Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 maj 2015
    Skąd
    kraków
    Postów
    1
    Auto
    fiat coupe
    Rocznik
    1994

    problem z uruchomieniem samochodu ( auto zgasło )

    witam
    na wstępie witam wszystkich serdecznie
    byłbym wdzięczny za udostępnienie schematu elektrycznego silnika 20.l 16v 94r
    od kilku dni moja żona jest szczęśliwą posiadaczką Coupe , problem w tym że auto chodziło bez problemu, dziś zgasło i nie chce odpalić
    przypuszczam że czujnik położenia wału padł kompletnie bo nie daje żadnego sygnału przy pomiarze ale przy okazji chciałbym sobie sprawdzic sterownik cewki zapłonowej oraz instalację elektryczną która jest naruszona przez jakiegoś samozwańca elektronika
    ponieważ poprzedni właściciel się na niego skarżył
    czujniki temperatury wody ok, sprawdzałem lambda i silniczek krokowy także, przepływomierz czyściłem i działa - będę wdzięczny za schemat gdyż jest to pierwsze po grubych latach auto włoskiej marki u nas w domu a zaoszczędziło by mi to dużo czasu

    Pozdrawiam Serdecznie
    Ostatnio edytowane przez challenger ; 27-05-2015 o 21:29



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Chcesz zaoszczędzić sobie czasu i nerwów to zacznij od komputerowej diagnostyki silnika
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    20 lipiec 2014
    Skąd
    Bydgoszcz
    Wiek
    25
    Postów
    87
    Auto
    Honda Civic 6gen kombii 1.4IS
    Rocznik
    1998
    Poszukaj w okolicach dobrego warsztatu. Zacząłbym od elektryka. Szkoda, że nie jesteś z Bydgoszczy bo bym Ci polecił dobry warsztat. Mam znajomego w Krakowie, jeśli chcesz mogę z nim pogadać i pewnie coś poleci.


 

Podobne tematy

  1. Problem z uruchomieniem seicento
    Napisany przez przestrzelski na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 25-01-2014, 00:03
  2. problem z uruchomieniem
    Napisany przez polo80 na forum Uno
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 24-02-2013, 10:23
  3. [akumulator] Rozładowuje akumulator-pobór 1A!! Auto zgasło i
    Napisany przez omegarules na forum Stilo
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 20-12-2010, 20:29
  4. problem z uruchomieniem samochodu
    Napisany przez fiatpanda 007 na forum Panda
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 09-10-2010, 20:05
  5. Problem z uruchomieniem
    Napisany przez mw555 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 08-06-2010, 23:10

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl