To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Parujące szyby -
1 załącznik(i)
Mam pytanie, autko sedan. Czy możecie powiedzieć mi, czy ta wajcha do otwierania i zamykania obiegu powietrza przy skrajnym położeniu obiegu otwartego, dochodzi Wam do samego końca? U mnie jak widać na zdjęciu, nie dochodzi, brakuje kilku milimetrów, natomiast przesuwając ja na obieg zamknięty, to dochodzi do samego końca.
Załącznik 32160
-
Cytat:
Napisał
Robson_75
Mam pytanie, autko sedan. Czy możecie powiedzieć mi, czy ta wajcha do otwierania i zamykania obiegu powietrza przy skrajnym położeniu obiegu otwartego, dochodzi Wam do samego końca? U mnie jak widać na zdjęciu, nie dochodzi, brakuje kilku milimetrów, natomiast przesuwając ja na obieg zamknięty, to dochodzi do samego końca.
Załącznik 32160
Nastepna powazna usterka tipo -ASO ;)
-
Były lepsze w historii tego forum, więc koledze odpiszę - mnie chyba dochodzi do końca:P (chyba bo 2-3 mm mogłem nie zauważyć ale raczej na 90% do końca)
-
Bardzo przepraszam szanownych kolegów, że nie stać mnie na drugi identyczny egzemplarz auta, by mieć punkt odniesienia do ewentualnych niepewności co do poprawnego montażu lub działania jakiś elementów, podzespołów auta. Nie rozumiem odpowiedzi szanownego kolegi bahamut24, co niby ta odpowiedź miała sugerować? Chyba tylko chęć zaistnienia? dowartościowania się możliwością napisania na forum? w domu nie pozwalają odezwać się?...ehh...bez urazy, ale oczekiwałem prostej odpowiedzi, np. u mnie nie ma przerwy lub jest tak samo itd. Wracając do pytania, kończy mi się gwarancja na auto, w związku z tym, iż mam wątpliwości co do poprawnego montażu, a znając podejście serwisów "TTTM", to uznałem, że koledzy z forum poświęcą chwilkę wsiadając do swoich aut i zerkną, czy tak po prostu jest to montowane, czy niestety tylko u mnie. Wtedy miał bym argumentację w serwisie. Dalej liczę, iż znajdzie się na forum jakaś bratnia dusza, która definitywnie rozwieje moje wątpliwości. TipoSedan, poproszę jeśli już odpowiedziałeś na mój post, o konkretną odpowiedź, a nie "chyba", będę wdzięczny. Aha, ta przerwa to około jakieś 5-7 milimetrów od krawędzi tego suwaka.
-
Wyobraź sobie że zadałem to pytanie żeby porozmawiać o tym z kimś na poziomie ! Niestety trafił mi się "kołek" :roll: Z sentymentem do minionej motoryzacji który uważa że na podstawie tego modelu który udało mu się rozkręcić posiadł całą wiedzę o motoryzacji i nie ma co maluczkim tłumaczyć błahych pytań. Błąd człowieku który popełniłeś jest taki że najbardziej wydawać by się mogło śmieszne pytanie należy traktować z uwagą bo od tego są takie fora. Ale jak większość internetowych geniuszy postanowiłeś zabłysnąć jak pan "brylancik" musicie się razem na piwo umówić tylko się nie kłóćcie który błyszcz bardziej.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Rabson_75 Rzeczywiście jest tak że ten konkretny suwak nie dochodzi do samego końca przy lewej stronie pozostaje tak około 1-2 [mm] Natomiast jak przesunie się go w prawo zakrywa całą szczelinę. Taki urok he he.
-
To sobie poregulujcie linke i problem solved.
-
Cytat:
Napisał
Robson_75
TipoSedan, poproszę jeśli już odpowiedziałeś na mój post, o konkretną odpowiedź, a nie "chyba", będę wdzięczny. Aha, ta przerwa to około jakieś 5-7 milimetrów od krawędzi tego suwaka.
Prosisz aby nie bylo chyba a sam podajesz około.
Moj poprzedni komentarz byl jaki byl . Obejrzyj cale auto w srodku na pewno nie jedna pierdola sie znajdzie . Najwazniejsze chyba ze suwak dziala i spelnia zadanie co?
-
Bardzo poproszę o odpowiedzi w temacie zadanego przeze mnie pytania/problemu. Odległość to 6mm.
-
Robson_75 W moim modelu też jest tka sama przerwa jak pisałem wyżej ale nie jest tak duża jak u ciebie
-
Cytat:
Napisał
Robson_75
Bardzo poproszę o odpowiedzi w temacie zadanego przeze mnie pytania/problemu. Odległość to 6mm.
Prośba do jednej osoby zamiast ogółu, sprytnie, nie mam wyjścia i skocze dzisiaj zobaczyć i dam znać (poważnie), tylko musisz mi obiecać, że jak u mnie będzie wyregulowane np na 4mm to nie polecisz do ASO z maczeta o te 2mm.
-
Panowie, spokojnie ;) nie będę się czepiał 2 mm...chodzi mi tylko tak jak zostało już to ustalone, ze suwak przy obiegu zamkniętym dochodzi do końca, a przy otwartym nie. Możliwe, jak to powiedział kolega marx30, że trzeba podregulować linkę. TipoSedan, będę zobowiązany za info i w sumie zamykam temat. Jeśli coś ciekawego powiedzą na ten temat w serwisie, to chętnie podzielę się uzyskaną informacją.
-
+/- 2 mm na plastikowym suwaku w aucie za 10 tys euro ze wszystkimi podatkami. Nie dziwie sie czemu szef fiata stawia na modele premium. Auto bedzie kosztowac 10-20 razy tyle a klient bedzie tak samo wymagajacy :-).
-
No wlasnie i tu jest cala prawda o Tipo. Wszedzie o tym aucie gdzie zanotowano wzmianke, pisano ze jest to auto budzetowe, stworzone tak aby polaczyc niska cene i segment C (przynajmniej sedan bo hb i sw wedlug mnie juz nie sa takie przystepne cenowo na tle konkurencji)
Natomiast klient ktory zainteresowal sie i kupil Tipo, zachowuje sie i wymaga jak klient marek premium i to tych najwyzszych i najdrozszych modeli. Rozumiem, od nowego produktu trzeba wymagac jakiejs okreslonej jakosci ale wiekszosc osob ma przesadne oczekiwania.
-
Pierdolicie Hipolicie i mylicie pojęcia, jeżeli tipo czegoś nie ma bo jest budżetowe to ok, jeżeli plastiki są twarde to ok bo ma być tani, jeżeli z oszczędności przestają montować osłony i uszczelki to niech będzie tez ok bo ma być tani ale jeżeli tipo coś ma ( suwak od nawiewu czy przycisk do otwierania bagażnika) to zostało za to zapłacone i ma to być złożone porządnie i równo i ma działać, a jeżeli z oszczędności umknęło coś kontroli jakości to powinno zostać to naprawione. To ze auto ma być tanie i budżetowe to nie znaczy ze ma mieć wady (złe założony suwak) zwłaszcza ze w jednych jest dobrze a w innych nie. Nie mylcie pojęć bo dojdziemy do tego, ze skoro jest budżetowe to ok jak diler będzie wydawał auta porysowane i uszkodzone w transporcie bo przecież to budżetowe auto i tanie to klient nie powinien mieć pretensji... czaicie subtelna różnice? Darujcie ki już usprawiedliwianie niedoróbek tanioscia... koleś zapracował na każdy 1000 wydany na ten samochód i mimo ze jest tani to ma prawo mieć zastrzeżenia do niedoróbek i nie mówię tu o jakości materiałów...
-
3 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Robson_75
Panowie, spokojnie ;) nie będę się czepiał 2 mm...chodzi mi tylko tak jak zostało już to ustalone, ze suwak przy obiegu zamkniętym dochodzi do końca, a przy otwartym nie. Możliwe, jak to powiedział kolega marx30, że trzeba podregulować linkę. TipoSedan, będę zobowiązany za info i w sumie zamykam temat. Jeśli coś ciekawego powiedzą na ten temat w serwisie, to chętnie podzielę się uzyskaną informacją.
Byłem na polu i u mnie z prawej są ze 2-3 mm a z lewej dochodzi do końca. Wolę o tym w ASO nie mówić, bo jeszcze jakieś zaczepy pourywają albo cuś:)
Załącznik 32167Załącznik 32168
Mam jeszcze coś takiego przy kierownicy - szczelina na 4-5mm ale też z tym nie będę jechał do ASO, może na przeglądzie wspomnę jak nie zapomnę ale chyba jest tak od nowości i nie poszerza się, wię zachowuję spokój;)
Załącznik 32169