To jest widok strony w wersji do druku
-
Elektrolit da rade zmierzyć? Teraz często aku są nierozbieralne i ciężko prawidłowo rozkleić i skleić pokrywę z odpowietrznikami . Przy okazji sprawdzę jaki u mnie siedzi ,tylko widzę 1 napis - MOPAR . Może gdzieś na boku jest ? z tym ,że dojście słabe ,a wyciągać go specjalnie :/
-
Jeśli na akumulatorze jest klapka, to da radę zmierzyć, jak w moim. Po zdjęciu klapki w moim Exide są jeszcze koreczki w otworach.
Akumulatory przed wymianą gwarancyjną są bardzo dokładnie sprawdzane, bo FCA zastrzega sobie, że jeśli nie będą potwierdzone na piśmie kolejne kroki (testy testerami, ładowanie, itd), których wymagają, to obarczą kosztami wymiany ASO (osobiście widziałem te zapisy).
-
Myślałem ,że aku obsługowe (koreczki) odchodzą w zapomnienie ,a tu niespodzianka .
-
Podpowiedzcie mi, co oznacza kontrola nad godziną - auto i nad nim flaga z szachownicą?
-
Cytat:
Napisał
pic2ek
Podpowiedzcie mi, co oznacza kontrola nad godziną - auto i nad nim flaga z szachownicą?
Ty tak na poważnie? Jak najbardziej poważnie zalecam przeczytanie instrukcji obsługi auta, tam jest to opisane.
-
Cytat:
Napisał
pic2ek
To oznacza ze w pobliżu jest inny 500X który chce się pościgać ;)
-
-
Dobra, skoro się ze mnie nabijacie to mogę powiedzieć żonie, że to nic poważnego i niech sobie poczyta książkę serwisową :) dzięki
-
Cytat:
Napisał
pic2ek
Dobra, skoro się ze mnie nabijacie to mogę powiedzieć żonie, że to nic poważnego i niech sobie poczyta książkę serwisową :) dzięki
W serwisowej nie znajdzie :tongue W instrukcji jest :tongue
PS. Nie marudzi, że wspomaganie kierownicy słabo działa? :lol:
-
ahahah, nie - właśnie nie powiem jej tego. Najpierw niech przeczyta od deski do deski książkę, a później wspaniałomyślnie jej powiem - kochanie a może w instrukcji :):)
:) nie, nie marudzi :) tylko, że jakoś tak mało żwawy. Pewnie tryb ma na Auto a nie na Sport, ale to poczekam może sama jakoś dojdzie do tego.
-
Moja żona to by prędzej koran przeczytała niż instrukcję....
:)
-
Dołączyłem do klubu świszczącego chłodzonego schowka. Zatem przy okazji przeglądu, do którego już niewiele czasu zostało, trzeba będzie wymienić pokrętło na filcowane.
-
Ale on swiszczy tylko jak to pokrętło jest w pozycji otwartej rozumiem?
Wysłane z mojego HUAWEI CRR-L09 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Spawn
Ale on swiszczy tylko jak to pokrętło jest w pozycji otwartej rozumiem?
Wysłane z mojego HUAWEI CRR-L09 przy użyciu Tapatalka
Zamkniętej, jeśli płaszczyzna pokrętła nie dolega do powierzchni boczku schowka - pokrętło jest za luźne.
-
Jest akcja serwisowa na wymianę klocków przednich wraz z jakimiś śrubami. Byłem na przeglądzie ,zgłosiłem piszczenie i zamówiono dla mnie . Dali info ,że Fiat ma taką akcję ,do tego aktualizacja sterowania klimą ,sterownika ECU ,ABS,ESP itd czego nie wymienię . Zdaje się ,że pojawiły się nowe funkcje w komputerku radia bo chyba ich tam nie było wcześniej.