To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja też mam dalej problem.Elektryk stwierdził że wszystko ok i tylko może jeszcze coś być z wtryskiwaczami paliwa.Mówił że benzyna zostawia jakiś dziwny ślad jak sprawdzał.Wlałem dobrej benzyny i tak jakby na jeden dzień było lepiej bo odpalił za trzecim razem i musiałem dodawać gazu jak zawsze żeby nie zgasł.Później znowu było to samo.Teraz znowu wlałem dobrej benzyny i Kuiłem też STP do gazu i wlałem ale na razie nic nie pomaga.Chyba też pojeżdżę na samym paliwie to może pomoże.Jak jest u Ciebie miłosz219 i olsenoz?
-
Dziś jadę do mechanika z tym czujnikiem temperatury sprawdzić.
Jeden gazownik polecił żebym przewód podcisnienia gazu na noc odpiął i wtedy będę wiedział że ciśnienie nie "wpuszcza" gazu.
Jeszcze teorię są żeby mieć więcej niż połowę zbiornika paliwa albo uszczelka pompy paliwa
Nawet niektórzy mówią że może być wina rozrządu :D
-
Też słyszałem o rozrządzie ale elektryk powiedział że nie.Pompę paliwa całą wymieniłem i nic nie pomogło,tylko na chwilę.Ale niektórym ponoć pomogło tylko pyt czy mieli identyczne objawy czy podobne.Ja odpalałem awaryjnie z wciśniętym przyciskiem gazu i na początku pomagało ale później znowu to samo.Dzisiaj normalnie odpalałem na benzynie i nawet szybko odpalił bo za trzecim razem.Teraz tak będę odpalał i zobaczę czy cały czas się będzie tak za około trzecim razem odpalał czy później znowu za dwudziestym razem.Mam 3/4 baku paliwa.Olsenoz zaj znać co Ci tam powiedzą i czy coś pomogło:)Może wystarczy tylko na benzynie pojeździć.Jak miałem problem przy odpalaniu to pojeździłem na benzynie i pomogło tylko że na około 2tys km
-
Zakręciłem butle z gazem i mój plan narazie taki:
Wypaliłem gaz w przewodach i normalnie zostawiłem samochód i jutro zobacZymy jak będzie, jeżeli nie pomoże to następnego dnia wyciągnę wtyczkę od czujnika temperatury a jeśli to nie pomoże to jeszcze dodatkowo odepnę klemy akumulatora na całą noc. Planuje jeździć narazie cały czas na benzynie bo mam krótkie przejazdy do pracy, a potem wracam do domu ponad 450km to znowu załączę gaz
Jeżeli nic nie pomoże to jestem na wrzesień umówiony do Polusia na Śląsku (polecany mechanik na forum)
-
Ja juz zrobilem 800 km na benzynie i jest wszystko dobrze.Będzie rano sprawdzany na komputerze i porównanie z parametrami przy adaptacji.Nie wiem co bedzie jal włączę gaz.
-
Na komputerze "wymusiłeś" od nowa adaptację map albo coś w tym stylu czy poprostu zacząłeś jeździć na benzynie?
-
Jak sie polaczysz to jedt możliwość wykonania adaptacji do ustawien fabrycznych. Ale to trzeba mieć pelna wersje do takich operacji.Moj elektryk taki miał.
-
Witam Panowie,
borykałem się z tym problemem 2,5 roku temu. Okazało się, że problem tkwił w źle skalibrowanej instalacji gazowej. Po poprawnej kalibracji samochód palił normalnie przez ponad 2 lata.
Miesiąc temu jednak problem powrócił, byłem na regulację ale to nie pomogło i właśnie umawiam się na poprawkę, mam nadzieję że będzie ok.
-
Dzisiaj niestety problem wrócił.Dalej jeżdżę na benzynie.JAkie licho siedzi w naszych autach?
-
Disl123 daj znać czy pomogło....
-
milosz butla jest zakręcona i wyciągnięty bezpiecznik? mimo to auto znowu źle pali? nawet na chwilę nie uruchamiałeś instalacji gazowej?
-
Butla jest odkrecona, mam ją pustą. Wyłączona jest instalacja na przełączniku. Juz 1000km na benzynie.
-
WcZoraj elektryk adaptację zrobił pojeździłem na benzynie różnymi stylami a gaz tylko na guziku wyłączyłem i rano odpalił od strzału :). Zobaczymy Jeszcze jutro bo przez weekend ponad 1000 km zrobię więc włączę gaz.
Elektryk polecił przeczyścić przepustnicę bo miał podobno przypadek i czyszczenie pomogło
-
olsenoz daj znać co i jak bo też chce się uporać w końcu z tym problemem...:)
-
Na 99 procent jest to wina źle Wyregulowanej instalacji gazowej.
Po przełączeniu na gaz znowu zaczyna gorzej odpalać, rozmawiałem ze swoim gazownikiem i Jadę za tydzień na poprawę więc Panowie szukajcie gazownika który Wam to ogarnie 😁
-
olsenoz,tak czy tak daj znać czy całkowicie uporałeś się z tym problemem...
-
Cytat:
Napisał
zajcu201
olsenoz,tak czy tak daj znać czy całkowicie uporałeś się z tym problemem...
Panowie jak na zakręconej butli, wypalonym gazie z instalacji i wyciągniętym bezpieczniku problem ustępuje po kilku dniach to ewidentna wina instalacji.
Musisz znaleźć gazownika, który będzie stroił instalacje po czasach wtrysków lub jeszcze lepiej po czasach z OBD.
-
Disl123 czy gazownik uporał się już całkowicie z Twoim problemem?Miłosz219 a Ty jak tam?
-
Zrobiłem 1400 km na benzynie po adaptacji i auto odpala normalnie. Sprawdzone miałem ciśnienie paliwa na benzynie. Wyszło 3,2 bara na z załączeniu zapłonu a po odpaleniu 2,8 bara. Wszystkie parametry w normie. Przełączyłem na gaz i zrobione mam 300 km i za każdym razem auto jak na razie odpala. Gazownik ponownie zrobił mapę na gaz. Czas pokaże jak będzie dalej z tym odpalaniem.Teraz będę miał przerwę w jeździe bo starszy pan wymusił i wyjechał mojej żonie i mój bravolot wylądował u blacharza.
-
Cytat:
Napisał
milosz219
Zrobiłem 1400 km na benzynie po adaptacji i auto odpala normalnie. Sprawdzone miałem ciśnienie paliwa na benzynie. Wyszło 3,2 bara na z załączeniu zapłonu a po odpaleniu 2,8 bara. Wszystkie parametry w normie. Przełączyłem na gaz i zrobione mam 300 km i za każdym razem auto jak na razie odpala. Gazownik ponownie zrobił mapę na gaz. Czas pokaże jak będzie dalej z tym odpalaniem.Teraz będę miał przerwę w jeździe bo starszy pan wymusił i wyjechał mojej żonie i mój bravolot wylądował u blacharza.
Jak gazownik stroił na mapy to długo tym nie pojeździsz...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
zajcu201
Disl123 czy gazownik uporał się już całkowicie z Twoim problemem?Miłosz219 a Ty jak tam?
Tak