To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
Zauwazylem że paruja lampy przednie do jazdy dziennej , czy tak samo macie
Po myjni automatycznej tez zauważyłem zaparowanie dziennych jak u Ciebie. Po załączeniu lamp na dłużej odparowuje. Czy zauważyliście ...że klapka wlewu paliwa nie dolega idealnie do nadwozia gdy jest zimno? Latem było ok,a teraz gdy zimno ,to ona odstaje lekko nie tworząc gładkiej linii nadwozia-chyba plastik kurczy się niewłaściwie do reszty klapki .
-
u mnie to nie występuje, ani nie występowało (jak na razie) tzn. ani nie mam zaparowanych dziennych, ani klapka nie odstaje. Auto garażowane, nie wiem jak by było pod chmurką
-
U mnie też klapka odstaje.
Tapatalk @ Galaxy S7
-
Włosi ,Włosi ,Włosi ...miałem dokręcane lusterko kierowcy ,bo przy zamykaniu drzwi trzeszczało - naprawiono,teraz od pasażera to samo ,zgłoszę na przeglądzie. Drobna rzecz,ale chce słyszeń klapniecie drzwi przy zamykaniu,a nie dodatkowo jakis gratisowy pogłos
-
Klapka wlewu odstaje lekko..Bo wpadnięciu kogoś na lusterko pasażera przy domykaniu opiera się na ramkę drzwi.
Bardzo bardzo sporadyczne uczucie a raczej jakaś dolegliwość - po odpaleniu słychać jak rozrusznik jeszcze się kreci na siłę..Ale to zdarzyło się może 4 razy..
Kto widział działający Start/stop? :D
-
1. Klapka nie odstaje - zwrócę uwagę po postoju na mrozie, teraz ma w "pokoju" 18stC.
2. Lusterko po złożeniu daleko ma jeszcze do ramki - nie ma możliwości oparcia. Masz zapewne wyłamane. W Grande Punto też dalej nie idzie, konstrukcja nogi identyczna. Nie ma znaczenia fakt składania elektrycznego.
3. Brak przedłużonej pracy rozrusznika - zapewne masz soft ECU do aktualizacji.
4. Ja widziałem działający Stop/Start, ale tylko dwie próby, bo wyłączyłem. Po podłączeniu MES-em/AlfaOBD można sprawdzić dlaczego nie działa.
-
No u mnie troszeczkę odstaje..ja stoję na ulicy także ok. 0 stopnie..Ale to raczej nie problem dla mnie.
Lusterko tak - ktoś się oparł i prawdopodobnie jest połamane..ale jeszcze nie odleciało.
Rozrusznik - nie wiem co tam jest...w ASO nigdy nie mówili ze trzeba wymienić..
U mnie S/S mimo ze jeżdżę po mieście nie chce działać.....Tak poza tym to jest spoko..
-
S/S musi spełnić ileś warunków aby działało (super ,że można to wyłączyć na stałe) ,trzeba by złapać listę warunków . Np stan aku wyłączyć może S/S i inne
-
Już pisałem jak można sprawdzić dlaczego S&S nie startuje.
-
najlepsze w start/stop jest to, że można je wyłączyć i nie włącza się za każdym razem na nowo ;)
-
2 załącznik(i)
Witajcie to jest lista usterek w Moim Fiacie 500x .
Niema tam jeszcze ujętych kilka które czekają
- Kolejny raz zepsuł się termometr ( wymienili body, wiązkę , termometr )i nic to nie dało
- Kłopot z łączeniem się Uconnect 6.5 telefonów typu android nic nie daje aktualizacja
- Rdzewiejący tłumik
-świst z wentylacji ( problem znaleziony ale nie usuniety bo tak ten model ma ) czyli świst jest z chłodzenia schowka
- diagnosta ma sprawdzić elementy gumowe zawieszenia bo lubią parcieć i można to zrobić na gwarancji
Przynajmniej jak wymienili sprzęgło wraz z elementami skrzyni biegów problemy z huczeniem minęły.
W ramach rekompensaty za problemy z Uconnect 6.5 cala dostałem od FCA Poland 5 lat gwarancji na całe auto na 200 tys.km
-
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
-świst z wentylacji ( problem znaleziony ale nie usuniety bo tak ten model ma ) czyli świst jest z chłodzenia schowka
Bzdury w ASO gadają. Ten typ tak nie ma. Jeśli z wentylacji schowka świszczy, to należy wymienić przepustniczkę na pozmianową - takie zalecenia posiadają ASO w sofcie diagnostycznym - tyle, że leniom nie chce się sprawdzać. Weź ich potrząśnij i powiedz, żeby za robotę się wzięli i czytali zalecenia serwisowe.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
- Kolejny raz zepsuł się termometr ( wymienili body, wiązkę , termometr )i nic to nie dało
Do sprawdzenia łączność przewodów wiązki lusterka w drzwiach/lusterku. Przy wymianie "naprawie" nic pewnie nie wyczyścili i nie zabezpieczyli przed wilgocią - tak moim zdaniem sprawa wygląda.
-
witajcie , dzisiaj podczas pierszego serwisu olejowego mojego X-sa , po pierwsze serwis wymienił olej na Sellenię "K" Pure energy 5w/40 , zamiast instrukcujnej Selenii 0W/30 digitek, co o tym myślicie..po moim pytaniu powiedzieli, ze jest to lepszy olej na nasze warunki niz Digitek, po drugie ze zgłoszonymi uwagami o trzeszczacym lusterku podczas zamykania( niby dokrecili) i głośnych klockach z przodu( poczyscili sprezonym powietrzem, ten typ tak ma), nie dali rady dalej mam to samo. O rdzewiejacej koncówce wydechu powiedzieli , ze nie ma szans na wymiane. Coś słabe to moje ASO:confused:
-
Cytat:
Napisał
majkel7506
witajcie , dzisiaj podczas pierszego serwisu olejowego mojego X-sa , po pierwsze serwis wymienił olej na Sellenię "K" Pure energy 5w/40 , zamiast instrukcujnej Selenii 0W/30 digitek, co o tym myślicie..po moim pytaniu powiedzieli, ze jest to lepszy olej na nasze warunki niz Digitek,
W razie problemów z silnikiem masz pozamiatane:!: Ma być lane to co w instrukcji. To, że ASO powiedziało, że tamten będzie lepszy jest bez znaczenia. Gwarant, czyli FCA, ma to w pupie, a co za tym idzie nie dołoży złotówki do np. naprawy modułu MA na gwarancji, której można powiedzieć na silnik już nie masz z powodu złego oleju.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
W razie problemów z silnikiem masz pozamiatane:!: Ma być lane to co w instrukcji. To, że ASO powiedziało, że tamten będzie lepszy jest bez znaczenia. Gwarant, czyli FCA, ma to w pupie, a co za tym idzie nie dołoży złotówki do np. naprawy modułu MA na gwarancji, której można powiedzieć na silnik już nie masz z powodu złego oleju.
czyli co proponujesz?
-
Cytat:
Napisał
majkel7506
po drugie ze zgłoszonymi uwagami o trzeszczacym lusterku podczas zamykania( niby dokrecili) i głośnych klockach z przodu( poczyscili sprezonym powietrzem, ten typ tak ma), nie dali rady dalej mam to samo. O rdzewiejacej koncówce wydechu powiedzieli , ze nie ma szans na wymiane. Coś słabe to moje ASO
Witaj
Klocki wymieniaja na gwarancji mi 1 raz wymieniali przy 15 tys.km drugi raz w raz z tarczami przy 25 tys .km i teraz mam spokoj nic nie piszcza
Końcówke wyminili mi na gwarancji ae znowusz rdzewieje . Za nie długo bede to z głaszać
-
Cytat:
Napisał
majkel7506
czyli co proponujesz?
Nie wiem co zaproponować. Jedyne co przychodzi mi do głowy to zmiana oleju na właściwy na ich koszt, ale jak skorygować wpisy?
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Nie wiem co zaproponować. Jedyne co przychodzi mi do głowy to zmiana oleju na właściwy na ich koszt, ale jak skorygować wpisy?
Ma podkładkę w razie awarii ASO musi robić naprawę na swój koszt. Mnie też wlali nie ten olej co trzeba fakt był 0w30 ale do silników diesla a mam benzyniaka.
-
Tak czytam i dochodzę do wniosku ,że klient ma znać się na mechanice, elektronice itd . Co raz gorzej :(
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
Tak czytam i dochodzę do wniosku ,że klient ma znać się na mechanice, elektronice itd . Co raz gorzej :(
Takie są niestety realia.