Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 2 z 2
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    06 marzec 2018
    Skąd
    OLSZTYN
    Wiek
    26
    Postów
    1
    Auto
    SCUDO 2.0 HDI
    Rocznik
    1998

    Problem z 2.0 HDI odpala i gaśnie

    Witam, Panowie mam problem ze swoim SCUDO 2.0 Hdi. Auto odpala i po ok. 5 sekundach gaśnie. Potem odpala bez problemu i znów gaśnie. I tak cały czas. Ktoś coś?



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    03 kwiecień 2018
    Skąd
    Newcastle under Lyme
    Wiek
    39
    Postów
    6
    Auto
    Scudo 2,0 jtd 109
    Rocznik
    2005
    witaj wiec jak skudo to jtd :p to to samo co hdi ale fiat nazywa 1 generacje wspólnej szyny jtd.
    a co do samego motorku najczesciej problem występuje w układzie dolotowym,teraz jeszcze u ciebie jest chłodno i pierw bym sprawdził wszytko związane z temperaturą jak przepływką bo w niej jest zintegrowany czujnik temperatury,jeśli masz mocniejszy motor to możesz mieć dodatkowy czujnik temperatury paliwa,no i pytanie na jakim osprzęcie masz złożony silnik bo były 2 częściej widzę osprzęt Boscha niz Siemensa,te czujniki czasami dają mylne informacje do komputera i ten widzi ze paliwo ma 5 stopni a temperatura ma 40 i twierdzi ze sinik jest ciepły i daje za mało na rozruch,potem sprawdź egr bo jak się zawiesił otwarty to daje za duzo spalin do ponownego przepału a ze sinik zimny to go zadurza,na zimnym silniku egr powinien być całkiem zamknięty,i przy okazji na pewno bym odkręcił kurek spustu wody z filtra paliwa,a najlepiej wymienić filtr bo to grosze kosztuje i 5 minut filtr wymieniony,mało kto wie ale jest jeszcze jeden filtr wstępny w samym zbiorniku u mnie nigdy nie widziałem go zapchanego ale w Polsce mogłeś przez przypadek zatankować końcówkę paliwa z głównego zbiornika na stacji i sie zatkał,bo sam układ wysokiego ciśnienia w tym silniku jest bardzo mało awaryjny,ewentualnie układ w jakiś sposób sie zapowietrzył i wtedy pomaga plak wtryskiwany za przepływomierzem wtedy ty mu dotrysku jesz plaka sinik chodzi jak ciągnik ale pompa po dłuższej chwili sie odpowietrzy.


 

Podobne tematy

  1. stilo car security problem nie odpala
    Napisany przez ipod1234 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post: 03-08-2015, 07:15
  2. Problem, gaśnie, nie odpala.
    Napisany przez derSal na forum Punto II
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 07-09-2014, 19:56
  3. Stilo 2,4 Nie odpala Problem z Selespeed ?
    Napisany przez wlochacz4444 na forum Stilo
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 05-10-2013, 16:12
  4. Mały duży problem ? Nie odpala !
    Napisany przez woznyOSW na forum Siena, Palio
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 23-08-2013, 10:16
  5. [Problem] Kręci ale nie odpala...
    Napisany przez Uniacz1998 na forum Uno
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post: 11-03-2013, 08:35

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl