To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam
Niestety jestem "szczęśliwym" posiadaczem radia w wersji Arabic. Czy ktoś się orientuje czy po wymianie radia na inne będzie ono działało od razu czy trzeba coś ustawiać w systemie lub wpisywać jakieś kody?
A przy okazji, ponieważ moje Tipo wyjechało z fabryki z instalacją LPG komputer nie pokazuje informacji o spalaniu, czy da się tą funkcję włączyć podobnie jak Android Auto?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Witam
Niestety jestem "szczęśliwym" posiadaczem radia w wersji Arabic. Czy ktoś się orientuje czy po wymianie radia na inne będzie ono działało od razu czy trzeba coś ustawiać w systemie lub wpisywać jakieś kody?
A przy okazji, ponieważ moje Tipo wyjechało z fabryki z instalacją LPG komputer nie pokazuje informacji o spalaniu, czy da się tą funkcję włączyć podobnie jak Android Auto?
-
Co do drugiego pytania to tez jestem ciekaw :-)
-
Cytat:
Napisał
mbhunter
Witam
Niedawno zakupiłem Tipo z 2018r wersja SW LOUNGE 1.4 T-jet 120KM. Mam uconnect ale bez nawigacji bo samochód po leasingu więc raczej oszczędzali na dodatkach.
Jest ktos może że Śląska, kto ogarnął te zmiany bitów oraz otwieranie AA na monitorze.
Osobiście nie mam sprzętu nawet żeby samemu popróbować się podłączyć i wprowadzać zmiany w podanych bitach.
Pozdrawiam serdecznie
Jak możesz podjechać do mnie to zapraszam. Tylko wcześniej sprawdź, czy nie masz radia w wersji Arabic.
-
No ma właśnie arabic i pyta czy zrobisz jak wymieni na inne, pewnie nie arabic :-)
-
Zapytałem mbhunter a nie Krzychu5.
Cytat:
Napisał
Krzychu5
Witam
Witam
Wymieniasz sama jednostkę pod deska rozdzielczą. Po wymianie trzeba podać kod 4 cyfrowy który jest przypisany do radia i zrobić osiowanie proxy [będzie mrugał licznik]. No i załączyć AA.
-
Cytat:
Napisał
steyr
Wymieniasz sama jednostkę pod deska rozdzielczą. Po wymianie trzeba podać kod 4 cyfrowy który jest przypisany do radia i zrobić osiowanie proxy [będzie mrugał licznik]. No i załączyć AA.
Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że ciężko trafić na takie używane radio.
-
Cytat:
Napisał
Krzychu5
Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że ciężko trafić na takie używane radio.
Jeśli chodzi o kod do radia to mogę wygenerować kod do każdego radia w tipo odpowiedni kod, nawet jak sprzedający nie ma kodu.
Montaż radia i konfiguracje auta pod nowe radio (bo nie zawsze samo osiowanie załatwia sprawę) mogę zrobić w Łodzi.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Jeśli chodzi o kod do radia to mogę wygenerować kod do każdego radia w tipo odpowiedni kod, nawet jak sprzedający nie ma kodu.
Montaż radia i konfiguracje auta pod nowe radio (bo nie zawsze samo osiowanie załatwia sprawę) mogę zrobić w Łodzi.
Dzięki. Będę pamiętał, choć do Łodzi mam kawałek. Ale może wystarczy pomoc zdalna. Tylko jak pisałem wcześniej nie ma takich radyjek na rynku.
-
Zdalnie to mogę ci tylko wygenerować kod do radia. Reszty zdalnie się nie da.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Zdalnie to mogę ci tylko wygenerować kod do radia. Reszty zdalnie się nie da.
Ok. Czyli potencjalnie to nie jest taka prosta sprawa. Gdybym zdecydował się na zmianę radia i natrafię na jakieś problemy to wiem do kogo zwrócić się o pomoc.
-
Cytat:
Napisał
Krzychu5
Ok. Czyli potencjalnie to nie jest taka prosta sprawa. Gdybym zdecydował się na zmianę radia i natrafię na jakieś problemy to wiem do kogo zwrócić się o pomoc.
Tutaj jest chyba radio nie arabic, też ze śląska:
https://www.olx.pl/d/oferta/tablet-r...5-IDS7pzh.html
-
JackTheNight dobrze zrozumiałem. Gdybym kupił radio. Wymontujesz arabic (stare) i zamontujesz nowe(oczywiście za odpowiednie wynagrodzenie) nie arabic aby mieć android auto? Jak czasochlonna(mniej więcej) jest to operacja?
-
czy w obecnych tipach AA jest tylko po kablu czy bezprzewodowo tez?
-
2 załącznik(i)
Witam wszystkich forumowiczów. Jeśli nikt nie ma nic przeciwko odświeżyłbym temat.
Od marca 2023 jestem posiadaczem Fiata TIPO HB Lounge rocznik 2018. Na pokładzie radio Uconnect 7". Czy na podstawie dołączonej kartki z kodami do radia po nr. seryjnym ktoś jest w stanie wywnioskować czy w tym radiu da się aktywować Android Auto? Nadmienię, że samochód nie posiada kamery cofania tylko fabryczne czujniki cofania. Nie mniej jednak w ,,engineering mode" pojawia się opcja RVC :confused:
-
Cytat:
Napisał
rafi1605
Witam wszystkich forumowiczów. Jeśli nikt nie ma nic przeciwko odświeżyłbym temat.
Od marca 2023 jestem posiadaczem Fiata TIPO HB Lounge rocznik 2018. Na pokładzie radio Uconnect 7". Czy na podstawie dołączonej kartki z kodami do radia po nr. seryjnym ktoś jest w stanie wywnioskować czy w tym radiu da się aktywować Android Auto? Nadmienię, że samochód nie posiada kamery cofania tylko fabryczne czujniki cofania. Nie mniej jednak w ,,engineering mode" pojawia się opcja RVC :confused:
Masz radio w wersji U7 Arabic. Jest możliwość podłączenia kamery cofania, AA/CP nie ma możliwości uruchomienia. Pozostaje wymiana radia. Wymianę radia z zmianą konfiguracji pod nowe radio z forum może Ci ogarnąć JTN z Łodzi, również mogą ogarnąć na południu PL tj. Kalwaria Zebrzydowska woj. małopolskie.