To jest widok strony w wersji do druku
-
3 załącznik(i)
Na FB pisali,że w ASO kosztują 80-100zł zależnie od rabatu.U mnie wytrzymały 3 lata.Wczoraj kupiłem takie w sklepie moto za 50zł,są grubsze,masywniejsze od oryginalnych.Na razie wymieniłem tylko prawą,bo lewa jeszcze dobra jest.
Załącznik 38431Załącznik 38432Załącznik 38433
-
Jak widać, ile ludzi tyle opinii.
-
Cytat:
Napisał
jaroslawrak
Na FB pisali,że w ASO kosztują 80-100zł zależnie od rabatu.U mnie wytrzymały 3 lata.Wczoraj kupiłem takie w sklepie moto za 50zł,są grubsze,masywniejsze od oryginalnych.Na razie wymieniłem tylko prawą,bo lewa jeszcze dobra jest.
Załącznik 38431Załącznik 38432Załącznik 38433
Właśnie różne opinie. Kiedyś czytałem, że ten denckermann to firma która przepakowuje produkty z Chin w swoje opakowania. Nie ma w tym nic złego jeżeli są dobrej jakości. Kiedyś kupowałem tej firmy filtry. Sprzedawca je polecał, ale części typu klocki tarcze, elementy zawieszenia odradzał, podobno nietrwałe.
-
Nie wiem ,czy dobre...czas pokaże.....wyglądają solidnie.Jest to wersja Premium.mają 8szt. różnych adapterów i jeden z nich pasuje do Tipo.Były też tańsze po 15 zł/szt. starego typu wciskane na hak.
-
Moje visse, kupione rok temu na jesień, są już do kitu tzn strasznie mażą. Przypadkiem na allegro, kupując filtr kabinowy, trafiłem na aukcję gum do wycieraczek bezprzegubowych za 15pln +przesyłka. Wczoraj założyłem. Na początku były głośne i przeskakiwały, ale po kilkunastu wahnięciach już tego nie ma. w dolnej części zostawiają trochę wody, ale w porównaniu do starych jest o wieeele lepiej. Mam nadzieję ze się ułożą i to też zniknie. Na razie u mnie nie pada więc nie ma jak dłużej przetestować.
Na yt jest film jak wymienić gumy w wycieraczkach : Wymiana Gum Wycieraczek Typu Aero i Szkieletowych .
Link: https://www.youtube.com/watch?v=kvjp-pRLRME
Wymiana jest bardzo prosta - z jednej strony wycieraczki podważamy śrubokrętem plastikową końcówkę.
W oryginalnych wycieraczkach z 2016r wymienić się nie da bo jest inna konstrukcja gumy. W visee ta plastikowa końcówka mi pękła :/ ale miałem jeszcze stare bosha i tam podważenie końcówki jest dość łatwe.
Tak więc ostrzegam, aby jeśli ktoś się zdecyduje na wymianę samych gum, mieć do tego najlepiej jakieś stare wycieraczki, żeby w razie pęknięcia końcówki nie zostać w ogóle bez wycieraczek - do czasu zakupu nowych.
Na aukcji nie było to napisane ale gumy są z .. visee. 2 sztuki 700mm do docięcia, szerokość 6 mm i wysokość chyba 11.
-
Wymienione na Oximo. Ciche, dobrze zgarniają wodę. Czekam jeszcze na jazdę i sprawdzenie w jakiejś extreme ulewie.
-
Kupiłem visee aquatec. Fajnie spasowane elementy montażowe. Ładnie zbierają wodę,, nie marzą itp. Dodatkowo opróżniłem plyn do spryskiwaczy. Takiego g**** jak Plak z powłoką hydrofobowa dawno nie miałem. Zostawia takie maziaki na szybie ze masakra. Kupilem sonax extreme znowu wróciła widoczność:)
-
wczoraj wymienione na oximo. Dzis akurat leje więc mogłem sprawdzic. Wycierają ok ale przy dochodzeniu do pozycji dolnej jakis cichy stuk - o listwę podszybia ? Na poprzednich tego nie bylo
-
Co by nie mowić to OEM były najlepsze, mialem boscha, oximo teraz visee i nic nie daje takiej jakosci jak tez pierwszego montazu, szkoda
-
Oryginalne też uważam za najlepsze. Zastanawiam się czy by nie kupić w serwisie hehe
-
33 tys. km i ponad 2.5 roku jazdy i ciągle fabryczne. Pracują cicho, doskonale zbierają wodę. Nie zmieniam dopóki nie wyzioną ducha. Zamienniki są zwykle do niczego.
-
Wymienione na Oximo. Ciche, dobrze zgarniają wodę. Czekam jeszcze na jazdę i sprawdzenie w jakiejś extreme ulewie.[/QUOTE]
:) na jesieni wymienilem wlasnie na te...daja rade w duzym deszczu,jestem zadowolony... :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
...cytat ..lachu543... :)
-
miesiąc temu wymieniłem same gumy (zamówiłem z allegro, kupuje się na wymiar gotowe docięte) - 24 złote. wymiana banalna, skuteczność rewelacyjna. od zawsze wymieniałem całość, średnio co rok inwestowałem koło stówy. pierwszy raz w historii wymieniłem same gumy (wycieraczki w tipo od nowości 2,5 roku), polecam, nie widzę sensu wymiany całości
-
Cytat:
Napisał
mihauu
miesiąc temu wymieniłem same gumy (zamówiłem z allegro, kupuje się na wymiar gotowe docięte) - 24 złote. wymiana banalna, skuteczność rewelacyjna. od zawsze wymieniałem całość, średnio co rok inwestowałem koło stówy. pierwszy raz w historii wymieniłem same gumy (wycieraczki w tipo od nowości 2,5 roku), polecam, nie widzę sensu wymiany całości
Mihauu zapodaj proszę link do allegro
-
Cytat:
Napisał
pablos_206
Mihauu zapodaj proszę link do allegro
https://allegro.pl/oferta/guma-gumka...-mm-9777583909
druga ma 400 albo 450 - nie pamietam dokladnie ale sprzedawca ma w ofercie kazda dlugosc
-
Cytat:
Napisał
mihauu
gumkę to się na chuja zakłada
a jak ktos nie umie pisać po polsku (instruktaRZ ??) to ja juz wolę kupić oryginał
Gumki to się przycinało w duzym fiacie. 20 lat temu.
bez przesady.
filtr oleju też myjesz i zakładasz drugi raz ? bo "jest tanijeej "?
-
Cytat:
Napisał
jacekviola
gumkę to się na chuja zakłada
a jak ktos nie umie pisać po polsku (instruktaRZ ??) to ja juz wolę kupić oryginał
Gumki to się przycinało w duzym fiacie. 20 lat temu.
bez przesady.
filtr oleju też myjesz i zakładasz drugi raz ? bo "jest tanijeej "?
nie. po prostu jeśli można coś zrobić taniej nie tracąc nic na jakości to tak robię.
nigdzie nie pisałem o demontażu, myciu i powtórnym montażu. wymieniam to co się zużyło. serio, nic z zajebistości sie na tym nie traci
poza tym nic nie trzeba docinać, wszystko jest na wymiar. zdejmujesz trzy klipsy i tyle, ot cała filozofia
-
Jacekviola:
Nie przesadzaj...
Auto myjesz jak jest brudne? po jakiego, kup sobie nowe..., ubrania też wyrzucasz, zastawę stołową...
Też kupiłem same gumki, wymieniłem i jak narazie jestem zadowolony, stwierdziłem że stelaż jest w porządku, to dlaczego nie przetestować.
Troszkę wyrozumiałości dla innego toku myślenia.
Luzik [emoji16]
PS
Post #108 w którym piszesz, że wymieniłeś wycieraczki na oximo.
Jak to się ma do preferowanych oryginałów...
cyt. filtr oleju też myjesz i zakładasz drugi raz ? bo "jest tanijeej "?
-
Cytat:
Napisał
Robson_75
Jacekviola:
Nie przesadzaj...
Auto myjesz jak jest brudne? po jakiego, kup sobie nowe..., ubrania też wyrzucasz, zastawę stołową...
Też kupiłem same gumki, wymieniłem i jak narazie jestem zadowolony, stwierdziłem że stelaż jest w porządku, to dlaczego nie przetestować.
Troszkę wyrozumiałości dla innego toku myślenia.
Luzik [emoji16]
PS
Post #108 w którym piszesz, że wymieniłeś wycieraczki na oximo.
Jak to się ma do preferowanych oryginałów...
cyt. filtr oleju też myjesz i zakładasz drugi raz ? bo "jest tanijeej "?
widzę że koledze trzeba łopatą - ok:
po pierwsze - nie, nei wyrzucam zastawy i ubran ponieważ to są przedmioty wielorazowego uzytku. wycieraczki nie , ponieważ są jednorqazowe - do zuzycia;
po drugie - nigdzie nie wspomniałem że wymieniam na oryginalne. Napisalem natomiast że nie potrafię zrozumieć wymiany gumek skoro można za niewiele więcej kupić kompletne pióra - bez kombinowania i pomysłów rodem z czasów PRL.
-
To ja również oddam łopatą ;)
Nie chce mi się z Tobą gadac... na ten temat...
Pozdro