Nie sprawdzałem. Byłem na wyjeździe, czekając w aucie z nudów się wpiąłem ale nie chciałem grzebać. Kukne dam znać.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
To jest widok strony w wersji do druku
Nie sprawdzałem. Byłem na wyjeździe, czekając w aucie z nudów się wpiąłem ale nie chciałem grzebać. Kukne dam znać.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Zapis konfiguracji proxy zdaje się działa
Załącznik 39734
Działa w pełnej wersji ...pisałem już o tym na koniec listopada w tym wątku kilka stron wcześniej.
https://fiatklubpolska.pl/instalacja.../39#post399626
A ja też się pochwalę. Wyłączyłem dziś brzęczek nię zapiętych pasów i zrobiłem kopię osiowania proxy. Narazie krótka zabawa obd ale mam już radio 5 cali i wkrótce wymiana.
Cześć, Sporo informacji w wątki. A czy mógłby mi ktoś wyjaśnić jaka jest różnica pomiędzy AlfaOBD a MES? Jeśli dobrze rozumiem, oba programy mają takie same możliwości?
P.S. Przymierzam się do zakupu STN1170 ELM327 v3 lub STN2120 + niebieski kabelek, wyczytałem że to będzie wystarczający zestaw do Wszystkiego w Tipo?
P.S.2 Dopiero raczkuję w tym temacie...
Dobrze że dopisałeś "raczkującego użytkownika" co nie znaczy że nie potrafisz czytać,
a jest tu wiele wątków które rozwieją twoje wątpliwości. Pytasz o różnice programów ?
więc odpowiem pytaniem, może banalnym ale kto jest lepszy Mąż czy Żona ?
Ja znam odpowiedź bo znam drugą stronę :) ale to nie znaczy inni też tak mają :)
Ps. STN1170 to dobry zakup, z pewnością wystarczy dla twoich potrzeb, gdybyś
potrzebował "niebieskiego" to mam na zbyciu.
Hej, pytanko, czy wie ktoś co może powodować "błąd przepustnicy, przyuczenie" - wywaliło mi jakiś tydzień temu, skasowałem, po ok 200 km pojawił się znowu. Przez pewną chwilę świecił się check engine razem z kontrolkami błędu ESP oraz błędu kontroli ciśnienia w oponach. Po jakiś 5 km pozostał tylko check. Pomożecie?
Jak kasowales to daj listę błędów, które skasowałeś. Wtedy może ktoś coś powie o tym co mogło je spowodować, bo na podstawie koloru lampki to powiem ci ze masz jakiś problem z autem...
Nie znam kodu błędu, było to robione u machera, pamiętam tylko, że to "błąd przepustnicy" i coś z przuczeniem. Jestem laikiem w te klocki, ale chce wiedzieć o co kaman.
Może wystarczy przeczyścić przepustnice .
Nic nie wnoszący komentarz w typie starych użytkowników popularnego forum dla elektroników. Pozdrawiam Block4r. :redface:
A teraz sedno wpisu:
Korzystał lub zakupił ktoś STN2120 ELM327 v4 po Bluetooth i ma jakieś doświadczenia z nową wersją? :)
Różnica cenowa pomiędzy wersją v3 a v4 jest niewielka i zastanawiam się nad wyborem, a opinie na portalu aukcyjnym nie wiele mówią. :confused:
O ile pamiętam, kiedyś używałem niebieskiej przejściówki, żeby połączyć się z radiem (Viaken STN1170, AlfaOBD). Teraz program nadal żąda przejściówki, ale się nie łączy. Za to łączy się bez przejściówki. Taka ciekawostka... Ciekawe, jak teraz z osiowaniem (nie próbowałem, kiedyś trzeba było przepinać przejściówkę).
Osiowalem ostatnio alfą po zmianie aku i normalnie szybciutko bez przepinania żadnych przejściówek. Jakieś 10x szybciej niż mesem...
Witam wszystkich
od niedawna jestem użytkownikiem Tipo 1.4 i szukam jakiegoś urządzenia typu ELM do bezprzewodowej diagnostyki auta(smartfon) czy polecicie jakieś urządzenie, żeby było kompatybilne z autkiem lub jakiegoś sprzedawce u którego można je nabyć ??
Pozdrawiam
Dawid
Viaken STN1170
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Dlaczego po skasowanu inspekcji serwisowej (operacja wykonana MES) dni pozostałe do przeglądu nie zmniejszają się. Przegląd wykonany 08/03/2021 nadal na wyświetlaczu jest 365 dni. Kilometry ubywają.
Szcześliwi czasu nie liczą ... ;)
Hej. Mam pełną wersję Alfaobd, elm oraz tipo biedaedyszyn bez uconect. Potrzebuje wyłączyć światła dzienne w trakcie postoju i zapłonu oraz sprzęgło niezbędne do uruchomienia silnika. Ktoś wie które opcje za to odpowiadają?