Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni
Posty od 1 do 15 z 173
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2014
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    35
    Postów
    8
    Auto
    Renault Megane 1,6 16V Cabrio, Fiat Croma 1,9 16V JTD
    Rocznik
    2000, 2008

    Zakup Cromy. Prośba o radę ew. opinie

    Witam wszystkich i o pomoc proszę. Postanowiłem kupić Cromę, w tym celu obejżałem kilka egzemplarzy, niestety wszystkie były delikatnie mòwiąc zabiedzone...
    Ostatnio miałem okazję obmacać chya najlepszy egzemplarz ale jego prebieg to nieco ponad 190 tyś.
    Ładne i zadbane wnętrze, trochę porysowane felgi ale to się zregenruje. Sprawdziłem autko czujnikiem lakieru. Miało lakierowana tylko klape bagaznika i to w takim miejscu, ze chyba ktos walnal nia o sufit garazu. Podloga zdrowa, sruby nie odkrecane, progi, podluznice itd. Wszystko zdrowe. Prosze o wasza opinie na temat tego czy jest to duzy przebieg dla takiego samochodu z tym silnikiem i automatem. Dodatkowo wklejam ogloszenie, mozeczego sie dopatrzycie:
    Fiat Croma 24900.00 PLN. kraków - otoMoto.pl



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    23 lipiec 2013
    Skąd
    Wejherowo
    Postów
    217
    Auto
    Croma 1.9 Multijet 8v 120 kM@150 manual
    Rocznik
    2010
    Cytat Napisał WujekBorsuk Zobacz post
    Witam wszystkich i o pomoc proszę. Postanowiłem kupić Cromę, w tym celu obejżałem kilka egzemplarzy, niestety wszystkie były delikatnie mòwiąc zabiedzone...
    Ostatnio miałem okazję obmacać chya najlepszy egzemplarz ale jego prebieg to nieco ponad 190 tyś.
    Ładne i zadbane wnętrze, trochę porysowane felgi ale to się zregenruje. Sprawdziłem autko czujnikiem lakieru. Miało lakierowana tylko klape bagaznika i to w takim miejscu, ze chyba ktos walnal nia o sufit garazu. Podloga zdrowa, sruby nie odkrecane, progi, podluznice itd. Wszystko zdrowe. Prosze o wasza opinie na temat tego czy jest to duzy przebieg dla takiego samochodu z tym silnikiem i automatem. Dodatkowo wklejam ogloszenie, mozeczego sie dopatrzycie:
    Fiat Croma 24900.00 PLN. kraków - otoMoto.pl
    Silnik według prasy wytrzyma 450 tys. :-)
    1. Sprawdzenie nr VIN w ASO
    2. Pełna diagnostyka silnika i skrzyni.
    3. Ktoś dobrze popracował nad lakierem, wygląda jak z fabryki
    4. Jak kupisz to zrób pakiet startowy - rozrząd, wymiana olejów łącznie z tym w skrzyni, ewentualnie hamulce i życzymy udanej eksploatacji, bo ładnie wygląda. Chociaż mnie się wydaje, że trochę za tani jak na takie wyposażenie, wiek i przebieg

  4. #3
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2014
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    757
    Auto
    Croma II FL 1.9 JTDm 150@184 KM automat
    Rocznik
    12.2010
    Sprawdź dobrze to auto bo komisy w tamtej okolicy (a jest ich chyba ze 3 w odległości 500 m) słyną z niezłych ulepów :-) Siostra mieszka niedaleko i nie raz widziała ćwiartki na pobliskich podwórkach, z których później powstawały piękne egzemplarze

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2014
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    35
    Postów
    8
    Auto
    Renault Megane 1,6 16V Cabrio, Fiat Croma 1,9 16V JTD
    Rocznik
    2000, 2008
    Ten komis to w zasadzie baza wypadowa na Polskę. Sprowadzają tam samochody głownie z Włoch a później sprzedają handlarzom i rozwożą po kraju. Lakier rzeczywiście ma bardzo ładny i zadbany, wiadomo ma jakiś rysy po tipsach we wnękach klamek ale poza wspomnianym pakietem startowym chciałbym od razu oddać ją na regenerację felg, car detaling i wirusa dla silnika i skrzyni.
    Tak jak wspomniałem autko dokładnie zbadałem czujnikiem lakieru i tylko ten jeden punkt na klapie wyszedł do czego z resztą sprzedawca od razu się przyznał.
    Czy sprawdzenie numeru VIN to tylko w ASO czy są jakieś inne sposoby?
    Zastanawiało mnie w nim jedno. Podczas rozpędzania. lekko wibrował tak jakby koła nie były wyważone albo zbieżność źle ustawiona.

  6. #5
    Klubowicz
    Dołączył
    14 luty 2014
    Skąd
    Vice-City
    Wiek
    32
    Postów
    495
    Auto
    Fiat CRoma 1.9 Multijet 150 automat
    Rocznik
    10.2008 FL
    Zadzwon do Aso, przez telefon napewno powiedza ci dane z bazy fiata. Ja dzwonilem do autokrak w krakowie i bez problemu powiedzieli to co bylo w bazie.

  7. #6
    Master
    Dołączył
    12 styczeń 2008
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Wiek
    56
    Postów
    1,158
    Auto
    Cromka 1.9 automat
    Rocznik
    2010
    C33847655_7.jpg

    Moim zdaniem jest to ta sama Croma co się wcześniej nią interesowałem. Ma cofnięty licznik z 285975 na 191360
    Była Marea Weekend ELX 1,8 , BRC sekwencja
    Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik
    Uniden 78 elite

    „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2014
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    35
    Postów
    8
    Auto
    Renault Megane 1,6 16V Cabrio, Fiat Croma 1,9 16V JTD
    Rocznik
    2000, 2008
    No i wyszło szydło z worka. Po sprawdzeniu VIN okazało się, że samochód był w zeszłym roku na przeglądzie w ASO we włoszech z przebiegiem 258 tyś czyli teraz ma jakieś 290 tyś a nie 190 tyś. Dziękuję za dobrą radę.

  9. #8
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    11 marzec 2014
    Skąd
    Kraków
    Wiek
    34
    Postów
    757
    Auto
    Croma II FL 1.9 JTDm 150@184 KM automat
    Rocznik
    12.2010
    Możesz jeszcze spróbować na audodna.pl (najpierw sprawdź czy cokolwiek pokazuje w darmowym raporcie zanim wydasz 20 zl na pełny). Jeśli auto jest poleasingowe to można znaleźć sporo zdjęć.
    Ewentualnie możesz zadzwonić do znanego serwisu w Krakowie, który zajmuje się głównie autami włoskimi (robiłem tam pakiet startowy, pezet3 chyba też - i pewnie wielu innych forumowiczów): Dane kontaktowe Ť autka.pl. Goście mają dostęp do różnych baz (sprawdzają też we wspomnianym autodna.pl) i może znajdą coś ciekawego. Pewnie będą Cię zachęcać do zakupu u nich w komisie ale pogadać można; swoją drogą komis też polecam.
    Oczywiście najpierw zadzwoń do ASO, powiedzą Ci pewnie coś o przebiegu.

    [COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]

    Ha, czyli standardowy numer

  10. #9
    Master
    Dołączył
    12 styczeń 2008
    Skąd
    Jastrzębie Zdrój
    Wiek
    56
    Postów
    1,158
    Auto
    Cromka 1.9 automat
    Rocznik
    2010
    Poczytaj sobie ten temat

    Zakup Cromki
    Była Marea Weekend ELX 1,8 , BRC sekwencja
    Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik
    Uniden 78 elite

    „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku!

  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2014
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    35
    Postów
    8
    Auto
    Renault Megane 1,6 16V Cabrio, Fiat Croma 1,9 16V JTD
    Rocznik
    2000, 2008
    Zastanawiam si jeszcze nad tymi dwiema (wiem wiem zagłębie handlarzy) może ktoś już je widział i może się wypowiedzieć:
    Fiat Croma II (2005-) 17900 PLN. Gniezno - otoMoto.pl
    Fiat Croma II (2005-) 18900 PLN. Gniezno - otoMoto.pl

  12. #11
    Klubowicz
    Dołączył
    14 marzec 2013
    Skąd
    śląskie
    Wiek
    33
    Postów
    360
    Auto
    Fiat Croma 1.9Jtd M-jet
    Rocznik
    2007
    Cytat Napisał bob96 Zobacz post
    Poczytaj sobie ten temat

    Zakup Cromki
    to już należałoby zgłosić (co też poczyniłem)...

    Cytat Napisał WujekBorsuk Zobacz post
    Zastanawiam si jeszcze nad tymi dwiema (wiem wiem zagłębie handlarzy) może ktoś już je widział i może się wypowiedzieć:
    Fiat Croma II (2005-) 17900 PLN. Gniezno - otoMoto.pl
    Fiat Croma II (2005-) 18900 PLN. Gniezno - otoMoto.pl
    Obejrzałbym tą drugą... Tak swoją drogą, Croma po lifcie w cenie poniżej 20tys? W tym tempie, za rok będzie je można wyrwać za 9tys...
    Ostatnio edytowane przez scrabit ; 18-09-2014 o 13:12

  13. #12
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2014
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    35
    Postów
    8
    Auto
    Renault Megane 1,6 16V Cabrio, Fiat Croma 1,9 16V JTD
    Rocznik
    2000, 2008
    Co tu dużo ukrywać, fiat nigdy nie był mistrzem trzymania ceny.
    Chyba jutro skoczę do Gniezna i obejrzę obie ale bardziej kusi ta po liftingowa.

  14. #13
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 kwiecień 2014
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    33
    Auto
    Croma 1.9 Multijet 150KM
    Rocznik
    2007
    Wydaje mi się że ta Croma przed liftem kolego miała coś robione z przodem - maska reflektory zderzak błotniki a dokładnie pasowanie maski z reflektorami i błotnikami. A co do ceny - nikt za darmo nie odda więc cena poniżej 20 tysi za model polifcie już brzmi dla mnie podejrzanie.
    Ostatnio edytowane przez Krzysiek89 ; 18-09-2014 o 14:23

  15. #14
    Klubowicz
    Dołączył
    10 październik 2010
    Skąd
    Gniezno
    Postów
    128
    Auto
    Croma 1.9 JTDm 150KM
    Rocznik
    05.2006
    Z tą za 18 daj sobie spokój w ogóle... Ksenony bez sprysków? Ktoś pisał że przód robiony? Ma rację, wymieniany zderzak był. Oglądałem ją jak jeszcze nie była odpicowana i nie wyglądała tak ciekawie. Ogółem tą po FL nie polecam. Jak coś to o tej przed FL mogę się więcej dowiedzieć, ale z tego co obserwowałem to jeździ rok na pewno w G-no i nie wygląda jakoś tragicznie ta jej jazda
    Ostatnio edytowane przez bartek6622 ; 18-09-2014 o 15:06

  16. #15
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    17 wrzesień 2014
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    35
    Postów
    8
    Auto
    Renault Megane 1,6 16V Cabrio, Fiat Croma 1,9 16V JTD
    Rocznik
    2000, 2008
    Tak się przyglądam tej po fl i ksenonów nie widzę, tylko zwykłe soczewki a one chyba nie wymagaja pryskadeł. Jeśli jej jedynym mankamentem mialbym byc wymieniony zderzak po drobnej kolizji ktora nie uszkodziła konstrukcji tj. podloznice, pas przedni itp to nie przeszkadza mi to. Jutro jade obejzec obie uzbrojony w czujnik grubosci lakieru i umowiona wizyte w aso fiata w Gnieznie. Zobaczymy co tam wyjdzie. W razie czego widzialem jeszcze dwie w kutnie to moge zachaczyc wraxajac :-)


 
Strona 1 z 12 12311 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Zakup Cromy
    Napisany przez lisekrolus na forum Croma
    Odpowiedzi: 55
    Ostatni post: 27-06-2014, 13:11
  2. Opinie Cromy na Autocentrum
    Napisany przez mugsy na forum Croma
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 02-06-2014, 21:35
  3. zakup Cromy
    Napisany przez refket na forum Croma
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post: 27-12-2013, 15:21
  4. Zakup Cromy 2,4
    Napisany przez dominiq na forum Kupujemy samochód
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 10-03-2013, 18:20
  5. Zakup Cromy
    Napisany przez marrr na forum Croma
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 09-11-2012, 21:17

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl