To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
travi
Ja siedzę ludziom w portfelu, a Ty w gustach, bo sugerujesz, bym nie obrzydzał Fiata Tipo innym.
Z mojej strony koniec pierd.... l dalej te smuty ale nie w tym wątku bo ten jest o lpg i awarii.
Moderatora proszę o odkurzenie syfu
-
1 załącznik(i)
Na FB pojawił się wpis użytkownika Tipo 95KM+LPG....przebieg 120.000 km bezawaryjnie,będzie wymieniał rozrząd,a klocki wymienione raz po 75 tkm...jeździ głównie trasy,ale miasto też(Krk).
Załącznik 34632
Wg. mnie to jest kwestia tylko odpowiedniego zestrojenia instalacji LPG w tym silniku i trzeba robić przeglądy okresowe.
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Na FB pojawił się wpis użytkownika Tipo 95KM+LPG....przebieg 120.000 km bezawaryjnie,będzie wymieniał rozrząd,a klocki wymienione raz po 75 tkm...jeździ głównie trasy,ale miasto też(Krk).
Załącznik 34632
Wg. mnie to jest kwestia tylko odpowiedniego zestrojenia instalacji LPG w tym silniku i trzeba robić przeglądy okresowe.
Nigdzie nie napisał, że to wersja 95km... Tez próbuje się dowiedzieć ...
https://www.facebook.com/groups/tipoklub/
-
Napisał,że sporo oleju dolał,więc nie może to być inny silnik;-)
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Napisał,że sporo oleju dolał,więc nie może to być inny silnik;-)
He he no tak... Chociaż 1.4 120km też chyba olej biorą ...
:cool:
-
Jak kupiłem samochód to po kilku dniach dokupilem litr oleju na wszelki wypadek, sprawdzam olej raz na dwa tygodnie i w sumie ta butelka oleju gdzieś jest koło butli LPG, bo zdążyłem o niej zapomnieć. Mowa o t-jet.
-
A ja mam 10550 km (1.4 95KM) - w sumie dolane 200 ml.
-
Ja mam 18 tyś. km , oleju nic nie dolewałem . W ciągu roku zeszło mi z bagnetu tylko ok. 2 mm ...
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
Ja mam 18 tyś. km , oleju nic nie dolewałem . W ciągu roku zeszło mi z bagnetu tylko ok. 2 mm ...
A te 18 k km w ile nakreciles czasu?
-
Jest ktoś na forum kto zakładał instalacje LPG poza ASO? Kwestia dobrania komponentów, prawidłowego montażu i regulacji [strojenie w trasie na podstawie korekt STFT i LTFT + pomiar AFR]. Niestety druciarzy w tej materii nie brakuje.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Jest ktoś na forum kto zakładał instalacje LPG poza ASO? Kwestia dobrania komponentów, prawidłowego montażu i regulacji [strojenie w trasie na podstawie korekt STFT i LTFT + pomiar AFR]. Niestety druciarzy w tej materii nie brakuje.
Jam mam z ASO lecz strojone w AGŚ. Co to montażu to raczej ok schludnie dla oka. Reszta okaże się.
Strojenie podczas jazdy mapy która podobno była na hamowni i dostrajana.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Ja zakładałem w AutoAlmaGaz Wrocław.
Sterownik LPGTech, wtryski barracudy, parownik AC150, na razie wszystko ok ale przejechalem na gazie na razie tylko 16kkm, zakładane przy przebiegu 11kkm, strojenie na drodze.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
A te 18 k km w ile nakreciles czasu?
W 2 lata. W drugim roku zeszło mi trochę , 2 / 3 mm oleju po wyjeździe na Bałkany , po mieście nie zauważam w ogóle zużycia oleju .
-
To daje 9 k km na rok, nie wiele, nie wiadomo jakby bylo jak bys jeszcze 50% km rocznie wiecej robil. Najwazniejsze ze nie bierze :)
-
Cytat:
Napisał
mmilek
He he no tak... Chociaż 1.4 120km też chyba olej biorą ...
:cool:
Kolega ma ten silnik że tak stwierdza?
42.000km, 18 miesięcy , różne trasy (w tym 20-to godzinne), w sumie dolalem 200ml raczej uzupełniając poziom po serwisie.’
szerokości😃
-
Aso w gdansku fiata jest paskudne. Kazali mi wymieniac tarcze, a okazalo sie, że klocki byly tylko do wymiany. Tipo mam z Wejherowa, serwisuje tam i mam 61.000 na lpg od samego początku i zero problemów. Zero.
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
Ja mam 18 tyś. km , oleju nic nie dolewałem . W ciągu roku zeszło mi z bagnetu tylko ok. 2 mm ..
Krótka obserwacja z mojej strony (ktoś już pisał o tym na forum, nie pamiętam gdzie) - u mnie oleju szybciej ubywa jak jeżdżę autostradami. Gdy miałem krótsze trasy po wojewódzkich i po mieście to brał mniej.
-
Koledzy nie straszcie.
Ja dziś odebrałem na Śląsku TIPO z dokładaną instalacją LPG Tartarini ( silnik 1.4 95km ).
Dodatkowo dostałem informację,że co 3-4 pełne tankowania zrobić 100km na samej benzynie.
Stan benzyny powinien być powyżej 50% objętości zbiornika.
-
No to spoko ze ASO moze naprawi silnik w ramach gwarancji, tylko ze tym autem niektorzy chca jezdzic wiecej niz 2 lata na LPG...
-
Jezeli jest tak czuly ten silnik na lpg to oznacza ze trzeba sie przylozyc do jego zalozenia i nadwyraz dbac i pilnowac sprawnosc aby nie bylo niesodzianek.