To jest widok strony w wersji do druku
-
Kolega w poniedziałek do pracy nie przyjechał bo jego Audi Q5 2.0 w dieslu nie odpaliło... dzisiaj jest już bo wypłukano mu filtry i zbiornik z parafiny... ;-)
A tankował tylko w promocji super DIESEL na bardzo znanej zachodniej sieci stacji paliw ;-)
-
Najlepszym dodatkiem do diesela na mroźne dni jest litr benzyny na pełny bak. Prawie tak samo skuteczny jak inne markowe dodatki, a kosztuje mniej ;)
-
Cytat:
Napisał
malutki1989
Najlepszym dodatkiem do diesela na mroźne dni jest litr benzyny na pełny bak. Prawie tak samo skuteczny jak inne markowe dodatki, a kosztuje mniej
Zdecydowanie nie zgodzę się z Kolegą. To może i działało w starych dieslach ale w przypadku CR nie polecam dodawania benzyny. Jeśli już to są inne nie drogie a sprawdzone preparaty tj. np. "Diesel Skydd Black Arrow" albo tankowanie diesla "arktycznego".
-
Bardzo dawno temu w moim fiacie DS 1,3 UNO było wyraźnie napisane ile litrów PB należy dolać do ON przy -15...-20.. -25C ale tam ciśnienie ON na wtryskiwaczu było dużo poniżej 200 Bar.
Dzisiaj w nowych CR masz grubo ponad 2000 Bar i tego bym nie zaryzykował bo zatrzesz albo pompę albo wtryskiwacze ;-) A może i wypalisz dziurę w tłoku :cool:
-
Cytat:
Napisał
lisekg
Dzisiaj w nowych CR masz grubo ponad 2000 Bar i tego bym nie zaryzykował bo zatrzesz albo pompę albo wtryskiwacze
Właśnie o tym mówiłem. Najlepiej przy klekotach zapobiegać niż później działać "objawowo".
-
Witam ponownie. Dziś udało mi się wymienić czujnik położenia wału, nie było może aż tak łatwo przydaja sie wtedy zwinne i niewielkie rączki bo trzeba troche grzebnąć.
Moim zdaniem wydaje mi się że pali lepiej w sensie tak lżej, słychać ładnie rozrusznik jak kreci i odpala nie ma juz blądzących obrotów jak by silnik nie wiedział kiedy ma podać paliwo, ale to tylko i wyłącznie moje zdanie i odczucia. Co do telepania budą przy odpalaniu a w zasadzie samym silnikiem przy okazji odwiedzin cromy od dołu sprawdziłem podzuszki silnika i skrzyni i okazało sie na moje oko że mam wywalone dwie dolne przed i za silnikiem bardzo podobne konstrukcją do siebie. Boczna od strony skrzyni i od silnika wydają sie ok tak więc kolejny etap - poduszki.
Po wymianie dam znac czy koniec traktorowego odpalania :)