Wiem,że termostat kosztował stówę.A jak się pytałem w serwisie to cena za orginał 400zł i 140zł
zamiennik.Więc cena za Twój termostat nie jest niska.
A mechanik poskładał dobrze.Ma zakład od wielu lat i jest porządną firmą.Jeszcze jeżdżę :mrgreen: .
To jest widok strony w wersji do druku
Wiem,że termostat kosztował stówę.A jak się pytałem w serwisie to cena za orginał 400zł i 140zł
zamiennik.Więc cena za Twój termostat nie jest niska.
A mechanik poskładał dobrze.Ma zakład od wielu lat i jest porządną firmą.Jeszcze jeżdżę :mrgreen: .
Witam
Mam podobny problem w Marea z klimą i funkcją Auto. Silnik szybko się nagrzewa, przewody doprowadzające płyn do nagrzewnicy gorące a z nadmuchu cały czas leci zimne powietrze, niezależnie od ustawienia pokrętła temperatury. Co może być powodem? Co staruje temperaturą kręcąc pokrętłem, zawór na przewodzie czy może jakaś klapka w nawiewie?
Klapa. Wyłącz wentylator i przekręć kilka razy pokrętło temp. od skrajnej do skrajnej-powinno być słychać jak siłownik przesuwa klapę
Musisz wczołgać się pod deche od strony kierowcy i po lewej stronie zespołu wentylacji jest. Chyba 3 śrubki + odłączyć kostke. Proponuję tez zrobić diagnostykę klimatyzacji - w dziale download jest instrukcja.