Przepływkę jak trzeba to lepiej podmienić...
To że dłubnięta to na duży PLUS :smile:
A Croma w tłumie się nie schowa :smile: to specyficzne autko.
To jest widok strony w wersji do druku
Przepływkę jak trzeba to lepiej podmienić...
To że dłubnięta to na duży PLUS :smile:
A Croma w tłumie się nie schowa :smile: to specyficzne autko.
Podmieniłem przecież... na nową ;) Dostałem zniżki odpowiednie :D Cena tej cyfrowej przepływki jest zaporowa.
Może i plus, ale inaczej wychodzi podczas diagnozy komputerowej i czasem ciężko rozkminić czy parametry są dobre czy nie. Wskazuje na to, że powinna mieć pod nogą ok 150KM(według specy od diesla).
Jadziem z koksem :D :P
A co mi tam. EGR i przepustnica na stół :)
Załącznik 32426Załącznik 32427Załącznik 32428Załącznik 32429Załącznik 32430Załącznik 32431Załącznik 32432Załącznik 32433
Ori blaszka
Załącznik 32434
Jak ktoś chce blaszkę z dziurkami nie ori z kwasiaczka z uszczelkami to mam tanio na zbyciu nówkę sztukę. Lux wykonanie ;)
Kromka lata jak wściekła :)
Po wymianie przepływki spalanie spadło. Nie dużo spadło ale...spadło :P
Załącznik 32472
Wymiana lampki. Odbiło jej i po naciśnięciu lewego klosza zaświecał się prawy :mrgreen:
Przełożyłem też bebechy do mojej obudowy.
Załącznik 32491
Bardzo ladna Cromka. Widac ze zadbana u mnie guziki na kierownicy podrapane, na zewnatrz dookola poobijany. Musze zdjecia porobic tez i wstawic.
Świeżonki wpadły.
Załącznik 32941Załącznik 32942Załącznik 32943Załącznik 32944
W tym roku wybór padł na Liqui Moly, Filtrona, a do skrzyni oczywiście Tutela od Petronasa.
W końcu wygospodarowałem czas na serwis i po 13000 zlałem smarowidła, a olej w silniku wyglądał jak smoła. Już dawno nie spuszczałem takiej brei z silnika, nie wyobrażam sobie jak można robić po 30tk na jednym oleju. Dodam, że był zalany syntetyk od Shella więc nie żadne gówno.
A potem nadszedł czas relaksu :mrgreen:
Załącznik 32945
A potem nastała ciemność :D
Trzeba było się sprężyć bo podobno zimno idzie ;)
Wpadły nowe teile.
Załącznik 33904Załącznik 33905Załącznik 33906
Jak są warunki to i robota idzie lepiej. Za tą chłodnicę spalin to powinno się komuś jaja ukręcić. Normalnie z wymianą płynu można by to zrobić w max. godzinę, a tak 5,5 godziny i to w sprincie. Miałem przerobić to mocowanie chłodniczki, ale skręciłem tak jak było bo uznałem, że przecież ja już tego drugi raz robić nie będę :mrgreen: Płyn też wymieniony na Prestonka :)
Załącznik 33907
No i jest nowy.
Załącznik 33908
Nowy jest również zbiorniczek :)
Załącznik 33909Załącznik 33910Załącznik 33911
Ogólnie rzadko wyjmuje się stary termostat który tak dobrze wygląda i działa nieprawidłowo. Był termos Wahlera to nie wiem czy to był ori, bo nowy Fiatowski mam Behr.
Załącznik 33912Załącznik 33913Załącznik 33914
W przyszłym tygodniu zmienię laczki. Uznałem, że jeszcze jest za ciepło na zimowe.
PS.Nie wiem czemu niektórzy piszą o wyjmowaniu akumulatora do termostatu. A więc ucinam ten mit. W Cromie nie trzeba, w Oplach już tak.
No samochód wygląda na porządny i zadbany
Nie często zdarza się takie coś :)
Załącznik 33963
Ale muszę przyznać, że o ile dla mnie Octavia to jeżdżąca tandeta to "Mundi" z tego samego roku jest autem o wiele ciekawszym i nowocześniejszym niż Croma. Fajnie jest móc przekonać się co oferowały różne marki w 2010 roku.
Załącznik 33964
Ta po lewej ma ładniejszej alu :cool:
Ale mniej ciekawe wnętrze. Poza tym nie chcę 18. Lada chwila będą Fiatowskie w zestawieniu zimowym ;)
Twoje wnętrze robi robote, sam mam ciemne auto i jasną skórę.
Dwie Kromki obok siebie?:p przeca to popularne auto. Np. u mnie na osiedlu stoją trzy sztuki, a punciaki tylko dwa;)
Koniec żartów, zgadzam się że lewa ma ładniejsze kółka.
W tym roku zmieniłem wcześniej bo w zeszłym roku mnie zaskoczyło trochę.
Załącznik 34032Załącznik 34033Załącznik 34034
Wysprzątane i zmienione dywaniki na gumiaki.
Załącznik 34035Załącznik 34036
Jest komplet :)
Załącznik 34037