To jest widok strony w wersji do druku
-
michalpodroznik uważaj bo w Jaśle też możesz spotkać takiego Opla Insignia...
Opel Insignia z dwoma kamerami zasilił flotę jasielskiej Policji – terazJaslo.pl – portal regionalny miasta Jasła i powiatu jasielskiego
"...â Dodatkowo w Oplu zamontowany został bezprzewodowy radar, który pozwala na pomiar prędkości samochodów jadących z naprzeciwka. Radar ten może być odpięty z uchwytu i wykorzystywany również przez funkcjonariuszy do kontroli ręcznej obok samochodu."
nie zanotowałeś przypadkiem numerków tej srebrnej Insignii?
-
Nie, ale początek rejestracji to RDE. Przyznam, ze ma kopa. Zawracali i przyscigneli mnie w tempie ekspresowym.
Co do Jasla to wiem, ta insignia (nota bene na rejestracji powiatu mieleckiego RMI) krąży bardzo często po powiecie jasielskim i w samym Jaśle. W Krośnie natomiast mają takie cacko na rejestracji powiatu nizanskiego RNI.
Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Teraz i tak będą ( lub już to zrobili) przesiadać się do BMW... po 3-miescie taki jeździ przynajmniej jeden
Co do tempomatu to używam ale bardzo rzadko i tylko na autostradach przy niskim natężeniu ruchu ...
-
Ps. Na drodze krajowej DK73 na terenie powiatu buskiego (Busko Zdrój i okolice) tez często spotykam ciemną insignie, chyba koloru czarnego lub ciemny granat.
Kilka miesięcy temu, tez w niedZielę wieczorem, jechali za mną od Buska do ronda w Słupii (ladnych dwadzieścia kilka kilometrów), czyli praktycznie do granicy województwa świętokrzyskiego z małopolskim.
-
1 załącznik(i)
Ja myślę, że każdy jednak wie ile jedzie i w przypadku kiedy...powinno się być na tyle honorowym i uznać swoją winę, a nie pieprzyć 1001 wymówek.
Wracając do tematu.
Równa, normalna jazda.
Załącznik 30355
Za to lubię ten samochód :D
-
Czasem niewielki błąd w pomiarze moze zdecydowac o tym, ze pozegnasz sie z prawem jazdy.
A działanie policji na pograniczu prawa uwazasz za sluszne? Ciekaw jestem, ile kilometrow robisz rocznie i gdzie jezdzisz. W Polszy "przepisowe" przejechanie odcinka 300km po drogach krajowych i wojewodzkich to droga przez mękę, bo co chwilę masz obszar zabudowany i absurdalne ograniczenie do 50km. Przyklad -'niektore z wiosek przy krajowej DK73. Droga jednojezdniowa dosc szeroka, z wydzielonymi szerokimi asfaltowymi poboczami, wybudowane chodniki daleko od jezdni i poboczy, a musisz toczyc sie 50km/h, bo "władza" postawila tam znak "50" i ograniczenie ciągnie sie na długości kilku km. Uwazasz, ze to w porzadku?
Sorry za OT. Uwazam, ze trzeba założyć oddzielny wątek o karaniu przez policmajstrow i metodach udowadniania przekroczenia przepisów. Gdybys obejrzał wczorajszy seans z insigni, to sam mialbys wątpliwości :)
-
Przecież wiesz ile jechałeś i po co te gadki i wątpliwości. Za granicą są takie same ograniczenia jak i u nas. Jakoś tam potrafią wszyscy jeździć bez zbędnych dyskusji.
Jak chcesz wiedzieć to jeżdżę zawodowo ;)
-
Ciekawe, czy sam jesteś taki święty... i jezdzisz 50 na ograniczeniu...
Powiem Ci jeszcze jedno - z racji swojego wykształcenia, a przede wszystkim wykonywanego zawodu (jestem inzynierem budowlanym), uczestniczylem wielokrotnie w posiedzeniach komisji zatwierdzajacych projekty organizacji ruchu oraz projekty zmiany organizacji ruchu. Mozesz wierzyc lub nie - najbardziej negatywną rolę w tych komisjach odgrywają wlasnie "panowie" policjanci, a nie przedstawiciele zarządców dróg. Wiele z tych komisji to byla farsa w wykonaniu "stróżów prawa".
Ps. Jesli policjant działa na pograniczu prawa lub mocno nagina to prawo, to dlaczego kierowca ma byc w porządku. Wczoraj, gdy ,zacząłem drzec łacha i dyskutować z policajami, padlo z ich strony, po puszczeniu hitu kinowego z insigni, stwierdzenie "cos panu za wysoko świecą te światła mijania".
Światła przed wyjazdem byly sprawdZone na SKP i świeciły dobrze. Więc co- szantazyk, zeby lyknac mandat??? Czy to jest w porzadku? Uwazam, ze nie. W jaki sposob policjant z filmu moze stwierdzic, ze za wysoko swieca swiatla. Rozumiem, w oczach ma przyrząd do sprawdzania...
-
Cytat:
Napisał
Voyager1
Za granicą są takie same ograniczenia jak i u nas. Jakoś tam potrafią wszyscy jeździć bez zbędnych dyskusji.
i tu się nie zgodzę....
Za granicą jakoś nie spotykam absurdów z ograniczeniami, a i jakoś niemiecka policja nie urządza sobie polowań na kierowców
Po za tym tam mogę sobie LEGALNIE pośmigać ponad 200km/h i jak zjadę do miasta to trzymam 50km/h :)
-
W pełni popieram przedmówcę szczególnie w kwestii absurdalnych ograniczeń. Jeśli już jest ograniczenie to znaczy, że rzeczywiście zbliżamy się do miejsca gdzie takie zmniejszenie prędkości jest dla naszego bezpieczeństwa a nie przeciw nam. Co do samego przestrzegania ograniczeń jeśli już są to "nie ma przebacz".
-
Cytat:
Napisał
@r2r
"...â Dodatkowo w Oplu zamontowany został bezprzewodowy radar, który pozwala na pomiar prędkości samochodów jadących z naprzeciwka. Radar ten może być odpięty z uchwytu i wykorzystywany również przez funkcjonariuszy do kontroli ręcznej obok samochodu."
I to mnie właśnie zastanawia... mowa o sprzęcie Iskra-1 ?
W policyjnych alfach też montowano "bezprzewodowy radar", który był wykorzystywany do kontroli ręcznej (Iskra-1)...
Tyle, że radar z Alfy nie ma zatwierdzenia na najazd z poruszającego się pojazdu, ale z drogówką to dopiero w sądzie można swoje wygrać...
@michalpodroznik - 200 chcieli, a mogli 300, też bym odpuścił, gdy sprawa nie miała miejsca "pod domem"
-
Tak, na wyswietlaczu w rzeczonej debickiej insigni byl napis Iskra 1. Sprzezone to bylo chyba ze sprzętem polcamowskim.
Ps. I dlatego odpuscilem. W pierwszych myslach chcialem isc walczyć w sądzie, ale za te dwie stowki nie warto. Szkoda czasu i nerwów. Irytuje mnie tylko to, ze policjanci tak naginaja prawo i szantażuja, zeby tylko " przyznac sie" do winy.
-
2 załącznik(i)
To ja napisze jeszcze co nieco
Ostatnie 88 km ( auto zapalane z 40 raz ) spalanie wyliczone na komputerze 12 L /100km
Dziś zatankowałem Crome do pełna i ruszyłem w mała trasa po przejechaniu 20-30km :cool: RANGE :
Załącznik 30390
Po zakończeniu dzisiejszej trasy 125 km - auto gaszone 3 razy komputer wyliczył 5.5 L /100km
Załącznik 30391
Także tak jak koledzy wcześniej pisali Croma lubi tylko długie i równe trasy .
-
Bo po to wlasnie jest diesel :-)
-
Ps. Polecam artykuł o policyjnych radarach, zamieszczony w czasopiśmie Auto Świat Poradnik wyd. listopad 2017.