To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Bogacz12325
Auto po długim kompletnym remoncie silnika lecz błąd z niewystarczajacym ciśnieniem oleju nie ustąpił, pojawia się dalej , podczas próby ruszenia na pierwszym biegu , przed wczoraj ładnie wszystko grało i ruszał normalnie na polsprzęgle i normalnie , a wczoraj błąd, najlepsze w tym wszystkim jest to , że w sobotę po odbiorze samochodu wszystko działało klimatronik normalnie działał,jak i to ciśnienie nie wyskakiwalo , a teraz znów klimatronik wariuje razem z tym komunikatem , a z klimatronikiem problem jest taki że do czasu zresetowania wszystko cacy póki czegoś nie przełącza np obniża temperaturę bądź wyłącze go , wtedy po stronie kierowcy leci Klima a po stronie kierowcy normalnie ogrzewanie . Może gdzieś w elektronice jest problem , wymieniłem pompę oleju czujnik też dpf również gdyż niestety to posiadam , usunięto mi klapki bo w sumie już ich nie było i zaślepiono egr przy okazji oraz wymieniłem turbine. Już powoli sił nie mam na to auto bym potrzebował jakiegoś nakierowania w którym kierunku teraz pójść
Mam ten sam problem... Znalazłeś przyczynę ?
-
Taka mała ciekawostka: ten komunikat może również świadczyć o zbyt niskim ciśnieniu oleju... napędowego. Tak było u mnie. Pomaga wymiana filtru paliwa. Panom z ASO zajęło to 6 tygodni, aby rozwiązać tę zagadkę.