Na pewno, np. 1.0 TCe LPG;-)
To jest widok strony w wersji do druku
Na pewno, np. 1.0 TCe LPG;-)
Nasz kolega "rajt" daleko nie odskoczył,bo wziął auto na "F"..bedzie czestym gosciem tylko na innym forum.:crazy:haha
He he Clio 3 1.2 Tce z nietypową mocą ...103 KM :) bez lpg, za to fabryczna navi , szklany dach odsuwany , mix wersji day and night i na 20lecie Clio . Ma być prosto ,szału nie ma, ale do miasta nadaje się. Na tym innym forum parę pytań miałem, ale za dużo nie ma co pytać, bo auto znane doktorom . Jeszcze jednego na F nie miałem i chciałem -Forda :) ,ale to może kiedyś choć ciągle Alfa kusi i znalazłem 159 z motorem 1.8 z przebiegiem ...55 tyś km z pełną dokumentacją -tyle, że rocznik starszy . Nie kupiłem ,bo ma być tanio ,ale serce bolało :)
do 80 kmh daje radę :) , pasek ? wymieniałem , a co ile? tyle nie mam planu mieć :)
Zamienil stryjek...;-) ale niech sie sprawuje:partyman:
Przesiadłem się na SKM/Regio - lepszy dojazd, a gdy w Polskę to sobie wypożyczę auto jakie zapragnę :)
może ? bardziej portfel i zdrowie -gratisowy spacer ponad godzinny w tym zawarty . dobra, bo to nie temat na ten topik :)
No i bum. Akumulator wymieniony na gwarancji wytrzymał 3 lata i 9 miesięcy. Wczoraj wieczorem bardzo się zdziwiłem, gdy auto było martwe, a długo nie stał, od zeszłego piątku w garażu... 2 tygodnie wcześniej akumulator był profilaktycznie podładowany. Pobór spoczynkowy w normie. Tego się nie spodziewałem.
To ja miałem coś sprawnego :) auto z 2016 i we wrześniu sprzedałem auto i ciągle na ori ,ale nie jeżdżone na SS praktycznie nigdy .
Może nie miałeś tyle gratów elektrycznych co mój, inna firma itp.
S&S w moim był wyłączony. Używałem kilka razy przed szlabanami, do testów.
Zapodalem Boscha S4 E08 70Ah 760A - jest moc :food:
Uprzedzając, mam pakiet zimowy z altkiem i aku od MJ 2.0 140KM.
Bosch potraktowany testerem jeszcze fajniej wychodzi - 810A rozruchowego :food:
No nie miałem gratów , to fakt, ale ty je mając i mając do tego inny altek i aku szybko doświadczyłeś w tym momencie nieprawidłowe wyliczenia producenta co do potrzeb i możliwości tych elementów lub wprost ..celowe projektowanie obejmujące przymus zakupu elementów eksploatacyjnych szybko po gwarancji :( Tak czy siak fajne to było auto .
Ten Bosch bardzo pozytywnie mnie zaskoczył po 2 dobach, w tym ostatnią stał na mrozie, odpalany był przy -9stC., nie było negatywnych efektów w postaci błędów centralek martwej strefy/Lane Assist, a co w takich warunkach często i gęsto zdarzało się z poprzednimi akumulatorami. Teraz będę sprawdzał, czy będzie schodził z napięciem spoczynkowym po nocy do 12,3V. Jestem ciekaw, czy będzie normalniej.
Z mojego doświadczenia gdy kupiłem ponad rok temu akumulator to dalej na wykresie ładowania pokazuje 3 kreski. i nie jeżdżę na S&S. ale mocniejszy i na razie brak oznak jakichś problemów.
Potrzebuje pomocy - czy ktos z Was ma iksa (wersje europejska) wyprodukowanego do 4.2.2016 (lub po prostu w 2015 roku), ktory ma satynowe klamki i bezkluczykowy dostep, czyli klamke kierowcy z przyciskiem do ryglowania? Chyba wszystkie wersje typu cross mialy klamki satynowe, a wersje typu urban lakierowane na chrom.
Potrzebuje jakikolwiek europejski VIN, moze byc na priv.
---
Problem rozwiazany - na Otomoto pojawil sie w koncu odpowiedni egzemplarz z 2015, z prawdziwym VINem, fotami w dobrej rozdzielczosci i opisem, ze jest keyless:cool:
Ponad tydzień z nowym Aku. Jest dobrze. Fabryczny/serwisowy (jako nowy) spadał z napięciem do 12,3V przez noc, a ten spoczynkowy trzyma 12,61V po 2 dobach od zaparkowania. Nie było żadnych anomalii podczas jazdy, co miało miejsce z fabrycznym Exide i asowym Moparem.
Pojawiły się u mnie lekkie stuki przy niskich prędkościach, na przykład podczas dojeżdżania do świateł. Wymieniłem poduszkę skrzyni (dwa elementy: łapę i uchwyt do skrzyni) i stukanie ustało. Stara była już naderwana, co objawiało się również mocnym ruszaniem się silnika przód-tył. Przy okazji biegi lepiej wchodzą :food:
Dziś wieczorem po pracy spotkała mnie przykra niespodzianka. Idę do samochodu temperatura -2. Kręcę, zaskakuje, automat przestaje kręcic i gaśnie. (błąd hamulca ręcznego) i tak w kółko. Aż w po kilkunastu razach padł akumulator. Wezwałem pomoc assitance podłączył się do swojego przenośnego rozruchu - to samo kręci ale nie odpala. Wziął kable podpiąl pod aku, swojego auta i po dłuższym kręceniu odpalił. Czy to możliwe że nie chciał mi na początku palić bo za słabe już jest aku ? (kręcić przecież kręcił).
Da się sprawdzić na aku Mopara rok produkcji ?
EDIT:
Byłem dziś u speców od AKU i sprawdzili mi jaką wydajność aku - z tego co powiedział to pomimo naładowania jest połowa mocy - czy to może być powód problemu z odpalaniem (kręcił a nie odpalał)?
Jak sa spadki napiecia, to moga byc rozne jaja. U mnie silnik sie uruchamial i gasl po kilku sekundach... a mnogosc bledow i komunikatow przeraza:smile:
Bez sensu - liczy sie tylko stan. Dwulatek moze byc skopany a siedmiolatek jeszcze dobry - nie ma reguly.
Akumulator to jest jedno, stan kabli/polaczen masowych to drugie.