Ja mam chyba ustawione na ten 63Ah ale chyba to tak na wyrost było bo zdaje się nie ma to znaczenia.
To jest widok strony w wersji do druku
Ja mam chyba ustawione na ten 63Ah ale chyba to tak na wyrost było bo zdaje się nie ma to znaczenia.
Tak, ja zmieniałem typ aku po zmianie 50 na 65
Mojego aku nie widzę na liście zatem pytanie czym się kierować - pojemnością czy prądem rozruchowym? Posiadam akumulator Grom Heavy Duty 60Ah 600A.
Mojego 65 tez nie bylo, a ze to efb czyli po fiatowemu hevy duty to wybrałem 63 czyli taki jak fabrycznie był w niektórych i tak już mam od niemal 3 lat.
Wyłączyłem u siebie start/stop oraz inteligentne ładowanie programem alfaobd i obecnie:
1. Zniknęły informacje zawarte w menu GSI dotyczące aktualnego biegu. W GSI type wybrana jest opcja Enhanced GSI a typ skrzyni ustawiony na MTX. Tych opcji nie zmieniałem, wcześniej wszystko działało.
2. Napięcie ładowania teraz to praktycznie cały czas 13,6 do 13,7V. Jednak przy hamowaniu dalej dochodzi do 15V.
Moje pytania:
Ad1 czy można naprawić wyświetlanie aktualnego biegu w GSI?
Ad2 czy można wyłączyć podnoszenie napięcia do 15V podczas hamowania? Oraz podnieść napięcie "normalne" do około 14,4v, zamiast obecnych 13,6 albo 13,7 ?
Osiowanie przechodzi bez błędów.
Wygląda na to, że nie wyłączyłeś poprawnie IBS. Wykonałeś osiowanie PROXY po jego wyłączeniu?
Przerabiałem ten sam problem 2-lata temu ale nie udało mi się przywrócić GSI, więc załączyłem ponownie Start&Stop
aby pojawiło się GSI, natomiast inteligentne ładowanie mam wyłączone a napięcie ładowania oscyluje na poziomie 13,8-14,2V
przy hamowaniu silnikiem ok.14,8-15,0V ale jest to chwilowe ładowanie więc nie ma powodów do obaw.
Osiowanie zrobione. Przechodzi bez błędów.
Na razie zmieniłem GSI TYPE na GSI II. Menu GSI zniknęło całkowicie. Nie ma też informacji o aktualnym biegu ale jakoś mi to bardzo nie przeszkadza.
Podsumowując, po wyłączeniu start/stop znika informacja o aktualnym biegu w menu GSI.