Jack daj znać na forum czy Ci to pomogło.
To jest widok strony w wersji do druku
Jack daj znać na forum czy Ci to pomogło.
JTN sprawdź może w naszych 5' zagada:).
dam znać.
Onetek w 5 cali sprawdzałem, nie działa, ale jeszcze sprawdzę raz dla pewności :)
Jack i jak się sprawy mają? Udało Ci się włączyć AA w 2020 włączając samo AA bez car playa czy to falszywy trop? Ja dziś aktywowałem 2017, 2020 jeszcze mi się nie trafił.
Nie, samo AA bez CP też nie działa.
Jack pytam bo na fb pisałeś, że już możesz aktywować rok 2020 ale na razie nie podzielisz się tą informacją :wink: Stąd moje pytanie czy Ci się udało z moim tropem o aktywowaniu jedynie AA bez ACP bo Twój post pojawił się na fb po przedstawieniu sugestii że AA i ACP się gryzą. Mi się po prostu jeszcze nikt z 20 roku nie trafił żeby to fizycznie sprawdzić ale myślę że jak nie ma arabica to i mi by się chyba udało mimo roku. Uchyl rąbka tajemnicy :tongue
Jeszcze w żadnym 2020 nie udało mi sie
włączyć AA, myślałem że to CP razem z AA
robi problem, ale nie, samo AA też nie działa w 2020. Wynika z tego że radia w 2020 roku nie posiadają wgranej aplikacji AA.
To w takim razie słabo to wygląda, kolejna oszczędność ze strony fiata czy po prostu rok 2020 puszczali już z automatu z radiem arabic dla tych, którzy nie zamawiali sobie w konfiguratorze AA a ci co zamawiali AA już go mają aktywnego i nie będą szukać pomocy z jego włączeniem. Czy te 2020 co próbowałeś to sprawdzane było czy to arabic? Co raz gorzej z każdym rokiem z tymi autami :mad:
Udało Wam się poradzić w jakiś magiczny sposób na problem, że AA odpala się dopiero po resetowaniu telefonu?
Mam Pixel 3 który stety albo jak widać niestety ma najnowszy soft od Google - sprawdzałem w innym samochodzie (nowa Yaris) po podłączeniu odpala AA elegancko.
W moim Tipo sprawdzałem na kilku kablach 3 inne telefony - wszystkie odpalają od kopa, a mój Pixel nic, robię reset telefonu i jeśli podłączę go zaraz po restarcie to śmiga normalnie... Po zgaszeniu silnika lub odłączeniu i podłączeniu - klapa.
Fakt, że są momenty że wszystko działa każe mi na logikę wykluczyć, że problemem jest wtyk albo kabel - wygląda to tylko i wyłącznie na problem software'owy?
Zobaczę czy reset telefonu do ustawień fabrycznych coś zmieni, mogę spróbować pobawić się w downgrade wersji AA jaką mam na telefonie ale nie wiem czy się uda.
Macie jeszcze jakieś pomysły?
Ja też musiałem ciągle resetować telefon i właśnie udało mi się ten problem rozwiązać!
U mnie akurat AA gryzło się z opcją "debugowanie USB" w opcjach programistycznych (w telefonie). Musiałem ją wyłączyć. Jeśli nie bawiłeś się w programowanie na androida, to raczej masz ją wyłączoną, ale jeśli wiesz o co chodzi, to polecam spróbować :)
Od tej zmiany mój Tipek łączy się z telefonem bez większych problemów, choć czasem dopiero za drugim razem.
Witam, mam pytanie z podobnej "beczki". Ja jeżdżę fiatem 500, natomias staruszek kupił sobie jeep'a compassa z 2018 roku. Auto ma fabryczne uconnect 7" zdaje się w wersji LIVE. Po podłączeniu się do niego iphone apple carplay śmiga aż miło, natomiast gdy próbuję podpiąć mojego galaxy s10, to niby coś tam mrugnie ikonka od AA w tel, potem pyta o to czy udostępnić dane z telefonu i...cisza. Czy jest możliwe że jak pisali poprzednicy auto ma aktywowane CP ale nie ma aktywowanego AA? Czy faktycznie jest tak że można mieć albo jedno albo drugie? A może to kwestia samego podłączania, jakieś ustawienie?
dla galaxy s10
Krok 1: Ustawienia telefonu > System > Informacje o telefonie > Informacje o oprogramowaniu > Dotknij 7 razy numeru kompilacji, aby włączyć tryb programisty
Krok 2: Ustawienia telefonu > Opcje programisty > Włącz debugowanie USB
Krok 3: Ustawienia telefonu > Opcje programisty > Domyślna konfiguracja USB > Ustaw na tethering przez USB
Podłącz telefon do samochodu przez USB, a Android Auto powinien zacząć działać!
Emtezet podjedz do mnie , też jestem z Łodzi to ci to uruchomię :)
Witam
Niedawno zakupiłem Tipo z sierpnia 2018r wersja SW LOUNGE 1.4 16v 95KM. Radio raczej w podstawowej wersji. Zmieniłem bit 157 z 00 na 01, pozostałe 160 01 oraz 235 80 już były.
Wykonałem osiowanie . Natomiast AA dalej się nie uruchamia. mam telefon oppo A9 Android 11. Czy ktoś ma jakiś pomysł czy da się włączyć AA.
Z góry dzięki
Cześć wszystkim,
czy jest ktoś z okolic Bydgoszcz lub Torunia kto ogarnie AA w Tipo z sierpnia 2018r wersja SW LOUNGE 95KM. Nie znam się na tym tak bardzo żeby samemu ogarnąć a nie chciałbym zrobić sobie kłopotu z samochodem.
Z góry dzięki za informacje
Ja jestem. Mieszkam między Bydgoszczą a Nakłem nad Notecią.
Witam.
Czy w Tipo z 2016z uconnect 7. Jest w ogóle możliwe odpalenie ewentualnie wgranie android auto.
Im starsze auto tym wieksze prawdopodobieństwo ze się da :-)