To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Dziś na 9 dni przed końcem gwarancji fabryczny Mutlu umarł, test w pobliskim warsztacie to potwierdził. Kupiłem Varta Blue Dynamic N60 60Ah 640A EFB. Fajnie bo trafiła mi się sztuka z lutego 2021 :cool: Poszło zgłoszenie do aso ale już mi sygnalizują że po dostarczeniu im mutlu do testu to w najlepszym wypadku dostanę nowy aku a nie zwrot kasy także poszło też zlecenie o zwrot bezpośrednio do fca. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mutlu nie wytrzymał 2 lat choć był doładowywany. Załącznik 40093
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Dziś na 9 dni przed końcem gwarancji fabryczny Mutlu umarł, test w pobliskim warsztacie to potwierdził. Kupiłem Varta Blue Dynamic N60 60Ah 640A EFB. Fajnie bo trafiła mi się sztuka z lutego 2021 :cool: Poszło zgłoszenie do aso ale już mi sygnalizują że po dostarczeniu im mutlu do testu to w najlepszym wypadku dostanę nowy aku a nie zwrot kasy także poszło też zlecenie o zwrot bezpośrednio do fca. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mutlu nie wytrzymał 2 lat choć był doładowywany.
Załącznik 40093
Mój miał 77A podczas testu:redface: Czyli raczej nie ma reguły, czy się doładowywuje czy nie. Mój padł po 3,5r nigdy nie ładowany dodatkowo. Mam tą samą Vartę i też mi się trafiła świeża sztuka.
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Dziś na 9 dni przed końcem gwarancji fabryczny Mutlu umarł, test w pobliskim warsztacie to potwierdził. Kupiłem Varta Blue Dynamic N60 60Ah 640A EFB. Fajnie bo trafiła mi się sztuka z lutego 2021 :cool: Poszło zgłoszenie do aso ale już mi sygnalizują że po dostarczeniu im mutlu do testu to w najlepszym wypadku dostanę nowy aku a nie zwrot kasy także poszło też zlecenie o zwrot bezpośrednio do fca. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Mutlu nie wytrzymał 2 lat choć był doładowywany.
Załącznik 40093
To ciekawostka bo mi w jednym salonie (nie ASO) powiedziano, że akumulator w pewnym sensie ma ograniczenia gwarancyjne i nie podlega pełnej 2 letniej gwarancji tak jak samochód.
Nie marudzono nic jak to zgłaszałeś?
Mi oczywiście ASO wymieniło bo mam od nowości problemy z pojawiającymi się komunikatami informującymi o różnych usterkach i akumulator wykazywał 50% parametrów, nawiasem mówiąc nie usunęło to usterki.
-
Nie wiem czy się uda zgłosiłem zobaczymy.
-
Cytat:
Napisał
mechanizator9
To ciekawostka bo mi w jednym salonie (nie ASO) powiedziano, że akumulator w pewnym sensie ma ograniczenia gwarancyjne i nie podlega pełnej 2 letniej gwarancji tak jak samochód.
Czyli kit wcisnęli.
-
Gdy będę szukał nowego akumulatora, to na pewno kupię jakąś wzmocniona 50 AH, bez używania start stop. Znajoma ma 45 AH i bez problemu zapala w mrozy. Znacznie tańszy i podejrzewam, że wystarczy na lata.
-
Cytat:
Napisał
czech22
Gdy będę szukał nowego akumulatora, to na pewno kupię jakąś wzmocniona 50 AH, bez używania start stop. Znajoma ma 45 AH i bez problemu zapala w mrozy. Znacznie tańszy i podejrzewam, że wystarczy na lata.
Przynajmniej na 4 lata da radę , chociażby ten .
https://www.akumulatory24.pl/varta-s...520a-p-27.html
-
Miał być silver dynamic d15 63Ah 610A ale ten efb był o 65 zł droższy więc uległem. Z tymi cenami w necie to jest wariatkowo bo np na allegro ten d15 w jednym tylko sklepie potrafi mieć różne ceny np 270 a na innej 370 a w obu produkcja np 2019. Mi zależało na jak najświeższym. W pełni się zgadzam że ten efb to chyba przerost formy nad treścią w tipo bez ss aktywnym i zwykła kwasówka byłaby dobra.
-
Też dołożyłem do EFB, z racji Ynteligentnego alternatora.
-
A ja w ogole nie mam ss i inteligentnego ładowania a wziąłem efb bo ma lepsze parametry i łatwiej się ładuje, chętniej prad przyjmuje mówiąc najprościej...
-
1 załącznik(i)
Czy w T-Jet zawsze były takie parametry akumulatora ? .Ten 2020 Załącznik 40126
-
11.2018 były tylko mutlu a nie inci
-
Czyli jest szansa że ten jest lepszy od tych pierwszych :confused:, i pół roku dłużej pożyje :lol:
-
Właśnie poszedł się edolic akumulator. Wczoraj podłączyłem pod ładowarkę, niby nic, wszystkie ok jak zawsze. Rano komunikat S&S niedostępny i ładowanie 3 kreski. Wtyczka wpięta poprawnie.
S&S używany od święta.
Jadę do ASO niech zbadają napięcia pod obciążeniem.
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Wczoraj podłączyłem pod ładowarkę, niby nic, wszystkie ok jak zawsze.
Napisałeś "jak zawsze". Czy to oznacza, że często musiałeś podładowywać akumulator? Jak długie były okresy postoju? Roczny akumulator i takie problemy, już się boję ...