Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Posty od 1 do 15 z 23
  1. #1
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    06 kwiecień 2012
    Skąd
    Łoniów
    Wiek
    31
    Postów
    148
    Auto
    brava 1.6

    opinie o stacjach paliw

    Witam wszystkich napewno znacie albo słyszeliście o stacjach paliw na których przez ich jakosc paliwa lepiej nie tankowac.
    Załozyłem ten temat aby osoby które wiedzą gdzie jest np. w jej okolicy taka stacja albo miały kłopoty z tego powodu z samochodem opisały taką sytuacje na forum.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Tankuje generalnie na Orlenie, Lukoil ma też dobre paliwo, o Shel'u słyszałem dobre opinie, ale wg. moich odczuć auto jeździło gorzej na ich paliwie a stacja jest ogólnie droższa więc nie warto. Generalnie to wszędzie paliwo jest prawie te same z ew. domieszkami. Unikać tylko stacji typu noname takich zapyziałych starych CPNów bo tam to nawet z reklamacją nie ma co jechać..

    Co ciekawe znam sytuacje że nawet na shell'u znajomy zatankował disel'a i za parę km miał problemy z autem. Cofnął się, zatankował kanister tego samego paliwa i zadzwonił gdzie trzeba. Podobno stacja nawet specjalnie nie oponowała tylko po cichu chcieli załatwić sprawę. Paliwo było generalnie ok tylko jest zasada mówiąca o przerwie między uzupełnianiem zbiorników podziemnych a tankowaniem gdyż w paliwie przez jakiś czas unosi się muł z dna zbiornika. Potem on opada i jest ok. Tak właśnie było tym razem bo pracownicy stacji nie zrobili przerwy. Auto miał naprawiane na koszt koncernu - nowa pompa wtryskowa i wtryskiwacze. Naprawa w ASO kosztowała ok 3500zł a auto warte raptem z 8 (Ford Focus MK1).
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  4. #3
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    06 kwiecień 2012
    Skąd
    Łoniów
    Wiek
    31
    Postów
    148
    Auto
    brava 1.6
    Ja moge opisać stacje w moim pobliżu (BLISKA stacja numer 1171).
    Paliwo maja takie że nawet pilarka spalinowa jest słaba nie mówiąc o samochodzie, jesli chodzi o olej napedowy to często go nie ma tak samo jak i gaz-u.
    Niedawno pojechałem po ON do mojej maszyny rolniczej(c-330 ) miałem kupić 50L zabrałem ze sobą 2 pojemniki 30L i 20L, i jak sie okazało owe 50 L na dystrybutorze wyskoczyło po zatankowaniu całej 30L i niecałe 3/4 20L wiec ładnie rąbią na ilości.
    Dosyc często zmieniaja sie tam pracownicy ostatnio to nawet cały komplet razem z kierownikiem wyleciał z pracy przez te przekręty teraz jak narazie jest nowa załoga ale już chodza pogłoski że i tu sa przekręty
    [COLOR="Silver"]

    [SIZE=1]---------- Post dodany o 10:56 ---------- Poprzedni post dodany był o 10:55 ----------[/SIZE]

    [/COLOR]swoja droga wkurza mnie w tych bliskich że po zatankowaniu idąc do kasy w czasie deszczu musze zmoknąc

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    06 maj 2012
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    54
    Postów
    52
    Auto
    Doblo 1,9JTD 2004
    Nie mnie decydować co ma być w Twoim wątku ale zamiast rozpoczynać "polowanie na czarownice" lepiej chyba podawać stacje sprawdzone, które nigdy nie zrobiły kłopotu, tak jak sugeruje Byrrt.
    Osobiście od kilku lat tankuję w stacji Tesco na ul Stalowej w Warszawie. Wsześniej PB95 do Forda obecnie ON do Fiata. Nie mam żadnych oporów ani zahamowań. Wiem, że ta stacja jak i Shell, BP czy Auchan biorą paliwo z Orlenu. Łatwo to sprawdzić, gdyż są to zamówienia publiczne. Domieszki też nie są tajemnicą, gdyż normy i przepisy zabraniają dodawania domieszek w ilości wiekszej niż 1%. Na pewno mają jakiś wpływ na polepszenie paliwa ale jakiejś rewolucji nie zrobią.
    Jakości paliwa nie wiązałbym z cenami, gdyż te to wynik wewnętrznej polityki firmy. Tanie paliwo w stacjach Tesco czy Auchan oraz bony rabatowe na paliwo za zakupy, to forma promocji samego sklepu. Żaden z tych sklepów nie musi się utrzymać ze sprzedaży paliw a i czynsz najmu terenu jest już wliczony w czynsz sklepu. Raczej skłaniam się do tego co podał Byrrt - do jakości obsługi. I to nie tylko fachowej w przestrzeganiu procedur ale tej zwykłej, kiedy to płacąc za tankowanie obsługa na siłę wciska człowiekowi batoniki czy inne duperele.

  6. #5
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    06 kwiecień 2012
    Skąd
    Łoniów
    Wiek
    31
    Postów
    148
    Auto
    brava 1.6
    Cytat Napisał Docio Zobacz post
    Nie mnie decydować co ma być w Twoim wątku ale zamiast rozpoczynać "polowanie na czarownice" lepiej chyba podawać stacje sprawdzone, które nigdy nie zrobiły kłopotu, tak jak sugeruje Byrrt.
    tematem sa opinie o stacjach więc mozna opisywac te złe jak i te dobre

  7. #6
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,644
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Tak jak zostało wspomniane - paliwo na prawie wszystkich stacjach jest z jednego źródła, chodzi o domieszki, miłą obsługę, dobry stan techniczny urządzeń (dystrybutorów, pojemników itp). Nawet głupi daszek chroniący przed wodą idąc do kasy jest plusem..

    Mi pasuje Orlen, Neeste ma te same paliwo właściwie a zawsze jest taniej..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  8. #7
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    06 kwiecień 2012
    Skąd
    Łoniów
    Wiek
    31
    Postów
    148
    Auto
    brava 1.6
    Cytat Napisał byrrt Zobacz post
    Mi pasuje Orlen, Neeste ma te same paliwo właściwie a zawsze jest taniej..
    fakt orleny sa przewaznie ok choc znam w Sandomierzu jeden wyjatek ale przewaznie paliwo i obsługa jest ok(kawa tez)

  9. #8
    Klubowicz
    Dołączył
    06 maj 2012
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    54
    Postów
    52
    Auto
    Doblo 1,9JTD 2004
    Może ten link przyda się w temacie.
    UOKiK - Produkty - Jakość paliw - Kontrole stacji i hurtowni paliw - mapa

    Wiadomo, że wnioski każdy sam sobie wyciągnie ale na pewno jest przydatny.

  10. #9
    Klubowicz
    Dołączył
    06 maj 2012
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    54
    Postów
    52
    Auto
    Doblo 1,9JTD 2004

  11. #10
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia/Lębrok
    Postów
    11,077
    Auto
    FF 1.8 TDCi
    Rocznik
    2001
    No WM ładnie poszli po bandzie

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  12. #11
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 maj 2012
    Skąd
    zielona góra
    Wiek
    30
    Postów
    88
    Auto
    fiat bravo 1.2
    Rocznik
    2000
    A ja polecę nowo wybudowany Orlen w Iłowej trzeba zjechać z autostrady ok 500m bardzo dobre paliwo,miła obsługa,tak samo na Orlenie w Zielonej Górze na przeciwko centrum rekreacji oraz stacja Auchan w Zielonej Górze.
    Nie polecam natomiast stacji Orlen w Żarach(wyjazd na Zieloną Górę) drogie paliwo,nie miła obsługa a i kawa też nie najlepsza.

  13. #12
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 grudzień 2012
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    42
    Postów
    21
    Auto
    Punto
    Ja w zasadzie od początku swojej przygody z samochodami tankuje na Orlenie i póki co jestem zadowolony,tzn może inaczej: nie mam złego zdania na temat jakości,do tej pory silnik pracował bez zarzutu. Delikatną różnicę da się odczuć an Vervie,oczywiście na plus

  14. #13
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 luty 2013
    Skąd
    szwecja
    Wiek
    42
    Postów
    1
    Auto
    volvo 1,8
    Rocznik
    2005
    Witam ja zatankowałem do pełna na stacji bliska nr 684 warszawa górczewska i hu....................... pompa paliwowa układ paliwowy filtr do wymiany do czyszczenia zbiornik i szlak trafił za paliwo pieniądze 300 zł napisałem reklamacje której nie uwzględnili a w odpowiedzi dostałem czyjąś inną reklamację że tankowałem na stacji o numerze 669 i dotyczyło paliwa VERVA diesel .
    szukam osoby która tam tankowała i dostała tez negatywna odpowiedź
    bodek133@wp.pl

  15. #14
    Klubowicz
    Dołączył
    24 listopad 2011
    Skąd
    Płońsk
    Wiek
    42
    Postów
    149
    Auto
    Multipla 1600
    Orlen bo biorę udział w losowaniu biletów na siatkówkę

  16. #15
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 sierpień 2013
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    37
    Postów
    47
    Auto
    Fiat Bravo II 1.6 Multijet 105KM
    Rocznik
    2008
    W mojej okolicy akurat bardzo dobre paliwo jest na BP


 
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Stop wysokim cenom paliw w Polsce
    Napisany przez ciril na forum Na luzie, po pracy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 14-03-2012, 11:43
  2. Stop wysokim cenom paliw w Polsce
    Napisany przez ciril na forum Na luzie, po pracy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 22-01-2012, 21:03
  3. Znowu droższy każdy kilometr-ceny paliw w górę
    Napisany przez lukq na forum Nowości & Portal
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 21-07-2011, 17:20
  4. brak paliw w filtrze po nocy w CC 900
    Napisany przez pej na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 18-02-2011, 16:18
  5. Jak uzywac kompresora na stacji paliw
    Napisany przez rejczi85 na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 05-10-2010, 23:42

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

bliska opinie o paliwie

opinie o stacjach benzynowych

paliwo z orlenu opinie

paliwa orlen opinie

paliwo z auchan opinie

stacje paliw opinie

opinie o stacjach paliw

paliwo orlen opinie

stacja bliska opinie

paliwo na auchan opinie

paliwa bliska opinie

stacje bliska opiniestacja paliw emila opiniestacje paliw bliska opiniepaliwa tesco opinieopinie o stacjach paliw wpaliwo na stacji bliska opinieopinie o stacjachopinie o stacji paliworlen paliwa opinieprzekrety na stacjach benzynowychstacja paliw bliska opinie

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl