Zbiornik ma 50L
To jest widok strony w wersji do druku
Zbiornik ma 50L
witam. mam taki sam problem :) tylko że mi gazu pali 11l/100km czyli dużo;/ a benzyny ostanio jak zalałem za 50zł i tylko w potrzebach odpalenia i przejechania 1km zanim przełączę na gaz to po 2tyg. paliwa w baku już nie było;/// też mi obroty sie trzymają na zimnym dochodzą nawet do 2tys. i ogólnie na początku to wymienie sonde A TY SARI sprawdź czy przypadkiem zacisk hamulcowy na którymś kole ci nie trzyma bo u siebie ostatnio czułem po dodaniu gazu muła i sie okazało że zacisk mi trzyma więc to też trzeba wymienić a przy okazji klocki. zacisk łatwo sprawdzić po przejechaniu około 10km sprawdź czy których z felg nie jest ciepła lub gorąca bo to może mieć duży wpływ na spalanie:)
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
mi też wałek cykał aż sie docykał:D zatarł sie wałek rozrządu a przyczyną okazał sie szczegól:) jak są te gumy wyprowadzające olej na wałek. te gumy są na tej kratce trzeba je rozwiercić bo podają za mało oleju bądź gdy sie zapchają nie podają go wgl. i tak też zatarłem wałek po 3 miechach jazdy:) kupiłem drugi używany wałek i po rozwierceniu tych gumek jeżdżę autkiem już rok i nawet progów bądź wytarcia na wałku nie widać więc polecam:)
Szymon przyzwyczaj się, spalanie w normie.
http://fiatklubpolska.pl/bravo-brava...358/#post67473
A kilometrów 1.4 12v trochę zrobiłem.