Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Posty od 1 do 15 z 23
  1. #1
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    06 kwiecień 2012
    Skąd
    Łoniów
    Wiek
    32
    Postów
    148
    Auto
    brava 1.6

    opinie o stacjach paliw

    Witam wszystkich napewno znacie albo słyszeliście o stacjach paliw na których przez ich jakosc paliwa lepiej nie tankowac.
    Załozyłem ten temat aby osoby które wiedzą gdzie jest np. w jej okolicy taka stacja albo miały kłopoty z tego powodu z samochodem opisały taką sytuacje na forum.



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,649
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Tankuje generalnie na Orlenie, Lukoil ma też dobre paliwo, o Shel'u słyszałem dobre opinie, ale wg. moich odczuć auto jeździło gorzej na ich paliwie a stacja jest ogólnie droższa więc nie warto. Generalnie to wszędzie paliwo jest prawie te same z ew. domieszkami. Unikać tylko stacji typu noname takich zapyziałych starych CPNów bo tam to nawet z reklamacją nie ma co jechać..

    Co ciekawe znam sytuacje że nawet na shell'u znajomy zatankował disel'a i za parę km miał problemy z autem. Cofnął się, zatankował kanister tego samego paliwa i zadzwonił gdzie trzeba. Podobno stacja nawet specjalnie nie oponowała tylko po cichu chcieli załatwić sprawę. Paliwo było generalnie ok tylko jest zasada mówiąca o przerwie między uzupełnianiem zbiorników podziemnych a tankowaniem gdyż w paliwie przez jakiś czas unosi się muł z dna zbiornika. Potem on opada i jest ok. Tak właśnie było tym razem bo pracownicy stacji nie zrobili przerwy. Auto miał naprawiane na koszt koncernu - nowa pompa wtryskowa i wtryskiwacze. Naprawa w ASO kosztowała ok 3500zł a auto warte raptem z 8 (Ford Focus MK1).
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  4. #3
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    06 kwiecień 2012
    Skąd
    Łoniów
    Wiek
    32
    Postów
    148
    Auto
    brava 1.6
    Ja moge opisać stacje w moim pobliżu (BLISKA stacja numer 1171).
    Paliwo maja takie że nawet pilarka spalinowa jest słaba nie mówiąc o samochodzie, jesli chodzi o olej napedowy to często go nie ma tak samo jak i gaz-u.
    Niedawno pojechałem po ON do mojej maszyny rolniczej(c-330 ) miałem kupić 50L zabrałem ze sobą 2 pojemniki 30L i 20L, i jak sie okazało owe 50 L na dystrybutorze wyskoczyło po zatankowaniu całej 30L i niecałe 3/4 20L wiec ładnie rąbią na ilości.
    Dosyc często zmieniaja sie tam pracownicy ostatnio to nawet cały komplet razem z kierownikiem wyleciał z pracy przez te przekręty teraz jak narazie jest nowa załoga ale już chodza pogłoski że i tu sa przekręty
    [COLOR="Silver"]

    [SIZE=1]---------- Post dodany o 10:56 ---------- Poprzedni post dodany był o 10:55 ----------[/SIZE]

    [/COLOR]swoja droga wkurza mnie w tych bliskich że po zatankowaniu idąc do kasy w czasie deszczu musze zmoknąc

  5. #4
    Klubowicz
    Dołączył
    06 maj 2012
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    54
    Postów
    52
    Auto
    Doblo 1,9JTD 2004
    Nie mnie decydować co ma być w Twoim wątku ale zamiast rozpoczynać "polowanie na czarownice" lepiej chyba podawać stacje sprawdzone, które nigdy nie zrobiły kłopotu, tak jak sugeruje Byrrt.
    Osobiście od kilku lat tankuję w stacji Tesco na ul Stalowej w Warszawie. Wsześniej PB95 do Forda obecnie ON do Fiata. Nie mam żadnych oporów ani zahamowań. Wiem, że ta stacja jak i Shell, BP czy Auchan biorą paliwo z Orlenu. Łatwo to sprawdzić, gdyż są to zamówienia publiczne. Domieszki też nie są tajemnicą, gdyż normy i przepisy zabraniają dodawania domieszek w ilości wiekszej niż 1%. Na pewno mają jakiś wpływ na polepszenie paliwa ale jakiejś rewolucji nie zrobią.
    Jakości paliwa nie wiązałbym z cenami, gdyż te to wynik wewnętrznej polityki firmy. Tanie paliwo w stacjach Tesco czy Auchan oraz bony rabatowe na paliwo za zakupy, to forma promocji samego sklepu. Żaden z tych sklepów nie musi się utrzymać ze sprzedaży paliw a i czynsz najmu terenu jest już wliczony w czynsz sklepu. Raczej skłaniam się do tego co podał Byrrt - do jakości obsługi. I to nie tylko fachowej w przestrzeganiu procedur ale tej zwykłej, kiedy to płacąc za tankowanie obsługa na siłę wciska człowiekowi batoniki czy inne duperele.

  6. #5
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    06 kwiecień 2012
    Skąd
    Łoniów
    Wiek
    32
    Postów
    148
    Auto
    brava 1.6
    Cytat Napisał Docio Zobacz post
    Nie mnie decydować co ma być w Twoim wątku ale zamiast rozpoczynać "polowanie na czarownice" lepiej chyba podawać stacje sprawdzone, które nigdy nie zrobiły kłopotu, tak jak sugeruje Byrrt.
    tematem sa opinie o stacjach więc mozna opisywac te złe jak i te dobre

  7. #6
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    13,649
    Auto
    Peugeot 407SW
    Rocznik
    2004
    Tak jak zostało wspomniane - paliwo na prawie wszystkich stacjach jest z jednego źródła, chodzi o domieszki, miłą obsługę, dobry stan techniczny urządzeń (dystrybutorów, pojemników itp). Nawet głupi daszek chroniący przed wodą idąc do kasy jest plusem..

    Mi pasuje Orlen, Neeste ma te same paliwo właściwie a zawsze jest taniej..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.

    >> Peugeot 407SW 2.0 + LPG 12.2004

    Był: Fiat Bravo 1.8GT

  8. #7
    Doświadczony klubowicz
    Dołączył
    06 kwiecień 2012
    Skąd
    Łoniów
    Wiek
    32
    Postów
    148
    Auto
    brava 1.6
    Cytat Napisał byrrt Zobacz post
    Mi pasuje Orlen, Neeste ma te same paliwo właściwie a zawsze jest taniej..
    fakt orleny sa przewaznie ok choc znam w Sandomierzu jeden wyjatek ale przewaznie paliwo i obsługa jest ok(kawa tez)

  9. #8
    Klubowicz
    Dołączył
    06 maj 2012
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    54
    Postów
    52
    Auto
    Doblo 1,9JTD 2004
    Może ten link przyda się w temacie.
    UOKiK - Produkty - Jakość paliw - Kontrole stacji i hurtowni paliw - mapa

    Wiadomo, że wnioski każdy sam sobie wyciągnie ale na pewno jest przydatny.

  10. #9
    Klubowicz
    Dołączył
    06 maj 2012
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    54
    Postów
    52
    Auto
    Doblo 1,9JTD 2004

  11. #10
    Administrator
    Dołączył
    28 sierpień 2009
    Skąd
    Gdynia
    Postów
    11,109
    Auto
    Croma FL Emotion
    Rocznik
    08.2008
    No WM ładnie poszli po bandzie

    Przed założeniem nowego tematu zapoznaj się z :
    Regulamin | Szukaj | Skargi |
    Kontakt| Zanim stworzysz nowy temat

    Jest:
    -rower
    -FF 1.8 TDCi
    -Fiat Croma 1.9 FL Emotion - Czarna FURIA

    Było:
    -Brava 1.4 S 75 KM
    -Marea 1.9 JTD na FKP

  12. #11
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    01 maj 2012
    Skąd
    zielona góra
    Wiek
    31
    Postów
    89
    Auto
    fiat bravo 1.2
    Rocznik
    2000
    A ja polecę nowo wybudowany Orlen w Iłowej trzeba zjechać z autostrady ok 500m bardzo dobre paliwo,miła obsługa,tak samo na Orlenie w Zielonej Górze na przeciwko centrum rekreacji oraz stacja Auchan w Zielonej Górze.
    Nie polecam natomiast stacji Orlen w Żarach(wyjazd na Zieloną Górę) drogie paliwo,nie miła obsługa a i kawa też nie najlepsza.

  13. #12
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    23 grudzień 2012
    Skąd
    Warszawa
    Wiek
    43
    Postów
    21
    Auto
    Punto
    Ja w zasadzie od początku swojej przygody z samochodami tankuje na Orlenie i póki co jestem zadowolony,tzn może inaczej: nie mam złego zdania na temat jakości,do tej pory silnik pracował bez zarzutu. Delikatną różnicę da się odczuć an Vervie,oczywiście na plus

  14. #13
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    04 luty 2013
    Skąd
    szwecja
    Wiek
    43
    Postów
    1
    Auto
    volvo 1,8
    Rocznik
    2005
    Witam ja zatankowałem do pełna na stacji bliska nr 684 warszawa górczewska i hu....................... pompa paliwowa układ paliwowy filtr do wymiany do czyszczenia zbiornik i szlak trafił za paliwo pieniądze 300 zł napisałem reklamacje której nie uwzględnili a w odpowiedzi dostałem czyjąś inną reklamację że tankowałem na stacji o numerze 669 i dotyczyło paliwa VERVA diesel .
    szukam osoby która tam tankowała i dostała tez negatywna odpowiedź
    bodek133@wp.pl

  15. #14
    Klubowicz wykluczony
    Dołączył
    24 listopad 2011
    Skąd
    Płońsk
    Wiek
    43
    Postów
    148
    Auto
    Multipla 1600
    Orlen bo biorę udział w losowaniu biletów na siatkówkę

  16. #15
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 sierpień 2013
    Skąd
    Poznań
    Wiek
    38
    Postów
    47
    Auto
    Fiat Bravo II 1.6 Multijet 105KM
    Rocznik
    2008
    W mojej okolicy akurat bardzo dobre paliwo jest na BP


 
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Stop wysokim cenom paliw w Polsce
    Napisany przez ciril na forum Na luzie, po pracy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 14-03-2012, 10:43
  2. Stop wysokim cenom paliw w Polsce
    Napisany przez ciril na forum Na luzie, po pracy
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post: 22-01-2012, 20:03
  3. Znowu droższy każdy kilometr-ceny paliw w górę
    Napisany przez lukq na forum Nowości & Portal
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post: 21-07-2011, 16:20
  4. brak paliw w filtrze po nocy w CC 900
    Napisany przez pej na forum Cinquecento, Seicento
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 18-02-2011, 15:18
  5. Jak uzywac kompresora na stacji paliw
    Napisany przez rejczi85 na forum Forum ogólne o Fiat
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post: 05-10-2010, 22:42

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

bliska opinie o paliwie

opinie o stacjach benzynowych

paliwo z orlenu opinie

paliwa orlen opinie

paliwo z auchan opinie

opinie o stacjach paliw

paliwo orlen opinie

stacje paliw opinie

paliwo na auchan opinie

paliwa bliska opinie

stacja bliska opinie

stacje bliska opinie

stacja paliw emila opiniestacje paliw bliska opinieorlen paliwa opinieprzekrety na stacjach benzynowychorlen opinie o paliwiepaliwo na stacji bliska opinieopinie o paliwach orlenstacja paliw bliska opinieopinie o stacjach

Tagi dla tego tematu

http://www.iparts.pl