To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Ile powinien pobierać na postoju prądu z s&s na pokładzie? I czy mierzyć od razu czy czekać aż się wszystko uśpi? ( Z otwartą maską się uśpi?)
Nie ma znaczenia na pobór obecność S&S. Wartość graniczna to 20-45mA. Im mniej, tym lepiej. U mnie jest 20mA. Wszystko ma być uśpione, co może trwać do ponad minuty. Na multimetrze będzie widać stopniowy zanik poboru prądu.
Co do maski, nawet jeżeli jest czujnik, jak u mnie, to na uśpienie wpływu nie ma. Wystarczy pozamykać drzwi, żeby lampki pogasły.
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Pytanie też czy taki pomiar robić aż się systemu uśpią tak?
Wszystko zależy jak będziesz mierzył, czy cęgowym, czy będziesz rozłączał i wpinał się w obwód. Przy rozpięciu i podłączeniu w szereg multimetru centralki ożyją i trzeba poczekać na najniższą wartość A. Będzie malało wraz z wyłączaniem/usypianiem centralek.
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Wiadomo że to nie mój stary opel gdzie wartość ta bedzie niższa jak we fiacie gdzie mam tego pełno bo w zasadzie mam wszystko oprócz grzanych foteli.
Przy sprawnej instalacji, przy wyłączonym zapłonie, tylko potrzebne do otwarcia auta graty działają, tudzież alarm.
-
Czyli jak ładować aku z IBS? Odłączać szybkozłączkę (-) oraz czujnik IBS? Podłączałem dzisiaj i czujnika nie odłączyłem.