Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Posty od 31 do 45 z 93
Like Tree12lubi to!

Temat: Silnik 1.6 E.TorQ Wasze opinie  

  1. #31
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    29 maj 2017
    Skąd
    Opole
    Postów
    15
    Auto
    Fiat Tipo 1,9TD; Tipo Sedan Easy 1.6 E-Torq 110 KM
    Rocznik
    2017
    Wsiadłem pierwszy raz do automatu i od razu załapałem, chociaż miałem pietra. Trzeba się troszkę pilnować. Teraz niestety jak wsiadam do auta z manualem to wciskam hamulec i chcę odpalić, czasami zahamuję i auto gaśnie



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #32
    kjk
    kjk jest nieaktywny
    Master
    Dołączył
    03 listopad 2016
    Skąd
    Polska B, a może C?
    Postów
    1,925
    Auto
    Tipo Pop 1.4 sedan
    Rocznik
    12.2016
    Cytat Napisał tipomirek Zobacz post
    ile dni czy przejechanych kilometrów potrzebowaliście aby lewa noga nie szukała sprzęgła a ręka lewarka
    Naprawdę niewiele. Znacznie trudniej jest powrócić do manuala, i to już nawet po tygodniu jeżdżenia automatem. Piszę z własnego doświadczenia. Teraz na co dzień jeżdżę manualem, ale do automatu jestem w stanie powrócić w każdej chwili....
    bibi lubi to.

  4. #33
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    26 sierpień 2017
    Skąd
    Olsztyn
    Wiek
    45
    Postów
    3
    Auto
    Tipo 1.6 e-torque automat
    Rocznik
    07.2017
    Jezdze automatem od miesiaca. Zrobilem nim 5500km wiekszosc po miescie. Spalanie na poziomie 12-13l/100km lpg. Trasa 9l/100. Ogolnie auto spisuje sie dobrze. Jedynie do czego moglbym sie przyczepic to czasami skrzynia potrafi przeciagac biegi. Zauwazylem ze robi to wtedy gdy auto jest w pelni obciazone. W trasie momentami zbyt czesto wachluje biegami miedzy piatym a szostym przy predkosciach rzedu 120-130km/h. Ale z tym nie ma problemu bo wlacze sobie sekwencje na manual wlacze tempomat i auto sunie rowno. Moja ocena 4+/5
    kendzior3 lubi to.

  5. #34
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    08 wrzesień 2017
    Skąd
    Bytom
    Wiek
    27
    Postów
    6
    Auto
    Punto
    Rocznik
    1996
    Do dobrobytu człowiek się szybko przyzwyczaja ( automat), ja po około 30 km się przyzwyczaiłam. Automat to duża wygoda. Jedynie potem znowu wrócić do manualnej skrzyni to na poczatku troche jest gorzej

  6. #35
    Master
    Dołączył
    11 styczeń 2017
    Skąd
    pomorskie
    Wiek
    48
    Postów
    1,616
    Auto
    500X MULTIAIR (chip 175 KM)
    Rocznik
    2016
    Kolega miał automat w Audi i tam zawiązywał sobie sznurowadło do fotela (na początku ) . Co do automatu z TIPO ,to powiedziano mi ,że to automat AISIN ,tożsamy z tym,co jest zamontowany w Hyundaiu I30 . Chciałem się skusić swego czasu ,ale poczytałem opinie nt "niezdecydowania się skrzyni co do odp biegu " itd,więc odpuściłem. Może w TIPO poprawiono sterowanie ?

  7. #36
    Klubowicz
    Dołączył
    07 maj 2017
    Skąd
    Lubasz
    Postów
    226
    Auto
    linea
    Rocznik
    2008
    Po 2 miesiącach i 8 dniach Tipo sedan lounge w domu ,miałem kilka aut ,jednak Tipo to pierwszy w automacie ,miałem lekkiego pietra czy ogarnę jazdę duży ruch korki skrzyżowania itd ,skoncentrowany ruszyłem udało się nie popełnić błędu nacisnąć do oporu hamulec myśląc że to sprzęgło ,po kilkunastu kilometrach zapomniałem że w autach było sprzęgło i lewarek ,do domu miałem ok 70 kilometrów wrażenie bardzo pozytywne,skrzynia zmieniała biegi kiedy trzeba ,jak by nie było na wyświetlaczu jaki bieg nie wiedziałbym kiedy zmieniła bieg, bez szarpnięcia ,przy spokojnej jeżdzie duży ruch 6 bieg trzymała całe czas nawet przy 75 km na godz ,

  8. #37
    Klubowicz
    Dołączył
    25 marzec 2012
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    369
    Auto
    Tipo 1.4 t-Jet
    Rocznik
    2017
    Cytat Napisał tipomirek Zobacz post
    dobiło mnie wczorajsze czytanie Auto-świat i opinia redaktora (odradzamy silnik 1,6 w automacie ze względu na mało udany automat) co o tym sądzicie
    Problemem redaktorów jest porównywanie skrzyni automatycznej w Tipo do występujących w VAG DSG, które (w zdecydowanej większości) fenomenalnie dobierają biegi. W takim porównaniu zawsze będziesz rozczarowany.
    Akurat nie jeździłem Tipo 1.6 AT, ale jeździłem dużo z AT i osobiście uważam, że niedoładowana benzyna + powolny starego typu automat to kiepskie połączenie. Startowałbym od 150KM do takiej skrzyni automatycznej bez turbo, ale takich aut juz nie robią. Jest jeszcze jeden problem - według mnie cena HB lub kombi z tym napędem jest po prostu przesadzona. Sedan nie wiem, bo nie biorę pod uwagę.

  9. #38
    Klubowicz
    Dołączył
    07 maj 2017
    Skąd
    Lubasz
    Postów
    226
    Auto
    linea
    Rocznik
    2008
    Jak miałeś auta mocne i bez 150 km nie kupisz, Tipo odpada Tobie za mała moc ,jednak większość potrzebuję samochodu do jazdy i moc i tak nie ma gdzie wykorzystać ,korki na trasie sznur samochodów i wyprzedzać nie ma jak bezpiecznie ,ale na dzisiaj skrzynia w Tipku ok

  10. #39
    Master
    Dołączył
    11 styczeń 2017
    Skąd
    pomorskie
    Wiek
    48
    Postów
    1,616
    Auto
    500X MULTIAIR (chip 175 KM)
    Rocznik
    2016
    Ciekawa opcja ,to byłby diesel z automatem lub t-jet. Tam jest w miarę Nm i to byłoby ciekawe połączenie

  11. #40
    Klubowicz
    Dołączył
    07 maj 2017
    Skąd
    Lubasz
    Postów
    226
    Auto
    linea
    Rocznik
    2008
    Witam .jako że tutaj najwięcej jest opinii o automacie zapytam się bo to mój pierwszy automat ,co czytałem na krótkich postojach typu światła czy chwilowe zatrzymanie trzymamy hamulec i D załączone ,nie ma co załączać N , jednak jest masę remontów dróg i ruch wahadłowy ,światła świecą się ok 5 min ,jest opcja zgasić silnik ale czasami potrzebna klima ,jak robicie

  12. #41
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 sierpień 2016
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    57
    Auto
    TIPO 1.6 AT
    Rocznik
    2016
    Cytat Napisał tipomirek Zobacz post
    Witam .jako że tutaj najwięcej jest opinii o automacie zapytam się bo to mój pierwszy automat ,co czytałem na krótkich postojach typu światła czy chwilowe zatrzymanie trzymamy hamulec i D załączone ,nie ma co załączać N , jednak jest masę remontów dróg i ruch wahadłowy ,światła świecą się ok 5 min ,jest opcja zgasić silnik ale czasami potrzebna klima ,jak robicie
    W takiej opisanej sytuacji gaszę

  13. #42
    Klubowicz
    Dołączył
    12 kwiecień 2017
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    46
    Postów
    169
    Auto
    Fiat 500X 1.6
    Rocznik
    2017
    Ja w autach firmowych na krótkich postojach ( światła lub mały korek ) zawsze trzymam D.

    Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

  14. #43
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    28 lipiec 2016
    Skąd
    Postów
    620
    Auto
    Fiat Tipo 1.6 AT
    Rocznik
    2016
    Korki i chwilowe postoje zawsze D jak zamknięty przejazd kolejowy wyłączam samochód.

  15. #44
    Master
    Dołączył
    07 czerwiec 2017
    Skąd
    Białystok
    Postów
    2,926
    Auto
    Tipo SW 1.4 T-JET LPG Lounge
    Rocznik
    2017
    w automacie zawsze stałem na hamulcu i D w korku i nie gasiłem.
    Lepszy
    Power
    Gamoniu

  16. #45
    Klubowicz
    Dołączył
    07 maj 2017
    Skąd
    Lubasz
    Postów
    226
    Auto
    linea
    Rocznik
    2008
    Jeszcze zapytam kolegów o nawigacje ale bardzo łączy się z tym tematem ,mam ściągniętą nową mapę na pendra, teraz tylko wgrać do auto ,co czytałem tuta,j trwa to ok 1,5 godziny ,jedni robili to na zapalonym silniku inni na zapłonie jednak w tym przypadku światła się świecą i obawa o aku ,w automacie jeszcze dochodzi skrzynia czy nie zaszkodziło by jej pozycja P albo N


 
Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Fiat Freemont Wasze opinie .
    Napisany przez AndreCh na forum Freemont
    Odpowiedzi: 50
    Ostatni post: 27-04-2020, 09:51
  2. Koniec z silnikiem 1.6 E-Torq od 2017 nowy silnik 1.9 E-Torq
    Napisany przez lukasz.zst na forum Silniki benzynowe Tipo
    Odpowiedzi: 48
    Ostatni post: 25-08-2017, 11:46
  3. Koniec z silnikiem 1.6 E-Torq od 2017 nowy silnik 1.9 E-Torq
    Napisany przez lukasz.zst na forum 500X
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 15-01-2017, 16:13
  4. Wasze opinie o firmie Audio System
    Napisany przez misiaczek88on na forum Car Audio
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 05-03-2014, 11:38
  5. Przyczepy - Wasze opinie, doświadczenia, komentarze etc
    Napisany przez radke na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 08-04-2009, 23:25

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

silnik 1.6 e-torq opinie

1.6 e torq

tipo automat opinie

fiat tipo automat opinie

silnik 1.6 e-torq opinie jeep

fiat tipo 1.6 e-torq

fiat 500x 1.6 e-torq opinie

fiat tipo 1.6 automat

1.6 e-torq silnik

fiat tipo silnik 1.6

fiat tipo automat

e-torq

1.6 e torq opinie

silnik e-torq

silnik 1 5 eTorq

tipo 1.6 e-torq

fiatklubpolska tipo automattipo 1.6 automat aisinfiat tipo 1.6 automat forum1.6 etorq tuningFiat Tipo silniki 1.61.6 etorqfiat 1.6 e-torq opinieFiat silnik 1.6 E-Torq czy wartofiat tipo 1.6 e-torq specyfika

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl