Tak, a prędzej dobierzesz 5PK1150
To jest widok strony w wersji do druku
Tak, a prędzej dobierzesz 5PK1150
5 to ilość rowków a 1150 to długość? Tak to się deszyfruje?
No właśnie się dopytuje aby to rozkminić :-)
Odnoszę wrażenie, że mylisz rowki z żebrami :lol:
https://www.gates.com/content/dam/ga...s/tt001-16.pdf
Witaj JackTheNight - mam może trywialne pytanie ale czy rozrząd INA 530 0228 30 dobrze sprawuje się? właśni mi polecono ten model z pompą wody i też zaskoczony jestem bo nie ma wskazania na Tipo- stąd moje pytanie do Ciebie - jest ok do 1.4 95km sedan?
dziękuję za odpowiedź,
pozdrawiam Tom
Witam, ponieważ nie znalazłem tematu do mojego modelu ,to się dopiszę tutaj. po 7 latach i przebiegu 69tyś km wymiana rozrządu na contitech i pompę Hepu. Stary pasek bez zarzutów, jest napisane na nim made in Italy i jakies cyferki ,ciekawy kto w 2017 roku robił dla nich te paski. Fiat tipo SW 120KM T-Jet
Jakie rozmiary kluczy torx są potrzebne do odkręcenia poduszki silnika? Czy są to E14 i E18? Mam E16 i sprawdziłem - nie pasuje.
Czy jeszcze potrzebne będą jakieś nietypowe klucze?
To pytanie to tak na poważnie?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Chodzi o torxy
Dzięki dla JTN za serwisówki oraz dla innych za dodatkowe info. Rozrząd wymieniony bez ruszania koła pasowego wałków. Robiłem pierwszy raz w życiu.
Co do kluczy: torxy to rzeczywiście E14 oraz E18, imbus 8mm do korka w głowicy celem wkręcenia blokady wałka, poza tym klucz dynamometryczny 10-60 Nm i zestaw blokad (kupiłem Satra, wszystko pasowało). Całą resztę robi się 10 i 13, jak w maluchu :)
Zauważyłem, że pasek INA ma nieco inny kształt zębów niż oryginał.
Czy ktoś próbował wykonać procedurę w alfaobd, 1wymiana czujników obrotów lub paska.W moim tipo 1.4 tjet Lpg procedura nie przechodzi.Parametry poza normą
Druga wymiana rozrządu i paska osprzętu - teraz przy 172k km. Pasek rozrządu już był trochę popękany (widać to przy jego zginaniu), inne części ok. Poprzednia wymiana przy 90k km w kwietniu 2021 - czyli około 4,5 roku i 80k km temu (post #52 chyba). Od dwóch lat zmienił się też charakter użytkowania samochodu tzn. z codziennych tras 2x32 km, na głównie krótkie jazdy 1-2 km 3-4 x dziennie.
A tak z ciekawości zadam pytanie. 1.4 95KM rok 2019, przebieg 39 tys. Wymieniać rozrząd teraz czy czekać do lata? Co myślicie?
6 lat mija w tym roku, ja bym zmienił teraz.