Nie chodzi na dwa cylindry
bravo 1.4 12v z jednopunktowym wtryskiempaliwa,wygląda to iż praktycznie nie chodzi na 1 i 4 cylinder,ciśnienie,przewody wn,świece,cewka zapłonowa sprawdzone,iskra jest.ale jak zdejmne przewody z 1 lub 4 to dla silnika nie robi większej różnicy, autko jest strasznie mułowate,prosze o jakies porady z góry dzienkuje.
Re: Nie chodzi na dwa cylindry
Cytat:
Napisał kru_czekd
bravo 1.4 12v z jednopunktowym wtryskiempaliwa,wygląda to iż praktycznie nie chodzi na 1 i 4 cylinder,ciśnienie,przewody wn,świece,cewka zapłonowa sprawdzone,iskra jest.ale jak zdejmne przewody z 1 lub 4 to dla silnika nie robi większej różnicy, autko jest strasznie mułowate,prosze o jakies porady z góry dzienkuje.
Miałem podobny przypadek w Skodzie tyle że dotyczył 1 cylindra, niby wszystko Ok a jak zdjąłem z niego fajkę żadnej różnicy w pracy silnika, wymiana przewodów, świec, kontrola ciśnienia, nic nie pokazały.
Byłem z autem u kilku mechaników i nikt nie wiedział co się dzieje.
Zwaliłem głowicę i okazało się że na tym cylindrze tłok w GMP stoi o jakieś 2 mm niżej niż pozostałe, (skręcony korbowód). Po wymianie korbowodu silniczek chodził jak marzenie.
Tyle że u Ciebie rzecz dotyczy 2 cylindrów, więc mało prawdopodobne żeby dwa korbowody się skręciły.
A jak wyglądają świece na tych dwóch cylindrach, nie są okopcone albo wilgotne?
Jak ze spalinami, jaki kolor i czy kopci mocno?
Skoro jest ciśnienie, iskra to cudów nie ma.