A ile oleju na dolewki poszło w golfie: 70 litrów czyli 10x tyle co w mesiu. Średnio wyszło 0,25l na 1000km.
Co do 2 wojny. Zniszczyli nam pół kraju to powinni jakieś odszkodowania płacić..
To jest widok strony w wersji do druku
A ile oleju na dolewki poszło w golfie: 70 litrów czyli 10x tyle co w mesiu. Średnio wyszło 0,25l na 1000km.
Co do 2 wojny. Zniszczyli nam pół kraju to powinni jakieś odszkodowania płacić..
Ale to zużycie normalnie cały czas było od początku do momentu jak zaczął chłeptać jeszcze więcej. Ile więcej to już nie napisali...
Podepnę sie pod temat ,bo nie ma sensu zakładać kolejnego. Ostatnio zauwazyłem, że rano odpalajac samochów na biegu jałowym po puszczeniu sprzęgła obroty leko falują, a silnik lekko sie dławi wpadajac w drgania. Trwa to zwykle ok 2s. potem wszystko działa poprawnie. Przypadłość ta wystepuje jedynie rano. Przy kolejnym odpaleniu wszystkodziała jak należy. Podczas jazdy wszystko działa w jak najlepszym porządku. Ktos może ma przypuszczenia, co może byc przyczyną takiego zachowania?
Tak, T-jet, ale benzyna.
Poniżej Link do filmiku. W 21 s silnik lekko muli.
https://www.youtube.com/watch?v=mivmsyX-Neo
Problem nie występuje w upalne dni jak auto postoi na słońcu?
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Zdarzało mi się takie coś, i zdarza nadal ale tylko w upalne dni jak auto postoi 8h pod praca na słońcu. Generalnie nie przejmuje się tym, miałem większe wahania obrotów i itp ale to była kwestia regulacji instalacji LPG. U mnie znacznie się poprawiło odkąd tankuje Pb98. Tankuje pb98 ale nie wiele jej zużywam z racji instalacji LPG, więc mi tankowanie droższej PB nie przeszkadza.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Moje auto pod firmą jak i na parkingu osiedlowy stoi prawie ciągle w pełnym słońcu. Wczoraj i dziś rano, gdy nagrywałem ten filmik w Bielsku nie było zbyt ciepło. Mnie zastanawia ten dźwięk przyduszonego silnika w 21 s . Sprawdzałem jak to wygląda u sąsiada, który ma identyczne Tipo, no może poza kolorem i on czegoś podobnego u siebie nie doświadczył.
Problem falowania obrotów i duszenia silnika na ssaniu przy uruchamianiu zimnego silnika w moim przypadku został rozwiązany, powodem była zabrudzona przepustnica. Po oczyszczeniu wszystko działa jak należy.