To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo a LPG -
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Czekam na odbiór. A co?
Czyli teoretyzujesz.
-
Cytat:
Napisał
jan ostrzyca
W mojej Fabii (2015/16) 1.4 16 V + Landi Renzo nie ma dotrysku ani przełączania na PB. Może aktualny model tak ma, ale ja mając do wyboru nową generację wybrałem do LPG wersję ze starym silnikiem 1.4 16V, który nie wymaga takich zabiegów. Lejesz paliwo i jeździsz. Obecnie Dacia/Renault stosuje silniki 1.6 Sce Nissana. Co jest grubym błędem jeśli chodzi o stosowanie LPG. 1.6 Sce nie nadaje się do LPG i w Renault doskonale to wiedzą. Wcześniejsze silniki k7m i k4m stosowane w Dacii i Renault doskonale, niezawodnie i tanio współdziałały z LPG, o ile LPG był dobrze zamontowany. Silniki Fiata 1.4 95 km są tyle proste, że nie powinny wymagać dodatkowych zaleceń do LPG, oczywiście poza regularnymi przeglądami. Wszystkie wymagane/zalecane czynności poza serwisem co 15 tys. km nazywam "cyrkiem". Bo albo służą wyciąganiu dodatkowej kasy albo świadczą o tym, że są jakieś wady zestawu LPG, o których sprzedawca wie, ale nie bardzo chce otwarcie mówić.
Czyli by wynikało, że Skoda zrezygnowała z dotrysku w MPI bo dawniej był (była afera na wykopie o to).
Znalazłem: 5 lat temu był już dotrysk: https://www.wykop.pl/link/1533275/in...przedazy-w-pl/
Znam osobę, którą kupiła właśnie MPI + Landi (ASO VAG nie pozwalało mu wtedy zamontować Staga) i nawet 100 tys nie zrobił bez remontu silnika a to był silnik 1.6, więc trochę większa pojemność (nie mógł znalezc na Śląsku i w Małopolsce, który by to trwale wyregulował i przez złą mieszankę pewnie silnik poszedł)
-
Cytat:
Napisał
jan ostrzyca
Czyli teoretyzujesz.
A masz coś konkretnego w tej kwestii do dodania
-
Cytat:
Napisał
koczis
Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak jest z pomiarem zużycia LPG. Jak odbierałem samochód z zainstalowaną w salonie instalacją to mi powiedzieli, że komputer LPG jest połączony z komputerem silnika czyli zużycie gazu jest wyświetlane na panelu (tak zrozumiałem). Teraz inny pracownik serwisu powiedział, że wskazanie zużycia na panelu dotyczy benzyny, nawet jak się jedzie na gazie. Ja kiedyś jadąc spokojnie i stabilnie autostradą przełączałem z gazu na benzynę i odwrotnie i wskazania chwilowego zużycia różniły się o ok. 1 l.???
Dość mocno jest napisane w instrukcji aby nie przełączać z gazu na benzynę i odwrotnie podczas obciążenia silnika więc nie dziwię się że potem ktoś ma problemy z instalacją jeśli nie wprowadza prostych zasad w zycie
-
Nie robię tego ciągle, tylko raz dla sprawdzenia. A problemów istotnych puki co nie mam.
-
A gdzie trzymacie przejściówkę do tankowania?
Ja w dwóch pozostałych pojazdach mam takie fajne szufladki po lewej stronie, a w Tipku gdzie można trzymać? :D
Pytam, bo dopiero jutro będę miał swojego :P
-
Normalnie w schowku, w pokrowcu
-
Cytat:
Napisał
Szary83
A gdzie trzymacie przejściówkę do tankowania?
Ja w dwóch pozostałych pojazdach mam takie fajne szufladki po lewej stronie, a w Tipku gdzie można trzymać? :D
Pytam, bo dopiero jutro będę miał swojego :P
Przecież można zainstalować pełnowymiarowy wlew pod klapką i nie słuchać nie da się da się bo mam tylko wymaga to trochę chęci i pracy😎
-
Cytat:
Napisał
bravaj
Przecież można zainstalować pełnowymiarowy wlew pod klapką i nie słuchać nie da się da się bo mam tylko wymaga to trochę chęci i pracy
Pojazd ma fabryczną instalację na przejściówkę.
Wszelkie ewentualne przeróbki po gwarancji.
-
Cytat:
Napisał
bravaj
Przecież można zainstalować pełnowymiarowy wlew pod klapką i nie słuchać nie da się da się bo mam tylko wymaga to trochę chęci i pracy😎
I obijać pistoletem okolice wlewu.
-
Cytat:
Napisał
bravaj
Przecież można zainstalować pełnowymiarowy wlew pod klapką i nie słuchać nie da się da się bo mam tylko wymaga to trochę chęci i pracy��
Myślałem o takiej stałej przejściówce, wstępnie widzę, że dało by się. A czy Kolega może coś pokazać jak to zrobić.
A jeśli chodzi o przechowywanie to ja swoją przejściówkę trzymam w pokrowcu na półeczce w lewych drzwiach.
PS. Na niektórych stacjach tankowanie przez przejściówkę może wykonywać tylko pracownik stacji.
-
Cytat:
Napisał
koczis
(...)
PS. Na niektórych stacjach tankowanie przez przejściówkę może wykonywać tylko pracownik stacji.
Na przykład na BP
Auta z LPG mam od 2010 roku, myślisz, że jak weszły przepisy, że można samemu tankować na stacjach to pracownicy BP się garnęli do tego by Ci zatankować?
od chwili gdy zmienili pistolety na te do samodzielnego tankowania NIGDY nie tankował mi pracownik stacji, ba nawet widzieli, że wkręcam przejściówkę ;-)
A na BP tankuję co 3 dni :D
Tak samo jak powinieneś używać rękawic ochronnych do tankowania...
-
6 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
koczis
Myślałem o takiej stałej przejściówce, wstępnie widzę, że dało by się. A czy Kolega może coś pokazać jak to zrobić.
proszę kilka fotek, a co do porysowania okolic wlewu to trzeba być przysłowiową ciapą żeby coś narozrabiać :wink:
Załącznik 32697Załącznik 32698Załącznik 32699Załącznik 32700
-
Nooo taką przeróbkę to raczej po gwarancji. A co z homologacją ?
-
Dotrysk 95 w praktyce. Ok. 800 km po autostradach jednym skokiem. Średnia prędkość ok. 110 km/h, do max. 145, ciągle ponad 4000 obr./min. Na tym odcinku auto wypiło dodatkowo ok. 8 l. 95 (sądząc po wskazówce poziomu paliwa). Po 2 500 km na autostradach konieczna dolewka oleju ok. 300 ml.
-
Cytat:
Napisał
jan ostrzyca
(sądząc po wskazówce poziomu paliwa)
To by trzeba nalać do pełna PB (+ drugie odbicie pistoletu) przed trasą a po trasie ponownie do pełna (+ drugie odbicie pistoletu) i zobaczyć ile PB weszło (a to i tak by było średnio dokładne bo różne pistolety różnie odbijają).
-
Ja bym raczej proponował poczytać o dotrysku PB w jakimś rzetelnym źródle np. Forum monterów LPG http://lpg-forum.pl bo nie takie złoto...
Wysłane z mojego C103 przy użyciu Tapatalka
-
A co z tym dotryskiem nie tak?
-
Że jest jak pudrowanie syfa?