Zaczynasz od świec?
To jest widok strony w wersji do druku
Narazie czyszcze wtryski dolałem preparat do benzyny ;) jezdze tylko na Pb zobacze czy cos to zmieni. Świece mają poniżej 15 tyś nalotu wiec nie podejrzewam ich. Dodatkowo auto jezdzi jak szalone tylko na tym ssaniu lipa czasem :(
Po jednym dniu Jeżdżenia na benzynie z tym dodatkiem dzisiaj odpalił dużo lepiej, check się nie Zaświecił. Praktycznie odpalił i potem na ssaniu chodził jakby nigdy nic, będę oglądał dalej
Jestem dobrej myśli choc nie chce chwalić dnia przed zachodem slońca ;)
Po południu rowniez normalnie pracował na ssaniu. Rano zobacze znowu jak to wygląda ale mam nadzieje ze to jest rozwiazanie tego tematu.
Gomez kup jakiś srodek do czyszczenia wtrysków Pb i sprawdzaj czy pomoże. Wlej tylko większą dawke, czyli do mniejszej ilosci paliwa
Odnośnie nierównej pracy po nocy na PB to pierwszy raz pojawiło się to u mnie 2 lata temu rano po trasie 700km na LPG. Wymieniałem świece na przeglądzie, resetowałem korekty itd. Od roku tankuję Shell V-power 95 i zapomniałem o problemie. Raz na jakiś czas szczególnie w okresie wakacyjnym jak coś zaczyna się dziać, bo samochód praktycznie nie jeździ na PB, przegonię go na V-power na wyższych obrotach i jest spokój. Nie mam udziałów w Shellu więc podpowiem, że we wtorki V-power 95 jest w cenie normalnej 95
Znam tą promocję i z niej korzystam ;) leje tylko Vpowerka 95 jednak za mało widocznie pojezdzilem ostatnio na Pb. Na razie jest po dwóch dniach OK :)
Na mój gust zwyczajnie rozjeżdżają się mapy paliwowe i stąd problem z rozruchem na benzynie. Zauważ, że dzieje się tak teraz gdy się ociepliło i auto krócej jedzie na benzynie szybciej łapiąc temperaturę. Pojeździłeś na samej benie i wrócił do normy ;) Ja u siebie kazałem dźwignąć temperaturę przełączenia na 40 stopni by dłużej pracował na benzynie bo po kilku dniach "ciepłych" też potrafił zatelepać motorem po rozruchu i od tego czasu jak ręką odjął.
PS: do tego P2187 (uboga mieszanka) co powoduje P0304 (wypadanie zapłonu) i migający check a teraz sam wyciągnij wnioski ;)
Załącznik 40561
Dziś pokusiłem się o wymianę świeczek źle nie wyglądały
Tak czytam i czytam i wydaje mi się, to może być dobry trop.
Trzeba zrobić reset adaptacji i nie jeździć na gazie. Jeśli problem ustąpi to jest winowajca - źle skonfigurowane LPG i mapy benzynowe się rozjeżdżają.
Miałem identycznie w Stilo onegdaj (LPG było BRC Sequent 24).
Gazownik poprawił swoją robotę i był spokój.
Ja podobnie uważam, że może być to przyczyna. Tylko niedawno byłem u naprawde dobrego fachowca od gazu, po godzinnym strojeniu auto jezdziło naprawde dobrze. Zobacze, może trzeba bedzie coś poprawić a może te wtryski Pb potrzebowały czyszczenia.
Jeszcze bym spróbował zwiększyć temp przełączania na LPG, jeśli jest to problem LPG. Faza rozgrzewania kiedy silnik już pracuje na LPG jest ciężka do regulacji, bo to nieraz trwa dosłownie parę minut. A jak się przyjeżdża na regulację to z reguły silnik już jest rozgrzany, więc mijamy podczas regulacji ten proces.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Podniesienie temperatury też wyjdzie wtryskom na zdrowie. Dłużej będą smarowane.
Panowie ani nie świece ani nie mapsensor. Dla mnie to albo brudna przepustnica albo błąd oprogramowania. No chyba że czujnik położenia wału ale on raczej by nie powodował czasami nierównej pracy.
Robił ktoś adaptacje przepustnicy alfaobd?
A może paliwo. Jeśli było tankowane cały czas na no name a potem przeskok na lepsze np schell Orlen bp itp jak już się pojawiały problemy.
Gomez405 co tam słychać w temacie?