Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Posty od 1 do 15 z 27
  1. #1
    Klubowicz
    Dołączył
    16 styczeń 2011
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    325
    Auto
    Stilo 1.9JTD

    FES problem z połączeniem do wspomagania

    Mam interfejs Viakena VAGKKL+FIATECUSCAN, z przełącznikiem, dokładnie taki jak pod linkiem:

    http://viaken.pl/pl/diagnoza-fiat/interfejs-fiat-ecu-scan-usb-we-wtyku-obd2.html]Viaken

    Niestety przy próbie połączenia z centralką wspomagania jest błąd i wspomaganie wyłącza się.
    Przy wersji 2.7 nie mam komunikatu, przy wersji 3.6 FES żąda zielonego adaptera KL9
    Sądzę że problemem jest połączenie pinów 1 i 9 wtyczki.
    Ciąć czy nie ciąć a kupić adapter, tylko co z adaptera skoro i tak wtyczka będzie nadal łączyła piny,
    jakieś doświadczenia i rady?
    [SIZE=4][COLOR="#FF0000"]Do tej pory stojąc na światłach widywałem facetów dłubiących w nosie ale kobiety tez to robią, równouprawnienie[/COLOR][/SIZE]



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,613
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Nie oglądałem tych przejściówek, ale to nie jest przypadkiem tak, że ta przejściówka załatwia problem połączonych pinów?
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  4. #3
    Master
    Dołączył
    07 grudzień 2012
    Skąd
    Bielsko
    Wiek
    55
    Postów
    1,373
    Auto
    Grande 1.4 i Grande1.2
    Rocznik
    2008 ........ i ......2009
    Przejściówki służą do zastąpienia przełącznika . W ELM-ach nie stosuje się raczej przełączników . Twój Vag musi coś nie kontaktować po przełączeniu na 1\9 może poprostu przełącznik się zepsuł.

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    09 październik 2011
    Skąd
    warszawa
    Postów
    147
    Auto
    SsangYong korando 2.0d była Croma 1,9jtdm 120km
    Rocznik
    11.2012
    Przełącznik masz na prawo tj: 12/13 ?
    U mnie w tym położeniu łączy ze wspomaganiem EPS.

  6. #5
    Klubowicz
    Dołączył
    16 styczeń 2011
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    325
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    12/13 ?
    w tym położeniu nie mogłem się połaczyć, ustawiałem przełącznik w pozycji 1/9 ABS bo z tego co wiem wspomaganie jest na 9 a ABS na 1.
    W jednym z tematów przeczytałem że w ELM nie powinno się łączyć 1 i 9, dlaczego nie wiem, czy dotyczy to KKL ? Też nie wiem.
    Chyba pozostaje rozłączyć piny 1/9 i zobaczyć co to da, może dodatkowy przełacznik?
    [SIZE=4][COLOR="#FF0000"]Do tej pory stojąc na światłach widywałem facetów dłubiących w nosie ale kobiety tez to robią, równouprawnienie[/COLOR][/SIZE]

  7. #6
    Master
    Dołączył
    07 grudzień 2012
    Skąd
    Bielsko
    Wiek
    55
    Postów
    1,373
    Auto
    Grande 1.4 i Grande1.2
    Rocznik
    2008 ........ i ......2009
    Malutki640 ty masz Cromę ,a w Cromie jest na 12
    Petarda ma Stilo, a w Stilo jest na 9

  8. #7
    Klubowicz
    Dołączył
    09 październik 2011
    Skąd
    warszawa
    Postów
    147
    Auto
    SsangYong korando 2.0d była Croma 1,9jtdm 120km
    Rocznik
    11.2012
    Cytat Napisał KOBRA Zobacz post
    Malutki640 ty masz Cromę ,a w Cromie jest na 12
    Petarda ma Stilo, a w Stilo jest na 9
    Sorki, nie wiedziałem

  9. #8
    Klubowicz
    Dołączył
    16 styczeń 2011
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    325
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Odciąłem pin 1, pozostawiłem pin 9 i dalej wielka d...

    FES 2.jpg
    [SIZE=4][COLOR="#FF0000"]Do tej pory stojąc na światłach widywałem facetów dłubiących w nosie ale kobiety tez to robią, równouprawnienie[/COLOR][/SIZE]

  10. #9
    Master
    Dołączył
    07 grudzień 2012
    Skąd
    Bielsko
    Wiek
    55
    Postów
    1,373
    Auto
    Grande 1.4 i Grande1.2
    Rocznik
    2008 ........ i ......2009
    No i dobrze teraz naciśnij "Y"

  11. #10
    Klubowicz
    Dołączył
    16 styczeń 2011
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    325
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Bez jaj, nie jestem analfabetą
    przy normalnym trybie łączenia kiedy nie ma problemów nie pojawia się opcja N/Y.
    Tu przy komunikacie jak na fotce po wybraniu Yes wspomaganie wyłącza się i jest komunikat na wyświetlaczu o braku wspomagania.
    [SIZE=4][COLOR="#FF0000"]Do tej pory stojąc na światłach widywałem facetów dłubiących w nosie ale kobiety tez to robią, równouprawnienie[/COLOR][/SIZE]

  12. #11
    Master
    Dołączył
    07 grudzień 2012
    Skąd
    Bielsko
    Wiek
    55
    Postów
    1,373
    Auto
    Grande 1.4 i Grande1.2
    Rocznik
    2008 ........ i ......2009
    Aaaa widzisz czyli coś tam kombinuje się łączyć skoro wywala czerwoną kontrolkę.
    A czy jak zrobisz skana to widzi sterownik?
    Na jakiej wersji programu pracujesz? Może spróbuj na innej

  13. #12
    Klubowicz
    Dołączył
    16 styczeń 2011
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    325
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    Próbowałem na FES 2.7 i 3.6 , problem jest na obu z tym ze na 2.7 wyłącza się wspomaganie bez tego komunikatu na czerwono który jest w 3.6.
    Magicy od Viakena sugerują poszukać przyczyny w samochodzie, kabla nie chcą sprawdzać, chyba najlepiej będzie mieć ich w d... i kupic inny
    [SIZE=4][COLOR="#FF0000"]Do tej pory stojąc na światłach widywałem facetów dłubiących w nosie ale kobiety tez to robią, równouprawnienie[/COLOR][/SIZE]

  14. #13
    Master
    Dołączył
    07 grudzień 2012
    Skąd
    Bielsko
    Wiek
    55
    Postów
    1,373
    Auto
    Grande 1.4 i Grande1.2
    Rocznik
    2008 ........ i ......2009
    A może poszukaj kogoś w Gdańsku (napisz apel na forum) o sprawdzenie twego autka u kogoś kto ma taki kabel.A dopiero później kupuj następny.

  15. #14
    Klubowicz
    Dołączył
    16 styczeń 2011
    Skąd
    Gdańsk
    Postów
    325
    Auto
    Stilo 1.9JTD
    To jest dobry pomysł
    rozwinąłem go, pojadę do mechanika i zażyczę sobie sprawdzenia wspomagania, jak nie wypali to zrobię oczy i no cóż.... pan nie potrafi?
    [SIZE=4][COLOR="#FF0000"]Do tej pory stojąc na światłach widywałem facetów dłubiących w nosie ale kobiety tez to robią, równouprawnienie[/COLOR][/SIZE]

  16. #15
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,613
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    A pogadaj z lukq, daleko do niego nie masz a on chyba ma interfejs??
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT


 
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z przełączeniem się z PB na LPG
    Napisany przez Dominik18 na forum Punto
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 21-02-2013, 07:59
  2. Problem z podłączeniem Punto 2 - Multiscan.
    Napisany przez madmax_1986 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 28-11-2012, 09:41
  3. Problem z podłączeniem zmieniarki CD Blaupunkt
    Napisany przez fismal na forum Stilo
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post: 18-03-2012, 10:27
  4. [radio] problem z podłączeniem
    Napisany przez Basti na forum Car Audio
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post: 01-12-2011, 13:59
  5. Wymiana radia-problem z jego załączeniem
    Napisany przez adrianq123 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 21-05-2010, 21:31

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

adapter zielony do fiata

fes nie laczy sie ze stilo

problemy z wspomaganiem stilo

viat ecu scan nie laczy sie do abs

fes laczy z abs nie z ecu

fiat ecu scan wspomaganie

adapter zielony fiat

interfejs fiatecuscan przelacznik jak ustawiac

elm327 wspomaganie

fiat ecu scan1213

fiat brak komunikacji z wspomaganiem

fes elm wspomaganie

brak komunikacji z ecu fiat

kabel fiat w ktorej pozycji przepacznik

stilo fiatecu nie moze sie polacztc

fiat stilo fiat ecu scan nie laczy z abs podlacz zielony kabel

viaken nie laczy sie z ecu

fes wspomaganie

fiat ecu scan wspomaganie na ktorym pinie

kabel stilo 1.9 jtd fes

Tagi dla tego tematu