Sprobowac ktos moze a nóż się uda :P tak samo jak z wymiana samych gum. W gaciach guma pęknie to nikt nie wymienia :D
To jest widok strony w wersji do druku
Sprobowac ktos moze a nóż się uda :P tak samo jak z wymiana samych gum. W gaciach guma pęknie to nikt nie wymienia :D
z czystym sumieniem polecam wycieraczki od motgum
poprzedni model wytrzymał mi około 20k więc już nie będę robił testów, tylko kupował motgumy.
właśnie zamówiłem takie:
Wycieraczki Fiat Tipo; Citroen Berlingo II;65D+41D (7108681408) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
jak ktoś używa czegoś lepszego to proszę się podzielić ;)
natomiast zdecydowanie nie polecam negotti (wytrzymały bodajrze 3-5k)
valeo było w porządku ale bez szału
Osobiscie do motogum jakoś się zrazilem. W drugim aucie zaczęły źle zbierać po, 10 tys - jakiś 4 miesiącach.
Wcześniej miałem oximo i z nich byłem zadowolony.
Na korzyść motogum przemówiło, iż producent umożliwił wymianę samych gumek, koszt około 7 zł.
Jakiś czas temu wymieniłem pióra wycieraczek na Valeo Silencio, które okazały się kompletną klapą. Dzisiaj przy niewielkim deszczu zostawiamy na szybie mokry filtr, przez co prawie nic nie widziałem. A tanie nie były- w okolicach 100 zł. Tyle samo mniej więcej kosztują oryginalne fiatowskie w ASO.
Umyj i odtluść szybe może pomóc.
Niestety, z doświadczenia wiem, że jak się zużyją fabryczne wycieraczki, to co byś nie kupił to dużo gorzej działają i dotyczy się to również tych "oryginalnych" kupowanych w aso.
Powinny być te same jak na 1-wszy montaż (czyli robione w Valeo Skawina), ale serwisy handlują tez aftermarketem żeby nie tracić klientów (na rynku pewno za 50% OEM się coś znośnego kupi).
Ori to zawsze ori, bo zbrojenie (czyli te listwy metalowe wewnątrz gumy) są zawsze dopasowane profilem do krzywizny szyby czyli równomierny docisk=jakość wycierania.
Nie lubie eksperymentów 😏
Ja tak za eksperymentowałem w Bravo wydając kilka lat temu 120 zł na "fabryczne" wycieraczki i po paru miesiącach kupiłem 3 razy tańsze, które miały porównywalną, a może nawet lepszą jakość od tych z ASO. Na oryginałach w Bravo przejechałem 2 albo nawet 3 lata (dokładnie już nie pamiętam) a na z aso parę miesięcy.
W Tipo mają już 2 lata, a licząc od produkcji samochodu, to nawet ponad 2,5 roku i działają prawie jak nowe.
Mi w tipo wycieraczki wytrzymuja 10k km, fabryczne tez tyle. W sumie to po zimie wymieniam.
Kolega ma I30 z 2009 r i nadal jeździ na fabrycznych.