Witamy na Fiat Klub Polska
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Posty od 31 do 37 z 37

Temat: Pytanko o klimę  

  1. #31
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Podkarpackie
    Wiek
    39
    Postów
    2,744
    Auto
    Fiat Stilo MW 1.9 JTD 16v
    Rocznik
    2004
    No niestety ale po naciśnięciu zaworka nic nie słychać.Wygląda na totalny brak czynnika.Czyli temat muszę odłożyć na "za jakiś czas" bo na razie czekam na wypłatę i muszę zrobić ten chory rozrząd.Dzisiaj chcieliśmy wymienić u brata w Lybrze 1.9JTD i okazało się że rolka prowadząca jest nie taka jak trzeba i po robocie.
    Mam jeszcze problem z odbiorem stacji.Autko nabyłem bez anteny i po założeniu bata nie ma różnicy.Zdemontowałem lampkę i okazało się że jest tam wzmacniacz antenowy ale wychodzą z tego dwa przewody antenowe.Wiecie może co jest grane??A czy bat musi być jakiś "specjalny??
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Lancia Lybra 1.6 16v 01'
    Jest:Fiat Stilo MW 1.9 16v JTD 04'



  2. Chcesz dołączyć do nas? Zarejestruj się!
  3. #32
    Klubowicz
    Dołączył
    23 listopad 2009
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    167
    Auto
    Bravo II 1.4 16v 90kM
    Zielony nie wiem jakie Masz radio ale jesli oryginalne fiata to często w nich padają tunery i efekt może być brak prawidłowej fali radiowej.żeby wyeliminować tą usterkę podłącz inne radio i zobacz czy złapie jakieś fale,wtedy będzie wiadomo czy padło radio (tuner) czy antena.
    bravo 1.4 sc 1,1 doblo 1,2 marea 2,0 bravo II 1.4 16v

  4. #33
    Moderator
    Dołączył
    05 styczeń 2008
    Skąd
    Podkarpackie
    Wiek
    39
    Postów
    2,744
    Auto
    Fiat Stilo MW 1.9 JTD 16v
    Rocznik
    2004
    Radyjko to AD182 M2.Poszperałem w eperze i są właśnie dwa typy anten i wzmacniaczy,zwykłe i z możliwością podpięcia telefonu.Bat do zwykłej kosztuje według niego niecałe 11 zeta a do "dwu-zakresowej" ponad 40 zeta.Na rysunku widać że jest jak by zmontowana z koralików.Kurczę chyba trzeba będzie to wymienić na normalny układ.
    Przy okazji znalazłem dwie wtyki pod lampką sufitową.Jedna zasilająca z dwoma grubymi przewodami (chyba szyber dach) a druga biała chyba do alarmu.Zaskakuje mnie to auto co raz bardziej,bo myślałem że wiązki elektryczne z "nadmiarem" przewodów dawno się skończyły.


    I mam jeszcze pytanko.Wczoraj chcieliśmy wymienić u brata w Librze 1.9JTD 105KM rozrząd (zła rolka) i przy okazji okazało się że puszcza już simering na wałku rozrządu.Też mnie to czeka i przy okazji chciał bym zaopatrzyć się w owy uszczelniacz,aby w razie nieszczelności go wymienić.Czy możecie potwierdzić czy jest to simering o wymiarach 30x42x7

    EDIT:jeszcze pytanko odnośnie klimy.Wyszło na to że nie ma w układzie czynnika.Czy w takim razie do wymiany jest presostat,bo mimo totalnego braku ciśnienia pozwalał na załączenie sprężarki
    Włoszczyzna-Hmm to jest to!
    Była:Tempra 1.6SXie SW 93'
    Marea Weekend 1.9JTD ELX 110KM 01'
    Lancia Lybra 1.6 16v 01'
    Jest:Fiat Stilo MW 1.9 16v JTD 04'

  5. #34
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 maj 2010
    Skąd
    Łęczyca
    Postów
    2
    Auto
    Brava 1.8 16V
    Witam wszystkich!
    Może ktoś z Was może mi pomóc- po włączeniu klimy nie włącza się wentylator (klima świeżo nabita, odgrzybiona, szczelność sprawdzona.) Gdzie znajduje się przekaźnik malej prędkości wentylatora chlodnicy w bravie 1.8

  6. #35
    Klubowicz
    Dołączył
    10 luty 2008
    Skąd
    Kraków
    Postów
    181
    Auto
    Marea 1.9 TD
    brava 115, nie chciałbym Cię wprowadzić w błąd, ale większość przekaźników od klimy jest w skrzyneczce przed akumulatorem
    Marea 1.9 TD

  7. #36
    Nowy klubowicz
    Dołączył
    02 maj 2010
    Skąd
    Łęczyca
    Postów
    2
    Auto
    Brava 1.8 16V
    Odnalazłem właściwy przekaźnik, ale dalej pierwszy bieg wentylatora nie działa. Czy to możliwe, że komputer nie zezwala na włączenie- bo według schematu to on podaje sygnał na przekaźnik

  8. #37
    Klubowicz
    Dołączył
    14 luty 2010
    Skąd
    Bierutów
    Postów
    41
    Auto
    Fiat Mare 2.4 td
    kolego jak nie załącza Ci wentylatorów a przekaźnik jest dobry to sprawdź oporniki przy chłodnicy między wentylatorami u mnie był nadpalony przewód i wsuwka od tego co jest niżej teraz pierw załącza sprężarka za parę sekund pierwszy bieg wentylatorów i po paru sekundach drugi bieg.
    brava22


 
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. pytanko ramka radiowa
    Napisany przez lenar90 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 38
    Ostatni post: 19-09-2012, 18:53
  2. Centralny z alarmem i pytanko o sprzeglo
    Napisany przez mb3366 na forum Punto II
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post: 09-07-2009, 06:21
  3. małe pytanko
    Napisany przez zozo1 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post: 08-02-2009, 23:09
  4. marea pytanko ...
    Napisany przez gawor06 na forum Bravo, Brava, Marea
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post: 29-10-2008, 17:16

Odwiedzający znaleźli nas szukając w sieci

spadek mocy przy wlaczonej klimatyzacji fiat brava

brak przyspieszenia przy wlaczonej klimatyzacji Fiat bravo 105km

fi at marea weekend klima a spadek mocy

spada moc po wlaczeniu klimy fiat

fiat error cli brak kodu

marea weekend z klima brak ogrzewania

brak ogrzewania fiat marea error cli

erroer cli marea naprawa

fiat bravo 1.6 16v po wlaczeniu klimy muli

http://www.iparts.pl