Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 grudzień 2014
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    24
    Postów
    19
    Auto
    Stilo 1.9 JTD
    Rocznik
    2005

    Nie jedzie po wrzuceniu biegów

    [B][SIZE=6]Witam. Dzisiaj miałem niemiłą sytuacje. Przy ruszaniu ze skrzyżowania skręcając w lewo cos mi strzeliło i auto nie chciało dalej jechać. przy dodawaniu gazu cos chrobocze i nie jedzie. Co może być przyczyną takiego zachowania. Półoś Czy może sprzęgło? Zaznaczam że sprzęgło wciska sie tak jak przed zadnej różnicy, dopiero gdy wrzuce bieg i zacznę popusczać sprzęgło to zaczyna chrobotać i nie jedzie. Pomóżcie
    Ostatnio edytowane przez Konrad14 ; 12-12-2014 o 23:52



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 maj 2013
    Skąd
    Głogów
    Wiek
    31
    Postów
    97
    Auto
    1.9 jtd 16V 140km MW
    Rocznik
    2004
    Kolego, pocisnąłeś i to z grubej. Na forum czytają i udzielają się osoby w różnym wieku, ale myślę, że żadna nie ma takiej wady wzroku żeby była potrzeba pisać taką czcionką. Pomijam wykrzykniki w temacie.
    A teraz do rzeczy.
    Czytałem kiedyś, że w Cromie przy identycznych objawach półoś się wypinała - brak zabezpieczenia. Ale to raczej ekstremalny przypadek. Niemniej coś jest na rzeczy z półosią jak dla mnie.
    Ostatnio edytowane przez Padre7 ; 12-12-2014 o 23:50

  4. #3
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    Na pewno coś z polosia lub przegubem musisz wejść pod auto i sprawdzić.

  5. #4
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 grudzień 2014
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    24
    Postów
    19
    Auto
    Stilo 1.9 JTD
    Rocznik
    2005
    Czyli sprzęgło raczej odpada?

  6. #5
    Moderator
    Dołączył
    15 wrzesień 2008
    Skąd
    Biała Podlaska
    Wiek
    30
    Postów
    8,249
    Auto
    Peugeot 407
    Rocznik
    2004
    Moim zdaniem na pewno odpada

  7. #6
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 grudzień 2014
    Skąd
    Żywiec
    Postów
    12
    Auto
    Fiat Stilo 1,6
    Rocznik
    2004
    Raczej przegub jeżeli nie jedzie

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 kwiecień 2013
    Skąd
    Świętokrzyskie
    Wiek
    26
    Postów
    38
    Auto
    Bravo 1.9 TD75
    Rocznik
    1998
    Zacznij o lewego zewnętrznego przegubu penie śruty się wysypały .

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 grudzień 2014
    Skąd
    Częstochowa
    Wiek
    24
    Postów
    19
    Auto
    Stilo 1.9 JTD
    Rocznik
    2005
    Dzisiaj mechanik rozebrał auto i doszło do wniosku że poszło łożyszko a co za tym idzie półośka się obkręciła i do wymiamy cała półośka. Tz właśnie nie cała półośka tylko część odchodząca od skrzyni biegów do łożyska. Ale takowej nigdzie nie ma.


 

Podobne tematy

  1. czasem gaśnie po wrzuceniu luzu w czasie jazdy
    Napisany przez beowolfpl na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 683
    Ostatni post: 23-04-2017, 11:11
  2. Skontroluj Silnik! Auto nie jedzie
    Napisany przez Mertruve na forum Bravo II
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post: 12-10-2016, 18:52
  3. Fiat cinquecento 704 weber problem z obrotami po wrzuceniu na luz
    Napisany przez aniol998krakow na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 17-06-2015, 14:29
  4. Marycha czasem gaśnie po wrzuceniu luzu w czasie jazdy na gazie
    Napisany przez KarlDodeski na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 27-06-2014, 09:11
  5. Mrugająca kontrolka oleju po wrzuceniu luzu
    Napisany przez KaaC na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 09-07-2013, 09:27

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

chrobotanie gdy jest na biegu i auto nie jedzie

fiat stilo wrzucam bieg a on nie jedzie

fiat punto wrzucam bieg i.nie chce jechac

chrobocze przy ruszaniu nie jedzie

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl