora i odpalil.. przejechałam 50 km zgasilam, próbuje odpalić i znowu to samo… dodam ze podczas jazdy tych 50 km cały czas paliła się kontrolka immobilizera, poza tym nie mogłam z pilota zamknąć samochodu, zamknęłam tylko poprzez bezpośrednie włożenie kluczyka.. próbowałam zapasowym kluczykiem odpalić i jest to samo.. czy dobrze myśle ze to nie będzie problem z akumulatorem tylko immobilizerem? Mam filmik nagrany ale nie mogę tutaj wstawić..
    Ostatnio edytowane przez laraa ; 24-06-2021 o 23:31



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    19 wrzesień 2012
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    37
    Postów
    864
    Auto
    Stilo 1.9JTD 115
    Rocznik
    2002
    Zacznij od porządnego naładowania akumulatora - mam na myśli ładowanie dobrym prostownikiem a nie ładowarką z lidla czy biedronki. Jak to zrobisz wtedy wróć do tematu. Obecne nowoczesne auta sa bardzo czułe na stan naładowania akumulatora. Jeśli prądu jest za mało to sieć CAN szaleje.
    Wole pchać swojego fiata...

    ...niż jeździć VW.

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 październik 2018
    Skąd
    POZNAŃ
    Wiek
    30
    Postów
    21
    Auto
    Bravo
    Rocznik
    2010
    Dziękuje za poradę, jednak akumulator, ale jak mechanik sprawdził to nie był rozładowany wiec się po prostu zepsuł i jest do wymiany


 

Podobne tematy

  1. Fiat Croma 1.9 JTD 150KM check engine, błąd P0340, nie odpala.
    Napisany przez Marcin20k na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 16-08-2021, 01:58
  2. Bravo II - 1.9 CHECK ENGINE
    Napisany przez tomazik na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 11-08-2019, 14:22
  3. check engine miga, gdy zimny start tipo 1.4 95
    Napisany przez Kolio na forum Silniki benzynowe Tipo
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 02-02-2019, 20:14
  4. Wczoraj check engine, dzis odpala i po kilku sekundach gaśnie
    Napisany przez KrzynekH na forum Ducato III
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 04-01-2018, 12:16
  5. Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 06-04-2014, 23:38

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl