okazało się że znowu leci na uszczelniaczu spręzarki(był wymieniony 2 tygodnie temu ) pewnie czeka wymiana sprężarki :evil:
To jest widok strony w wersji do druku
okazało się że znowu leci na uszczelniaczu spręzarki(był wymieniony 2 tygodnie temu ) pewnie czeka wymiana sprężarki :evil:
kupiłem bravo z dziurawa chlodnica chłodnica wymieniona, napelnilem ja czynnikiem 650 g i oleju 15g chłodzi słabo bo włancza się i wyłancza kompresor i podobnie wentylatory gdy załaczy sie kompresor i wentylatory chłodzi super lecz z 20 s podziała i znow sie wyłaczy i tak w kołko , a i mam jeszcze jedno pytanko w przednim zderzaku u dołu wystaje jakis czujnik ktory ucierpial przez kraweznik :) zauwazylem go dzis i moze to ma wplyw na działanie klimy szczelnośc układu wg maszyny jest ok
zauważyłem,że ostatnio klima słabo działa i się okazało,że mam wyciek na sprężarce (zielona plama). co dalej robić? da się to jakoś naprawić?
acha, zobaczyłem jeszcze spory wyciek przy chłodnicy.
[size=2][ Dodano: 2010-09-21, 15:04 ][/size]
ile płaciłeś za uszczelniacz i gdzie go kupowałeś?Cytat:
Napisał frytek161
najlepiej udać się do serwisu klimatyzacji niech sprawdzą kompresję jaką daje sprężarka, jeśli chodzi o naprawę czy regenerację to z tego co mi wiadomo nie kalkuluje się to, lepiej zakupić nową. Jeśli chodzi o wycieki to jak będziesz w serwisie klimatyzacji to niech zrobią CI test z markerem, będziesz wiedział, gdzie masz jeszcze nieszczelność.