To jest widok strony w wersji do druku
-
Zależy to od konkretnego silnika i przełożenia skrzyni biegów. Żeby to sprawdzić, to trzeba by było przejechać się taką trasą w dwóch podanych kombinacjach.
W T-Jet przypuszczam, że mniejsze spalanie było by na 4 biegu z uwagi, iż 3300 obr. dla tego silnika osiągnięty został max Nm i nie powinien się "męczyć" jadąc pod górę.
-
Cytat:
Napisał
kammar
kiedy silnik nie potrzebuje szczególnie ciągu
To nie odrzutowiec ;-)
-
Cytat:
Napisał
marx30
To nie odrzutowiec
Skrót myślowy :)
-
Cytat:
Napisał
kammar
Lepiej wdrapać się na 3 biegu i obrotach powiedzmy 3800 czy na 4 biegu i obrotach 3300? Pytam tylko i wyłącznie pod kątem spalania.
Jeśli cylinder zasysa taki sam skład mieszanki - za każdym razem optymalny i tej samej objętości (obj. cylindra)- to tylko i wyłącznie pod katem spalania, silnik pali mniej w jednostce czasu przy niższych obrotach / minutę.
-
Witam
Mam takie pytanie. Rozpędzam 1.4 16v w granicach 3000 - 3500 obr. Podobno tak jak wspomnieliście ten silnik woli wyższe obroty. A czy Jeśli jestem już rozpędzony i jadę po płaskiej drodze ze stałą prędkością bez żadnych gwałtownych przyspieszeń to zapięcie 6 biegu i taka jazda z obrotami 2000 lub minimalnie wyżej nie szkodzi na ten silnik?
-
-
Ja uznaje zasadę, że nie jeżdżę na danym biegu poniżej 2k obrotów. 😊
-
A ja uznaję, że jeżdżę na takich obrotach przy których czuję, że silnik się nie męczy. W zależności od okoliczności i pochylenia drogi może to być 1,5 tyś obr, jak również 3 tyś obr.
-
kiedyś niektóre auta nie miały obrotomierzy i jeździło się na tzw. słuch co zresztą zostało mi do dziś, ją rzadko patrzę na obrotomierz, w zasadzie mogłoby go nie być :tongue
-
Cytat:
Napisał
vipmatrix7
Witam
Mam takie pytanie. Rozpędzam 1.4 16v w granicach 3000 - 3500 obr. Podobno tak jak wspomnieliście ten silnik woli wyższe obroty. A czy Jeśli jestem już rozpędzony i jadę po płaskiej drodze ze stałą prędkością bez żadnych gwałtownych przyspieszeń to zapięcie 6 biegu i taka jazda z obrotami 2000 lub minimalnie wyżej nie szkodzi na ten silnik?
Motoryzacja odkrywana na nowo...
-
Cytat:
Napisał
manio20
kiedyś niektóre auta nie miały obrotomierzy i jeździło się na tzw. słuch co zresztą zostało mi do dziś, ją rzadko patrzę na obrotomierz, w zasadzie mogłoby go nie być :tongue
Modele adresowane do kobiet również współcześnie często nie mają obrotomierza ;-)
-
Bo kobiety i tak jeżdżą na słuch i większości z nich nie obchodzi jakie ma aktualne obroty, czy są optymalne dla silnika itp. Zapytaj kobiety czy wie na jakich obrotach powinna jeździć, jaka jest różnica między 2 tys. a 3,5 tys. to i tak powie że zmienia biegi jak jej "auto wyje" :wink:
Facetów też znam dla których obrotomierz to zbędny bajer.
-
Panowie 100 Nm mamy juz od 2000obr a 117 Nm przy 3000 tak więc jezdzijta jak chceta