No ale od świateł nie chcesz być pierwszy? Przeciez to V8ki objeżdza ;) haha wir w baku i król prostej :)
To jest widok strony w wersji do druku
No ale od świateł nie chcesz być pierwszy? Przeciez to V8ki objeżdza ;) haha wir w baku i król prostej :)
Jednak mniej boli litr więcej w mieście (no chyba że LPG bo wtedy wcale) niż niemożliwość utrzymania stałej prędkości pod niewielkie wzniesienie. Zwłaszcza przy >30 °C gdy wolnossak dostaje powietrza mniej. I jeszcze z włączoną klimą.
Raz tak miałem myslalem ze silnik padł ale redukcja, but w podłogę i poszedł jak szalony haha ;) trzeba wiedziec czym sie jedzie i nie robic głupich manewrow. Jazda autem jest jak media markt...
Mając t-jeta masz dwie możliwości: jazda oszczędna (da się) lub dynamiczna. 95 KM daje tylko szansę na to pierwsze + zużycie oleju. ;)
To ile te Tjety palą? Mój jak na razie nie przekroczył 10.5 Lpg przy średniej prędkości 18 w jedną (do roboty) i około 30 w drugą ( z roboty).
Odnośnie tipo i lpg.
Przy przeglądzie po roku diagnosta się doczepił, że mam duplikat a nie oryginał butli i że brak na nim podanej pojemności butli. A taki papiór dostałem z pojazdem... Wy macie oryginały czy też duplikaty?
Chodzi o gaz fabryczny.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Google.pl>Spalanie Tipo T-jet>
https://www.facebook.com/groups/tipo...1733779433987/ <- jaki świeży. Z dzisiaj.
Zazdroszczę. Mi w upałach palił przy średniej 21-23km/h (taxi) przy upałach mniejszych niż w tym roku około 12 LPG. A to 95 kunia.
Nie wiem od czego to zależy... Niektórym produkuje paliwo ta turbina :lol:
Do autora: Weź wypożycz takiego i się przejedź, i zobacz ile Tobie pali. Tutaj się nie dowiesz, bo niektórym tutaj ten silnik w tym samochodzie pali tyle co 1.0MPI w Fabii.
No widzisz. Niektórzy są nieuleczalni. Wbijam tutaj nadal dla beki. Lepsze niż forum Leganzy. Tam też jest takich 3'ech co są nieuleczalni:P
Aż sprawdzę jak wygrzebie kwity na przegląd...
Zrobiłem swoim t-jetem około 8,9 tyś km. Średnie spalanie z tego dystansu to 7,8 l. Codziennie robię krótkie odcinki do i z pracy plus czasem w robocie prywatnym załatwiam różne sprawy. Dłuższe trasy oczywiście też się zdarzają. Cały czas klima automatyczna odpalona. Jak dla mnie nie ma dramatu w stosunku do wolnossącego. Ale też i wolnossącym da się jeździć - kwestia co komu bardziej pasuje. Każdy z tych silników ma plusy i minusy. Indywidualnie trzeba rozważyć który motor będzie lepiej pasował konkretnej osobie i tyle.
Widzisz FiatPrime mogles kupic Tjeta na Taxi, mialbys najszybszą taksówkę w trójmiescie a i gazu nie trzeba było zakladac bo to pali tyle co nic :) ;) haha
Witam, ja mam spalanie LPG w okolicach 10-12,5 w zależności od warunków pogodowych i stylu jazdy (LPG FABRYCZNE), w tipo 95 z dokładanym gazem w salonie spalanie wąchało się miedzy 9,5 - 11,5 Przyjemniej się jeździ tipo z silnikiem doładowanym - bez dwóch zdań.
dario123, uważaj co piszesz. Jeśli zapomnisz dodać, że T-jet wypija 5 l więcej niż 95 KM i nie ma wielkiej różnicy w dynamice, zadowoleni użytkownicy 95 Km zaleją cię sarkazmem i radosną twórczością satyryczną nt t-jet. T-jet MUSI żłopać jak smok! Musi! Takie jest odwieczne prawo natury. ;)
ale faktem jest że tbenzynę jak deptasz to pali w opór , jak tdiesla pogonisz to spali z 2-3l więcej na sto