Wymiana trwa chwilę, panel siedzi na, jak dobrze pamiętam liczbę zatrzasków, 4. Na koniec osiowanie. Miałem wymieniany na gwarancji. Wada ujawniła się w moim po pół roku od zakupu.
To jest widok strony w wersji do druku
Wymiana trwa chwilę, panel siedzi na, jak dobrze pamiętam liczbę zatrzasków, 4. Na koniec osiowanie. Miałem wymieniany na gwarancji. Wada ujawniła się w moim po pół roku od zakupu.
Co tzn osiowanie? Jak czytam takie coś to już się boję że to popsują,,, kurcze 28go kończy mi się gwarancji i muszę to chyba wymienić, za przedłużenie gwarancji w opcji maximum care powiedzieli mi 2000pln, i chyba odpuszczę przy przebiegu 6tys km, sam nie wiem
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Najprościej ujmując podłączenie kompa i odświeżenie obecnych w aucie modułów. Musi to być zrobione, każdy moduł na swój identyfikator i po wymianie jest niezgodność, więc trzeba odświeżyć listę modułów.
Jedź i wymieniaj. Panel bez użycia narzędzi się ściąga, a potem przepięcie wtyczki do nowego i zatrzaśnięcie. Góra 10 minut i po robocie.
Dzięki za odpowiedź. Powiedz jeszcze czy u Ciebie także słychać trochę pracujące drzwi na wybojach typu dziury na polnej drodze? Bo na policjantach jest ok, tylko ja tych tzw krzyzowych
Witam serdecznie
Mam pytanie, przy jakich przebiegach zazwyczaj zaczynały sie problemy z turbinami w waszych autach,,, pytam bo za 2 tygodnie kończy mi się gwarancja, przedłużenie na kolejne 2 lata wycenili na 2000pln i biję się z myślami czy przedłużać czy nie,,, nadmienię że przez dwa lata zrobiłem tylko niecałe 6tys km, więc jeźdzę bardzo mało, czyli za 2 lata może dojdę do 20tys i pytanie czy warto
Jest to wada projektowa, więc osobiście nie widzę innej możliwości. Móc jak najbardziej mogą, odrębną kwestią jest chęć wzięcia swego/Garrett'a błędu na klatę. Jak postąpią w tym przypadku? Nie wiem. Co ciekawe na maila nie odpisali w stylu "po gwarancji, więc bujaj się", a powiadomili ASO, które to skontaktowało się ze mną.
Sorry że cię męczę i wiem iż to sprawa indywidualna, ale bardzo liczę się z twoim zdaniem i wiedzą.
Kiedyś pomogłeś mi zdjagnozowac poduchę ... I dlatego jak myślisz z tym przedłużanie gwarancji przy orzelicie 6tys km. I jazda około 5 tys rocznie, może zanim zacznie mi się to sypać to wiesz ile kat mi to zajmie [emoji3]
Oj tam, od razu męczysz :)
Przy takich przelotach jak masz, to na rozszerzonej gwarancji turbina nie da o sobie znać. Magiczną granicą jest przekroczenie 40tyś. km, nie widziałem informacji, żeby komuś wcześniej padło wastegate. Jeżeli ktoś jednak gdzieś coś zobaczył, to niech dopisze w temacie.
Na chwilę obecną w moim aucie nic złego, poza rzeczoną turbiną, się nie dzieje. Teoretycznie w moim przypadku teraz bym miał niby łatwiej, gdybym gwarancję przedłużył, ale z drugiej strony bym zawczasu sfinansował naprawienie błędu, który popełnił ten, który tą kasę wziął. Moim zdaniem przy takich przebiegach tylko 2tyś. wyrzucisz, bo nic nie powinno się wysypać w Twoim aucie przez te 2 lata, jeżeli teraz nic nie zwiastuje zbliżających się usterek - sam musisz ocenić po swoim egzemplarzu. Akumulatora nie bierz pod uwagę, bo jest wyłączony z rozszerzonej, tak jak i inne elementy, lista jest w warunkach.
Rozszerzać, czy nie? Ja bym nie rozszerzał.
Przy tak małych przebiegach chyba szkoda kasy na gwarancję ,lepiej dobrze ubezpieczyć auto AC z szerszym assistance . Naprawa turbo może ciebie nie spotkać ,a naprawa -jeśli już- poza ASO będzie tańsza niż poprzez ASO .Nikt nie zgadnie ,czy coś przypadkiem nie trafi w twoim aucie ,ale śledząc forum widzisz czego możesz się spodziewać
W serwisie FCA mówią że to jest normalne z tym Turbo ale Fiat idzie na rekę tym co mają auta po gwarancji ale jeden warunek że musiał być serwisowany w czasie gwarancji w ASO. Pisać trzeba pismo o wymianę Turbo w ramach rejkoimi i dobrej w spółpracy
No to mój "pieczątki" z przeglądów na gwarancji w ASO ma. Dziś na 15 jadę.