To jest widok strony w wersji do druku
-
Z tego co mi wiadomo, posty Twoje jak i kolegi zostały usunięte bo nie wnosiły nic do tematu, powodowały jednak pewne zbędne przepychanki.
Czy to powód do obrazy? odpowiedz sobie sam. Nikt nigdy nikogo na siłę trzymać nie będzie.
Co do sklepu, pytanie proszę kierować do Administratora - Miszko
-
Voyager1 nawet nie żartuj, masz wiedzę i wspaniałe auto. Forum straciłoby znakomitego usera.......
-
Cytat:
Napisał
radomir
Voyager1 nawet nie żartuj, masz wiedzę i wspaniałe auto. Forum straciłoby znakomitego usera.......
Jestem tego samego zdania :)
-
Dzięki :)
Cytat:
Napisał
lukq
Z tego co mi wiadomo, posty Twoje jak i kolegi zostały usunięte bo nie wnosiły nic do tematu, powodowały jednak pewne zbędne przepychanki.
Tak i nawet sam je zaraportowałem :) Zostały usunięte dopiero po napisaniu tego posta wyżej.
Cytat:
Napisał
lukq
Co do sklepu, pytanie proszę kierować do Administratora - Miszko
Pisałem, ale nawet nie raczył odpisać słowa.
Zresztą nie chcę już tych naklejek i kubka.
-
2 załącznik(i)
Dziś odwiedziłem znajomy warsztat i co nieco zbiedniałem :(
Załącznik 32389
Oooo tam na końcu stoi.
Załącznik 32390
Przy okazji dowiedziałem się, że Croma jest dłubnięta i dlatego tak zapier...lala :cenuzra:
-
Przepływkę jak trzeba to lepiej podmienić...
To że dłubnięta to na duży PLUS :smile:
A Croma w tłumie się nie schowa :smile: to specyficzne autko.
-
Podmieniłem przecież... na nową ;) Dostałem zniżki odpowiednie :D Cena tej cyfrowej przepływki jest zaporowa.
Może i plus, ale inaczej wychodzi podczas diagnozy komputerowej i czasem ciężko rozkminić czy parametry są dobre czy nie. Wskazuje na to, że powinna mieć pod nogą ok 150KM(według specy od diesla).
-
9 załącznik(i)
Jadziem z koksem :D :P
A co mi tam. EGR i przepustnica na stół :)
Załącznik 32426Załącznik 32427Załącznik 32428Załącznik 32429Załącznik 32430Załącznik 32431Załącznik 32432Załącznik 32433
Ori blaszka
Załącznik 32434
Jak ktoś chce blaszkę z dziurkami nie ori z kwasiaczka z uszczelkami to mam tanio na zbyciu nówkę sztukę. Lux wykonanie ;)
Kromka lata jak wściekła :)
-
1 załącznik(i)
Po wymianie przepływki spalanie spadło. Nie dużo spadło ale...spadło :P
Załącznik 32472
-
1 załącznik(i)
Wymiana lampki. Odbiło jej i po naciśnięciu lewego klosza zaświecał się prawy :mrgreen:
Przełożyłem też bebechy do mojej obudowy.
Załącznik 32491
-
Bardzo ladna Cromka. Widac ze zadbana u mnie guziki na kierownicy podrapane, na zewnatrz dookola poobijany. Musze zdjecia porobic tez i wstawic.
-
5 załącznik(i)
Świeżonki wpadły.
Załącznik 32941Załącznik 32942Załącznik 32943Załącznik 32944
W tym roku wybór padł na Liqui Moly, Filtrona, a do skrzyni oczywiście Tutela od Petronasa.
W końcu wygospodarowałem czas na serwis i po 13000 zlałem smarowidła, a olej w silniku wyglądał jak smoła. Już dawno nie spuszczałem takiej brei z silnika, nie wyobrażam sobie jak można robić po 30tk na jednym oleju. Dodam, że był zalany syntetyk od Shella więc nie żadne gówno.
A potem nadszedł czas relaksu :mrgreen:
Załącznik 32945
A potem nastała ciemność :D
-
11 załącznik(i)
Trzeba było się sprężyć bo podobno zimno idzie ;)
Wpadły nowe teile.
Załącznik 33904Załącznik 33905Załącznik 33906
Jak są warunki to i robota idzie lepiej. Za tą chłodnicę spalin to powinno się komuś jaja ukręcić. Normalnie z wymianą płynu można by to zrobić w max. godzinę, a tak 5,5 godziny i to w sprincie. Miałem przerobić to mocowanie chłodniczki, ale skręciłem tak jak było bo uznałem, że przecież ja już tego drugi raz robić nie będę :mrgreen: Płyn też wymieniony na Prestonka :)
Załącznik 33907
No i jest nowy.
Załącznik 33908
Nowy jest również zbiorniczek :)
Załącznik 33909Załącznik 33910Załącznik 33911
Ogólnie rzadko wyjmuje się stary termostat który tak dobrze wygląda i działa nieprawidłowo. Był termos Wahlera to nie wiem czy to był ori, bo nowy Fiatowski mam Behr.
Załącznik 33912Załącznik 33913Załącznik 33914
W przyszłym tygodniu zmienię laczki. Uznałem, że jeszcze jest za ciepło na zimowe.
PS.Nie wiem czemu niektórzy piszą o wyjmowaniu akumulatora do termostatu. A więc ucinam ten mit. W Cromie nie trzeba, w Oplach już tak.
-
No samochód wygląda na porządny i zadbany
-
2 załącznik(i)
Nie często zdarza się takie coś :)
Załącznik 33963
Ale muszę przyznać, że o ile dla mnie Octavia to jeżdżąca tandeta to "Mundi" z tego samego roku jest autem o wiele ciekawszym i nowocześniejszym niż Croma. Fajnie jest móc przekonać się co oferowały różne marki w 2010 roku.
Załącznik 33964
-
Ta po lewej ma ładniejszej alu :cool:
-
Ale mniej ciekawe wnętrze. Poza tym nie chcę 18. Lada chwila będą Fiatowskie w zestawieniu zimowym ;)
-
Twoje wnętrze robi robote, sam mam ciemne auto i jasną skórę.
-
Dwie Kromki obok siebie?:p przeca to popularne auto. Np. u mnie na osiedlu stoją trzy sztuki, a punciaki tylko dwa;)
Koniec żartów, zgadzam się że lewa ma ładniejsze kółka.
-
6 załącznik(i)
W tym roku zmieniłem wcześniej bo w zeszłym roku mnie zaskoczyło trochę.
Załącznik 34032Załącznik 34033Załącznik 34034
Wysprzątane i zmienione dywaniki na gumiaki.
Załącznik 34035Załącznik 34036
Jest komplet :)
Załącznik 34037