Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 listopad 2009
    Skąd
    z lasu
    Postów
    37
    Auto
    Croma

    Wyłączone radio Pioneer zużywa dużo prądu

    Dzień dobry.
    Posiadam radio Pioneer deh 80prs.
    Wyłączone zużywa dużo prądu (0,3A).
    Czy powinno być takie duże?
    W aucie w kostce ISO nie mam kabla od stacyjki więc w radiu mam połączony kabel który powinien iść do stacyjki (kolor żółty) z kablem zasilania. Tak jednak się robi aby można było słuchać radia przy wyłączonym zapłonie i chciałbym aby taka możliwość pozostała.
    Cóż czynić?
    Jedyne co mi przychodzi do głowy to między tym żółtym kablem z radia a zasilający w kostce ISO poprowadzić włącznik.

    Druga sprawa to od czego są kable w kostce zasilania ISO samochodu?
    Proszę tylko nie zwracać uwagi na kostkę głośnikową, ucialem kable i podłączyłem pod wzmacniacz.
    Te dwa grubsze to masa oraz zasilanie ale te dwa cienkie?




  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Klubowicz
    Dołączył
    18 maj 2010
    Skąd
    Częstochowa
    Postów
    245
    Auto
    Fiat Croma 1.9 16v 110KW aut.
    Rocznik
    2006
    0,3A na wyłączonym radiu to spoooro za dużo, znajdź lepiej te 12+ po zapłonie
    Ewentualnie zastosuj dodatkowy włącznik +12 po zapłonie żeby czasem radio grało po wyłaczeniu

  4. #3
    Master
    Dołączył
    26 czerwiec 2017
    Skąd
    Pińczów
    Postów
    1,466
    Auto
    Grande Punto 1.9 MultiJet, 1.4 8V
    Rocznik
    2006, 2009
    Tak jak kolega wyżej radzi, dołóż sobie wyłącznik albo znajdź +12 po stacyjce ale i tak dołóż przełącznik, jeśli chciałbyś słuchać radia na postoju.

    Pobór jest zdecydowanie za duży powinien być 10-krotnie mniejszy. ok 0.03A.

    Co do cienkich przewodów, to jest to Linia CAN. Zapewne pozbyłeś się fabrycznego radia, które włączało i wyłączało się z zapłonem? To właśnie dzięki tym kabelkom.

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 listopad 2009
    Skąd
    z lasu
    Postów
    37
    Auto
    Croma
    Chciałem przeciągnąć plus z zapalniczki bo ta też załącza się tylko przy włączonym zaplonie. Zapalniczki nie używam a jak już to tylko do ładowania tel więc by to instalacji nie zaszkodziło lecz ciężko by było przeciągnąć kabel.
    Wstawiłem włącznik.

  6. #5
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    04 październik 2017
    Skąd
    Płock
    Postów
    508
    Auto
    Croma 1.9 Multijet
    Rocznik
    2010
    Cytat Napisał PanJarek Zobacz post
    lecz ciężko by było przeciągnąć kabel
    To wręcz banalne jest. A tak w ogóle zamiast rzeźbić w g... to nie lepiej założyć radio które jest sprawne?

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 listopad 2009
    Skąd
    z lasu
    Postów
    37
    Auto
    Croma
    Cytat Napisał Voyager1 Zobacz post
    To wręcz banalne jest. A tak w ogóle zamiast rzeźbić w g... to nie lepiej założyć radio które jest sprawne?
    Banalne ale jest mało miejsca, trzeba wyciągać plastiki.
    Nie jestem pewien czy radio nie jest sprawne. Poza tym to bardzo dobre radio pod względem jakościowym.

  8. #7
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    24 lipiec 2011
    Skąd
    Gdańsk-Łeba
    Wiek
    47
    Postów
    909
    Auto
    Croma II MJTD 1,9 150 KM
    Rocznik
    7.2007
    No to podłącz kabelek od zapalniczki i wstaw dodatkowy bezpiecznik 10 A .... to taki problem?
    Zdrowy rozsądek to coś, czego każdy potrzebuje, mało kto posiada, a nikt nie wie, że mu brakuje


 

Podobne tematy

  1. Radio pioneer avic-HD3 2 din GPS bluetooth TV itp
    Napisany przez misiaczek88on na forum Sprzedam
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 25-12-2018, 19:21
  2. Falujace obroty na włączone klimatyzacji
    Napisany przez mijun na forum Grande Punto
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post: 01-05-2018, 01:30
  3. Radio LCD 5,8" Pioneer, Koła 16" DOTZ, hak BOSAL
    Napisany przez kamyk9944 na forum Sprzedam
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 04-12-2014, 19:06
  4. Radio Pioneer przestalo dziala ;/
    Napisany przez Krzysi3k na forum Car Audio
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 19-11-2014, 12:14
  5. Nie podłączone kabelki w masce...
    Napisany przez jayoz na forum Stilo
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post: 06-04-2014, 09:51

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

https://www.iparts.pl