Witamy na Fiat Klub Polska
Posty od 1 do 10 z 10
  1. #1
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 marzec 2012
    Skąd
    tomaszów
    Wiek
    29
    Postów
    5
    Auto
    CC

    [cinquecento] Sonda Lambda begar francais - opinie na temat części

    Witam koledzy muszę niestety wymienić sondę Lambda w moim CC. To podobno częsty przypadek i zastanawiam się nad kupnem tej sondy firmy begar francais. Macie może jakieś opinie na temat tego produktu?. Pozdrawiam



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #2
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    12,357
    Auto
    Bravo 1.8GT + LPG
    Rocznik
    12.1998 FL
    Cytat Napisał karski1 Zobacz post
    Macie może jakieś opinie na temat tego produktu?
    Nie ale nie polecam - jedyne dwie słuszne firmy to NGK (NTK) lub Bosh - radziłbym kupić oryginał ten 2giej..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.
    >> Moje auto na FKP oraz w TYM temacie <<

  4. #3
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    11 kwiecień 2012
    Skąd
    Konin
    Wiek
    25
    Postów
    2
    Auto
    500
    Witaj

    Też miałem kilkanaście miesięcy temu problem w swoim fiacie 500 z sondą lambda. Mechanik właśnie zamówił bodajże stąd (ale nie jestem pewien) bo tak mi coś wspominał, ale 100% gwarancji nie daję.
    Do tej pory jak na chwilę obecną nie musiałem jej wymieniać.

    @byrrt: czy jest sens przepłacać za firmę bosch? Może i tak, bo masz pewną gwarancję, ale jak kto woli Pozdrawiam

  5. #4
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    12,357
    Auto
    Bravo 1.8GT + LPG
    Rocznik
    12.1998 FL
    Ja kupiłem rok temu firmy getz - dziś muszę wymienić. A działała dziwnie od początku.. Tak więc skoro piszą że nie brać niczego innego niż bosch lub NTK (to są gł. producencie - współtwórcy/pomysłodawcy sondy lambda) to ja już w to wierze choć również miałem podejście sceptyczne..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.
    >> Moje auto na FKP oraz w TYM temacie <<

  6. #5
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    12 kwiecień 2012
    Skąd
    gniezno
    Postów
    1
    Auto
    punto
    kilka miesięcy temu miałem ten sam problem ale sobie z nim poradziłem kupując właśnie sondę begar francais i do tej pory chodzi jak mała pszczółka. Szczerze nie mam jej nic do zarzucenia a jest dużo tańsza od oryginału co jest znacznym plusem dla tej firmy!!!

  7. #6
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    12,357
    Auto
    Bravo 1.8GT + LPG
    Rocznik
    12.1998 FL
    Kilka miesięcy to nic nie mówi.. Sonda Bosch'a powinna pokulać conajmniej 100-150tyś km, zamienniki padają często po 10ciu..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.
    >> Moje auto na FKP oraz w TYM temacie <<

  8. #7
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    13 kwiecień 2012
    Skąd
    warszawa
    Postów
    1
    Auto
    brava
    miałem ten sam problem i kupiłem nową właśnie firmy begar francais i do tej pory działa a jeżdżę już na niej ok 2 lat i nadal nic się nie dzieje wiec warto!!

  9. #8
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    27 marzec 2012
    Skąd
    tomaszów
    Wiek
    29
    Postów
    5
    Auto
    CC
    Cóż, niestety względy finansowe po świętach i nagły wydatek zmusiły mnie do zakupu tańszego odpowiednika, tutaj: (wycięte) Mam nadzieję że nie będę musiał jej wymieniać. Gdybym mógł, to bym pewnie kupił boscha, gdyby nie wydatki (święta + prywatna sprawa).

  10. #9
    Moderator
    Dołączył
    14 październik 2010
    Skąd
    Bydgoszcz
    Postów
    12,357
    Auto
    Bravo 1.8GT + LPG
    Rocznik
    12.1998 FL
    No oby było ok.. Ja się sparzyłem na Getz'ie i już innej jak oryginał nie kupię..
    Ktoś Ci pomógł? Odwdzięcz się i kliknij gwiazdkę reputacji.
    >> Moje auto na FKP oraz w TYM temacie <<

  11. #10
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    19 kwiecień 2012
    Skąd
    Rzeszów
    Wiek
    24
    Postów
    9
    Auto
    Cinquecento
    Ja również mogę polecić sondę marki Bosch. Samochód dostałem od dziadka, który nigdy nie lubił oszczędzać na częściach samochodowych do swojego CC. Mam tylko jedno pytanie. W sklepie internetowym znalazłem ofertę, w której była sonda lambda BOSCH do CC. Kolega dwa posty wyżej pisał, że taka sonda powinna wytrzymać 150 tys. km, a tu jest wpisane, że zalecany jest okres międzyprzeglądowy co 80 tys. km...


 

Podobne tematy

  1. sonda lambda
    Napisany przez bigining na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 112
    Ostatni post: 13-01-2013, 08:53
  2. sonda lambda
    Napisany przez kamil00512 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post: 03-02-2012, 22:22
  3. sonda lambda
    Napisany przez asgerd na forum Uno
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 22-06-2011, 12:39
  4. PROSZĘ O WASZE OPINIE NA TEMAT AUTA
    Napisany przez SEBO na forum Stilo
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post: 24-11-2009, 14:13
  5. Opinie na temat Fiata Bravo
    Napisany przez GrandMagic na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post: 19-01-2009, 11:32

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

sonda lambda begar opinie

begar francais

sonda begar opinie

begar francais opinie

sonda lambda getz opinie

sonda lambda begarsonda lambda firmy begar opinieczęści getz opiniebegar opiniesonda lambda firmy getz opiniesondy lambda begar opiniebegar sonda lambda opiniefirma begar opiniebegar sonda lambdagetz sonda lambda opiniesonda begarsonda begar forumsondy begar opiniegetz części opinieopinie na temat części firmybegar francais lambdasondy lambda firmy begar opiniejakiej firmy kupić sondę lambda seicentobegarsonda lambda seicento

Tagi dla tego tematu