to chyba czas i pora na niego :)
To jest widok strony w wersji do druku
to chyba czas i pora na niego :)
Wypadałoby :P Szczególnie jak lubię startować spod świateł :)
He cos wiem na ten temat :) ja mam dopiero 30 tys na rozrządzie tak wiec myśle że 20 tys pociagnie jeszcze :)
Podobno, ale tylko podobno powinien wytrzymać do 80 tys :)
powinien ale wiesz jak jest z tym badziewiem teraz te paski robią z gumy od majtek :)
Żabcia sprawdzona. Tarcie i dzwonienie wydobywa się od osłony silnika (pogieta, do wyrzucenia) oraz alternatora :( Muszę jechać na szrot bo jest faktycznie do wymiany.
Będzie ok czy jakieś G?
Załącznik 23094Załącznik 23093
ok bedzie panie
Dzisiaj zdjąłem całkowicie osłonę termiczną i dziwne odgłosy ucichły, brakowało 2 śrub bo gwinty się zesrały.
Rozrząd kupiony, trochę ponad 120zl z przesyłką wyszło :)
Teraz szukam alternatora. 50zl na szrocie a na allegro są z gwarancją 1-2 lata za 150-200... Sie zastanawiam, dołożyć?
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Dorwalem po regeneracji za 140zl z wysylka Magneti Marelli z 2 lata gwarancji. Warto?
wszystko tylko nie Magneti Marelli :)
może Bosch by się gdzieś znalazł :)poszukaj
majlosz ma racje co do tych zamienników badziewiastych
Sprzedawca ma właśnie bdb opinie.
ja wyraziłem swoja :) decyzja należy do Ciebie ,skoro tak to mozna ryzykowac np zwrota zrobisz i po problemie :)
ja na Magneti Marelli się juz naciołem kilka razy dlatego jestem uczulony ,niby ładnie pięknie miałem już z tej firmy swiece przewody i właśnie alternator .Wiesz co z nim dosłownie się stało ?,rozpadł sie jak talerz na podłodze
To jeszcze poszukam :)
zbynio197214 (263) (Kupujący) Negatywny 17 mar 2016, 14:26 5046994322 Pokaż
kupiłem alternator po regeneracji po 20 km odkręciło się koło alternatora za które musiałem zapłacić 300zł po kontakcie ze sprzedającym wyśmiał mnie że powinienem wysłać do nich a oni stwierdza czy ktoś w niego nie ingerował ciekawe jak to stwierdzą
Ja bym się trochę obawiał zwłaszcza, że cena trochę niska..:D
Kupię z 5 :P Na zapas xD
Alternator i kompletny rozrząd z pompą kupione.
Dziś żabka nie chciala odpalić - znajomy mechanik kazał lecieć na szrot, najprawdopodobniej rozrusznik a dokładniej bendix.
Na zimnym jeszcze jakoś odpali ale na ciepłym tylko cyknie i koniec.
Sposoby na odpalenie:
- jak mam szczęście to sekundę trzymania i zapali
- jak nie mam szczęścia to wrzucam luz, kręce i wduszam gaz - co 2 raz zapali
- próbuje rozruszac samochód - potrzasnac i odpali
- no i klasycznie na pych...
A i jeszcze jedno:
Co może być jak nagle pedał hamulca wybiło do góry i nie chciał zejść? Był twardy, hamulce nie działały, tylko reczny. Po odpaleniu dopiero puścił (momentalnie)