Najgorszy jest ten 1% bo jak uszkodzisz sterownik to zostaje tylko ASO jak nie masz zrobionej pełnej kopi swojego.
To jest widok strony w wersji do druku
Najgorszy jest ten 1% bo jak uszkodzisz sterownik to zostaje tylko ASO jak nie masz zrobionej pełnej kopi swojego.
Powiem Ci tak, z czystej ciekawości próbowałem wgrać soft do mojej 1,9 16V z wersji 1,9 8V i wszedł bez problemu, ale nie działał, odpaliłem program i wgrałem to co miałem jak kupiłem auto i żadnych skutków ubocznych... próbowałem wgrać z opla 1,9 16V podobnie jak wcześniej wróciłem do stanu pierwotnego... jeśli podczas wgrywania padnie ci laptop albo rozładuje się akumulator to jasne nie dogra i jest lipa, ale to są sytuacje krytyczne... Tak tylko piszę o tym bo sam do niedawna byłem nieświadomy że tak jak można kupić elma tak samo można kupić kabel do programowania, wiadomo jak ktoś będzie chciał zapłacić niezłą sumkę bo się boi to niech płaci tego nie zmienię ale może są użytkownicy co są gotowi spróbować i czegoś więcej nauczyć o swoim samochodzie, tym bardziej że z tego co mi się wydaje to fiaty są jedynymi z nielicznych samochodów co są naprawdę proste w obsłudze.
Niby tak, ale chcialbym polaczyc to z jakims fajnym modem (styl jazdy raczej agresywny ale z glowa). Troche mi brakuje mojej beemki 3l w benzynce. Niestety pojemnosc bagaznika i skladane fotele wziely gore nad bezawaryjnoscia i osiagami. Przez 4 lata jazdy poprzednim samochodem spedzilem mniej czasu w garazu niz przez 4 miesiace jazdy croma... Co z tego, ze jest duzy moment, wolalem zredukowac na 3 i w palnik.
Jak wyłączysz egr to auto będzie zrywniejsze, a dpf masz aktywny? wyłączenie dpf też poprawia osiągi tylko trzeba go fizycznie wyrzucić. Jeśli to wciąż mało to polecam taki zewnętrzny chip wpinany pomiędzy kompa a listwę common rail dodatkowo jest możliwość ręcznego ustawienia wzmocnienia mój tata sobie kupił i w jego cromie to poprawiło moc samochodu, u mnie też testowałem ale w połączeniu z modyfikacją oprogramowania to już było za dużo dla tego silnika i np. dostawał dziwnych wibracji, albo się wyłączał. Jak będziesz zainteresowany to jutro sprawdzę jaki dokładnie on ma.
No wlasnie, albo szukam programu do wylaczenia egr, albo box. A ja chce zrobic dwa za jednym podejsciem. Filtr narazie zostaje. Przegladalem forum alfy i goscie twierdza, ze usuniecie egr nie ma wplywu na dpf. Jesli beda problemy to zawsze mozna wywalic.
Lepiej nie polecaj boxów, poczytaj sobie jak to działa i nie namawiaj innych...
O chociażby tutaj:
Tani tuning z internetu. Czyli - chipy z mocą... kłopotów - Auto Świat
nie montuj żadnego box-a, na hamowni sprawdzą w jakim stanie są podzespoły, box-y to tylko do tdi minionej epoki , masz pod maską 200 kM i 400Nm takim box-em łatwo zarżniesz skrzynię - oszczędność będzie chwilowa i zaraz pojawią się posty typu:moja croma po podłączeniu box-a chleje ze zbiornika jak stary żul lub: dlaczego kopci albo skrzynia wyje i szarpie - to trzeba zrobić z głową i u osoby która naprawdę na tym się zna, nie ma uniwersalnych map zawsze wszystko jest strojone pod konkretną jednostkę , wiadomo że za wiedzą idą pieniądze
Nie kupie zadnego boxa, zdecydowalem sie na vtech pomimo ceny. Rozmawialem z jednym mechanikiem, jego cena to 700zl ale bez hamowni tylko pomiar na drodze. Chce to zrobic dobrze i cieszyc sie z jazdy. Ale przede wszystkim zamknac raz na zawsze ten durny wynalazek egr